Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość justa0

Swędzący problem!!!

Polecane posty

Gość justa0

Witam. Mam strasznie wstydliwy problem. Swędzi mnie odbyt potwornie, szczególnie nocą. To jest okropne!!!!Naczytałam sie już tyle, ze chce mi się teraz płakać, bo się przerazilam. Bardzo dbam o higiene. Nie wiem jak temu zaradzić. Do lekarza bardzo boję się iść. Jeśli mial ktoś już ten problem, błagam o radę. Z góry dziękuję i pozdrawiam wszystkich

Gość justa0
ale czy na pewno?nie widze jakiegos bialego robactwa. Wyczytalam, że przy hemoroidach tez swędzi. Wogóle chyba za duzo sie naczytalam i juz mam powazna schize

Gość na pewno owsiki
jak noca. lekarz da ci lekarstwo, lepiej szybciej, bo caly dom jajkami zarazisz. Lekarz sie tym nie przejmie, idz biegiem, bo sama nie wyleczysz. Leczy sie latwo. tylko 2 tyg trzeba czesto prac i prasowac bielizne i posciel

Gość Hilsen
Nasilający sie świąd odbytu w nocy wskazuje na owsiki.

Gość onaonono
zreszta planuje juz od pewnego czasu isc do specjalnego lekarza zrobic badanie jelit czy nie mam jakis bakterji.boje sie troche i szczerze mowiac jest to dla mnie wstyd okropny wypiac przed kims tylek i dac do ogladania przez jakas rurke.brrrrrrrrrrrr

wiesz co idź jednak do rodzinnego lub chirurga jeśli masz problem jaki wyżej opisujesz. nocą czy nie nocą, i tak uważam że to grzybica, której głownym objawem jest paskudny świąd. mogą też być owsiki, ale są znacznie rzadsze. co mnie pociesza to że tak czy siak musisz iść do lekarza który na pewno Ci powie co jest.

Gość zawsze to fajniej
nie iść do lekarza za to pozwolić żeby robuny wylazły przy pukanku chłopakowi na brzuszek, przeciesz to normalne, żaden wstyd :P

Gość justa0
dzieki za odpowiedzi i oby to byly owsiki, oby. Żadnej ropy u mnie nie zauważyląm. Ale aż wstyd powiedzieć, meczę się z tym baaardzo dlugo, ok.2 lat, tylko, że teraz nasilenie jest ooookropne. Wiem, że jestem głupia, ze nic wczesniej z tym nie robilam, ale mam straszliwe zahamowanie do lekarzy. U ginekologa bylam tylko 3 razy a mam 22 lata no a co dopiero do lekarza z takim problemem. Ja wiem, ze to bardzo głupie i nierozsądne z mojej strony, ale nie umiem się przełamać. Mam pytanie:Czy jak pojde do lekarza pierwszego kontaktu i o swoim problemie opowiem, to on nie bedzie mnie badal prawda?

Gość onaonono
no wlasnie. mnie swedzi nie tylko w nocy.najgorzej jest jak zaczyna tak okroooooooooooopnie swedziec np jak jestem w sklepie albo w autobusie.jestem gotowa wyjsc z autobusu tylko po to by moc sie dotknac w miejsce albo w razie mozliwosci podrapac.horror

Gość albo..........
onaonono - to candida albicans, grzybica po prostu

Gość powinien zlecić
lekarz pierwszego kontaktu raczej nie będzie ci tam zaglądał, moze jedynie zlecić badanie kału

Gość onaonono
skad wiesz? i jak to mozna wyleczyc? antybiotykami?

Gość onaonono
moja skora w okolicy jest juz tak bardzo podrazniona,ze szok.jak mam isc na wc to juz sie boje. bez alantanu ani rusz.

Gość justa0
onaono chyba musimy sie wybrac do jakiegos lekarza co?o rany!!!trzymam kciuki za ciebie i ty trzymaj za mnie, chociaz nie wiem jak sie odwaze. Chcialabym, aby ktos mnie sila zagarnal do tego lekarza...a czy nie lepiej od razu isc do proktologa?

skoro masz śluz i ropę to może to być colitis/l-c - nie byłaś w tym kierunku diagnozowana? w ich przypadku grzybica się często przyplątuje. zresztą zastanów się co cię tak hamuje przed pójściem do lekarza - że ci wsadzi palec w tyłek i zobaczy te zmiany???

Gość ononaono
chyba tak.czytalam teraz na necie i faktycznie objawy by sie zgadzaly.o matko,jak tu ten wstyd przelamac.pomocy!!!!!!!!!!!!!!!

Gość Aleksander22
Mialem podobny problem a dzis spokoj. Idz zaraz umyc odbyt zwyklym mydlem i rob to regularnie po byciu w lazience zobaczysz jaka bedzie ulga. Daj znac jak sie jutro bedziesz czul.

Gość Aleksander22
A jesli podejrzewasz ze masz jakies pasozyty to idz prywatnie do laboratorium i zrob badanie kalu na pasozyty gdzies 13zl ominiesz na poczatku lekarza i poczekaj na wynik. Radze zrobic badanie na lambrie ale o to badanie spytaj sie juz w labolatorium tez badanie kalu- zadzwon tam jutro wszystko ci wyjasnia. I trzecie badanie: to posiew kalu na grzybice to tez wazne badanie w twoim przypadku dostaniesz w laboratorium odpowiedni pojemnik musisz powiedziec ze do posiewu pamietaj. Te trzy badania moga Ci duzo pomoc i byc odpowiedzia na Twoje dolegliwosci. Mi te wyniki wyszly dobre i potrzebowalem tylko mycie odbytu mydlem i od dwoch lat spokoj. Radze sprobowac!

Gość pomorzanka2
też mam swędzący problem i nie tylko w nocy,ale moim zdaniem to nie owsiki tylko hemoroidy. ztego co wyczytałam jedni maja bolące a inni swędzące.jeśli u was są to owsiki to lekarstwo można chyba kupić w aptece bez recepty(przynajmiej w moim mieście) muszę kupić maść na hemoroidy i wypróbować . a o grzybicy odbytu jeszcze nie słyszałam- może dlatego że nie przyszło mito do głowy że tam też może być grzybica

Gość Aleksander22
Dokladnie pomorzanka ja mialem hemoroidy swedzace i wyobras sobie ze mi pomoglo zwykle mydlo i moim znajomym z tym samy problemem. Ja sie naprawde na meczylem i radze kazdemu zaczac od systematycznego podmywania odbytu mydlem.

Gość Jola33
Masz calkowita racje Aleksander mialam cos podobnego...

Gość ewiś
Witam! Justa0 i co wyszło z badań?? mam ten sam problem...

Gość swedzacy odbyt
i ja rowniez mam ten problem, dziewczyny powiedzcie co wam wyszlo z badan...

Gość swedzacy tylek
ale to jest meczaca przypadlosc i chcialabym sie jej pozbyc :( jak to bez przyczyny??? nie wierze ze takie rzeczy moga byc bez przyczyny, a gdzie to wyczytalas?

Gość mnie też
moze ta strona ci pomoze www.swiad.pl

Gość swedzacy odbyt
baaasia a te mydlo z odpowiednim ph to jakie? i jakie to ph jesli wiesz?

Gość dlugo i nic
help, moze jest cos do posmarowania?

Gość damcio
czść z tym swedzeniem to roznie bywa ale czesto to jest świąd pomaga na to Lorinden C to taka masc na recepte bo nie zawsze samo mydelko pomoże to bez przyczyny nie zawsze jest takie oczywiste jest sporo przyczyn np. duzo kawy braki witamin A i D alkochol i siedzaca praca malo ruchu :) Pozdrawiam