Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Śnie ....

Proszę o poradę odnośnie snu.

Polecane posty

Gość Śnie ....

Od dłuzszego czasu każdej nocy coś mi się śni, nie ma nocy bez snu. Budzę się nie wyspana, zmęczona. Do tego nei śni mi się nic pieknego, relaksującego tylko, same rzeczy raczej nei przyjemne, to że uciekam, albo nie mogę gdziec zdązyc, wypadki, krew itp. Czy myślicie że jest jakiś sposób, żeby pozbyc się tych snów, żeby przespać noc bez snu ??

Gość i ja też dorzucę
nie wiem czy to jest przyczyną, ale może masz ostatnio dużo na głowie i na sercu? Na pewno nie zaszkodzi, a może pomóc zadbanie o higienę snu. Czyli: - kolacja lekkostrawna conajmniej na dwie godziny przed snem, - wywietrzony pokój i nie za wysoka temperatura, nawilżacze na kaloryferach, - postaraj się zrelaksować przed snem: wieczorny spacer, kąpiel, szklanka ciepłego mleka z miodem, - jeśli masz nerwowy okres w życiu - warto regularnie pić herbatę z melisy i może przyjmować magnez z wit B6. nie pomoże od pierwszego razu, ale, powinno być coraz lepiej

Gość Śnie ....
- Od lat spie przy otwartym oknie. - Kolacje jem o 18 i tylko lekkie posiłki, pije dużo wody. - Kąpiel 30 minutowa z olejkami itp. Chodze tez na spacery. -a nerwy jak to nerwy... dnia codziennego. Więc chyba nie o to chodzi.

Gość sę sacja
moze za dużo bodźców - serio mówię - oglądasz wieczorem telewizję, czytasz ksiązki sensacyjne ;)

Gość Spie ....
Nie ma telewizora w domu, ni eoglądam. A książki czasami tylko romantyczne.

Gość to zależy
W takim razie masz nudne życie i Twoja psychika domaga się większch wrażeń. Nie jestem złośliwa. Żyjesz w takiej zgodności z naturą, że aż Ci zazdroszczę.

Gość maxmara35
do spie ... man to samo :)) nie jestes zatem odosobniona . Prawie nie sypiam wogóle a jak jauż usnę gnębią mnie jakies maszkary.Higiena snu ... opby tak wszyscy o nią dbali jak ja to robię . To tylko czcze gadanie , pozostaje się tylko przyzwyczaić do swojego utrapienia bo lekarz na niewiele się tu zda . Po prostu rozklada rece i wypisuje kolejna receptę na środki nasenne :(( , których nie wykupuję . Nie tędy droga .. ale oni sa zawsze mądrzejsi :) Pozdrawiam

Gość Snie ....
TO ZALEŻY .... Nudne życie ... kobieto ja mam tyle zajęć tyle hobby tyle znajomosci a Ty mówisz nudne życie. Wcale mei sie nei nudzi. Mój mąż powiedizał coś zupełnie innego ze dzieje się tak bo mam ciekawe , bujne i interesujące życie.... Z nudą napewno nie ma to nic wspolnego.