Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ajajaja

Lewatywa....czy czopki glicerynowe????

Polecane posty

Gość ajajaja

Czy robiłyscie to sobie same w domu?Wiem,ze mozna kupic w aptece zarówno gotowy zestaw do lewatywy,jak i czopki glicerynowe.Co jest lepsze i po jakim czasie od zazycia następuje efekt..?

Gość lewatywy nigdy nie robilam
a czopki sa ok...tylko ze niezbyt dokladnie czyszcza jelitko, hih

Gość polecam lewatywę
nie jest to nic wielkiego, a jesdnak daje komfortpodczas porodu, poza tym wpływa na rozluźnienie mięsni szyjki i łatwiej się rozwiera, a [poza tym po porodzie czasem naprawdę ciężko się wypóżnić więc lepij miec czyste jelita polecam zrobienie lewatywy w szpitalu, zabierasz zestaw i robi to położna, tylko uwaga ostatnio jest problem w aptekach z zestawami, więc radzę nie zostawiać tego na ostatnią chwilę powodzenia

Gość polecam lewatywę
a czopki glicerynowe dobre będą po porodzie

Gość ajajaja
Dziękuje za wszystkie odpowiedzi.Pozdrawiam

naprawdę nie ma się czego bać, u mnie w szpitalu trwało to jakieś 5 sekund nie wcale nie było nieprzyjemne. Teraz lewatywa jest w żelu, wlewają tam po prostu parę kropel i po krzyku.

Gość aśka72
To nie jest nic strasznego, a jaki komfort psychiczny później.

Ja przed porodem miałam robioną lewatywę nic srasznego a jak ulga:D a czopki glicerynowe stosowałam po porodzie bo miałam straszne zaparcia:(pomagały w mig 5 sekund i byłam w k......:) pozdrawiam

Gość ajajaja
więc kupowac gotowa lewatywą i robic samemu w domu,lub brac ze soba,czy nie robic tego i poczekac,az zaaplikuja mi ja w szpitalu(nie kupną w aptece,ale ich-szpitalna)???...

Gość asiol
też sie martwiłam lewatywą, ale to jakieś zawracanie głowy, nic takiego rach,ciach i po krzyku, dali mi taką szpitalną, ona była jakas taka zimna :) co nawet usmierzyło ból, wogóle się tym nie przejmuj, pozdrawiam

Gość aga1991
ja nie radzę lewatywy ani czopków bo to nieprzyjemne uczucie w moim przypadku ja miałam chwilowe załamanie nerwowe poprostu miałam doła :(

Gość wolo
ja mialam robiona lewatywe a i tak narobilam...:))) pozdrawiam

Gość Marta332
ja też ja tez miałam zaparcia najpierw wziełam czopki ale miałam wrażenie że mi wylatuja polecam iść do szpitala wystawia się pupke a pielengniarka wgłada rurke i woda leci potem delikatnie wyjmóje i sie idziesz opłókac bo siadasz na kibelku to dziala inie boli!!!!!!!!!!!!!

Gość stosowałam
Stosowałam czopki przy pierwszym porodzie-chyba z 8 mi kazali zaaplikować,a i tak nie wyczyściły mnie dobrze.Miałam też po nich od razu uczucie parcia-nie przyjemne,mało skuteczne.Przy drugim porodzie wybrałam lewatywę-oczyściłam się porządnie w krótkim czasie,i nie było to ani bolesne,ani jakoś bardzo nieprzyjemne:)