Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość CiotkaKlotka

czy po 2 tyg. od zapłodnienia lekarz wykryje ciążę?

Polecane posty

Gość Sandraa3
I co o tym myslicie?

Gość ilonus18
bylam u lekarzea i powiedzial mi ze przypuszcza ze jednak jestem w ciazy;//

Szanowne panie. Mam problem. Dzisiaj byłem z dziewczyną u ginekologa bo podejżewalismy ciąze. Od razu zaznacze że robiła test 28 i był negatywny. 3 lipca dostała okresu ale sądzilismy że to może byc to krwawienie. Po wyjsciu od lekarza powiedziała że nie jest w ciąży. Wieczorem pokłociliśmy się i zerwaliśmy. I ona mi powiedziała że kłamała i że lekarz zrobił jej usg (normalne nie to dopochwowe) i że jest w drugim tygodniu ciąży. Czy lekaż w tym czasie za pomocą usg może to stwierdzić ?? prosze o pomoc.

Raczej nie jest w stanie stwierdzić na 100%. A usg na takim etapie robi się transwaginalne.

Gość 1załamana123
Hej, mam nadzieję, że ktoś mi tu pomoże. Kochałam się 16 lipca, ale z prezerwatywą i nie było w ogóle wytrysku (nawet poza mną). Był to 22/23 dzień cyklu, normalnie moje cykle trwały 30-33 dni, więc wg moich obliczeń miałam wtedy dni niepłodne. Jednakże dziś mam już 36 dzień cyklu, a okresu nadal nie ma. W związku z wydłużonym cyklem mogły mi się też przesunąć dni płodne ;/ Wczoraj zrobiłam test ciążowy i wynik wyszedł negatywny, a dziś idę do ginekologa i zobaczę co ona mi powie. Z takich objawów, które mogłyby świadczyć o ciąży to mam podwyższoną temperaturę (trochę powyżej 37, choć może to być też wina stresu) i jak sprawdzałam palcem w pochwie, to 2 dni temu pod paznokciem została mi minimalna ilość krwi, ale było tak mało, że nawet nie spłynęło w dół. I gdzieś wyczytałam, że to może być moment zagnieżdżania :/ Jednakże dla mnie jest to wszystko dziwne, bo była prezerwatywa, nie było spermy, jeszcze później chłopak sprawdzał gumkę, czy była szczelna. Strasznie się martwię, bo to nie jest mój chłopak tylko kolega, a tak wyszło, że się przespaliśmy, a nie chciałabym być w ciąży :( Co myślicie?

Gość sykunia19
Ja powiem tak 12 sierpnia rozpoczely mi sie dni plodne, w ktorych kochalam sie z chlopakiem tudziez konczyl we mnie, poszlam dzisiaj do ginekologa i okazalo sie, ze jest mozliwosc, ze jestem wciaz gdyz mam bardzo powiekszone jajniki wrecz nabuzowane . Na tescie ciazowym rano zrobilam test i wyszly dwie kreski co prawda druga praktycznie nie bylo jej dokladnie widac ale byla. Kazda kobieta ma inny organizm, wiec prosze sie nie sugerowac postami.. Bo kazda kobieta moze napisac cos innego.. a dziewczyny ktore sobie podkrecacie, ze jestescie w ciazy zasiegnijcie w koncu po test ciazowy! kosztuje jedyne 10 zl a mniej wiecej zapoznacie sie z sytuacja i przygotuje was do dobrego nastawienia! Jezeli juz wykryje ciaze, w macicy i tak nic nie bedzie widac.. wiec dla pewnosci zrobcie badanie krwi to nic nie kosztuje!!! myslcie pozytywnie

Gość uauaaauuaua
mialam sytuacje ze lezelismy z chlopakiem i ogolem jakies rozne zabawy byly i nagle on mial wytrysk, mam wrazenie ze troche na moje narzady, mialam na sobie majtki ale bardzo cienkie, czy to mozliwe ze jestem w ciazy??????? to byly dni plodne.

Gość uauaaauuaua
jednak do stosunku nie doszlo...

Gość u mnie wykrył
ma bardzo dobre usg i zobaczyl pęcherzyk to jest wlasnie 2-3 tyg po zaplodnienu

Gość gość
napisze krótko ,miałam okres 9.06,ze swoim facetem współżyłam 15-16.06,od tamtej pory brak okresu:( miałam dzien plamienia poszlam do lekarza po usg jest ciaza wczesna ok,4tyg.no coz dostalam luteine za 5dni wrocilam na kontrol okazało sie brak ciazy,jak to lekarz powiedzial zostal płód wchłonięty ??? co to ma znaczyc nie rozumiem:( dzis bylam u innego lekarza mialam usg i endom.cienkie brak ciazy sad czy to mozliwe ze ciaza sie wchloneła????

Gość Gosia1465
Witam. 27 lipca mialam miesiaczke, mam okres nieregularny a 12 i 14 sierpnia kochalam sie z facetem i zakonczyl w srodku. Czy jest duze prawdopodobienstwo, ze zaszlam w ciaze?? W prawdzie robilam test wczoraj popoludniu, tj.22 sierpnia robilam test ciazowy i wyszedl negatywnie.. Zastanawiam sie czy nie zrobilam tego testu za wczesnie??

Gość gość
Prawidłowe bzykanie zawsze konczy się w srodku..Trzeba myśleć wczesniej o dobrej antykoncepcji.

Gość gość
Witam . Mam pytanie : Czy mozliwe jest to zeby lekarz przy badaniu ginekologicznym nie zauwarzyl ciazy pod koniec 5 tygodnia ? Lekarz twierdzi ze nic nie ma i testy ciazowe tez tak pokazuja ale ja sie dziwnie czuje od pewnego czasu . Prosze o odpowiedz .

Gość gość
oczywiście że nie zobaczy.

Gość gość
Jedno jest pewne, 2 tydzien wykryje test ciazowy. Tak wiec proponuje udac sie do apteki i po krzyku;)