Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość milusina

POMÓŹCIE CIĄZA

Polecane posty

Gość milusina

Nie wiem jak zacząc zebyscie nie pomyslaly ze jestem glupia ale raczej nie rozumiem paru pojec i prosze o wyjasnienie w Lipcu odbylam stosuniek tak kolo 29 lipca z moim chlopakiem caly sierpien niewspołżylam i kolo 17 sierpnia mialam miesiaczke potem we wrzesniu tak okolo 3 wspolzylam znowu i 26wrzesnia dowiedzialam sie ze jestrem w ciazy jest to dla mnie straszne mam dopiero 17 lat ale problem polega na tym ze moja ciaza 14 pazdziernika miala 7 tyg ze zrobionego usg wiec kiedy ja zaszlam w ta ciaze we wrzesniu prosze odpowiedzcie to dal mnie bardzo wazne?

Gość wiek ciąży
wyszedł prawidłowo.....licząc od daty ostatniej miesiączki to był 7 a nawet prawie 8 tydzien ciąży przewidywana data porodu to 24 maj :))

Gość milusina
czyli w ktorym miesiacu zaszlam w ciaze?

Gość asiol
takie młode babki rodzą lżej, a jak wszyscy będą sie pakowac w pieluchy to Ty już bedziesz miała odchowane dziecko, głowa do góry, będzie dobrze

Gość oliwia13
to zależy jak długie miałaś cykle. jeśli około 28 dni to termin przypuszczalnego zapłodnienia to około 2 września. Nie martw sie dasz sobie radę, widocznie tak miało być. Wszystko się ułoży.

lekarze wiek ciąży liczą od pierwszego dnia ostatniej miesiączki, gdyż trudno jest dokładnie ocenić kiedy doszło do zapłodnienia. A u Ciebie wszystko się zgadza. pozdrawiam

Gość loralay
A jak przyjęła to rodzina, chłopak, masz wsparcie? Wiele dziewczyn zachodzi w ciąże nieplanując tego i jest dla nich trudne bez względu ile lat mają 17 czy 22, naprawde, a jakoś sobie radzą! DASZ RADE!!!

Gość milusina
dzieki czyli powinnam rozumiec ze zaszlam w cize po tym drugim stosunku a nie pierwszym w sierpniu?

Gość milusina
czyli zaszlam we wrzesniu

Gość Łojenz
Pewnie to nie z tym samym chlopakiem:O

Gość milusina
prosze jak sie wam wydaje to jest wrzesien?

Gość milusina
czy jest ktos kto mi to wytlumaczy? mam rozumiec ze w ciaze zaszlam przy drugim stosunku?

Tak zaszłaś w ciążę we wrzesniu, ale lekarz liczy ją od pierwszego dnia ostatniej miesiączki, więc dlatego 14 października wyliczył CI, że 7 tydzień :) Przykro mi, że tak wcześnie zostaniesz mama tym bardziej, że sama mówisz, że nie jestes na to gotowa, ale mam nadzieję, że sobie poradzisz.Powodzenia.

Gość milusina
dzieki gawit tylko in mi powiedzial lekarz ze to sa tygodnie wedlug usg dlatego ja nic nie rozumiem

Gość milusina
boje sie bardzo tego co bedzie tymbardziej ze obydwoje jestesmy bez pracy. A ta ciąza taka na nas spadla w dodatku nie wiem czy to byl wrzesien prosze pomozcie mi z dojsciem czy zaszlam we wrzesniu

milusina ale ty w pierwszym poscie napisałaś, że w sierpniu nie miałaś stosunku. Napisz jak długie miałaś cykle (ile dni miedzy miesiączkami).

Gość milusina
tak caly sierpien niewspolzylam tylko w lipcu tak kolo 29 a potem dopiero okolo 3 wrzesnia

powiedzmy że miałaś cykl 29 dniowy czyli między 1 dniami kolejnych miesiączek mijało 29 dni. ostatnia twoja @ to 17 sierpień czyli spodziewany pierwszy dzień następnej @ to około 13 września. Odejmujesz od tego około 12 dni i wychodzi Ci jako termin zapłodnienia początek września. Oczywiście nie musiałby to być 1.09 ale właśnie np. 03.09. Wiek ciazy liczymy od 1 dnia ostatniej @. czyli 14.10 twoja ciąża miałaby około 8 tygodni (Usg kieruje sie wielkością pęcherzyka a potem płodu więc minimalne wahania dotyczące wieku mogą wystąpić) Niemożliwe jest zebys zaszła w ciąże w lipcu ponieważ wtedy usg wykazałoby dużo starszą ciążę (powiedzmy 12 tyg) a wtedy już widać małego człowieczka.

lekarz zapewne określił Ci termin porodu. Zastanawia mnie dlaczego tak koncentrujesz się nad tym kiedy zaszłaś, skoro ta sprawa jest w zasadzie zupełnie jasna. Mleko się rozlało, teraz warto już zatroszczyć się co dalej, a nie patrzeć wstecz.