Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Justyna_______

Plecy - tłusta cera, krostki

Polecane posty

Gość Justyna_______

Wszędzie poza plecami mam normlaną cerę, wręcz suchą, dzięki temu nigdy nie miewam np. pryszczy na twarzy. Ale własnie plecy to moja zmora. Cerę mam tam tłustą, wręcz czuję tłuszcz palcami, jak przejadę nimi po plecach :O W okolicach ramion i łopatek mam krostki i pryszcze. Raz się tego pozbyłam gdy byłam z dobrą koleżanką nad morzem - ona ma podobny problem z plecami i wzajemnie, dla eksperymentu sobie nacierałyśmy plecy piaskiem (samym piaskiem, bez wody). :) Wiem, może śmieszne, ale pomogło. Skórę na plecach miałam idealną przez jakieś 2 miesiące potem. Czy ktoś zna jakieś DOMOWE sposoby na pozbycie się tego? Chciałabym w końcu założyć jakąś kieckę z odkrytymi plecami, a z takimi to wstyd.

mi pomogl dopiero antybiotyk... biore Zineryt (plyn) i Brevoxyl (masc). Mija wlasnie czwarty tydzien 3-miesiecznej kuracji, ale juz widze bardzo duza poprawe. Mam nadzieje ze to swinstwo nie wroci :)

Gość nie taka jaka
ja tez po kuracji zinerytem widziałam poprawe...ale pozniej po kuracji, przyszła jesien potem zima, płaszcze swetry itp. teraz jest znów tragicznie......jakies inne sposoby??? chetnie o nich usłysze

domowe, nie. ja leczyłam trądzik u dermatologa i wyleczyłam. tak, u lekarza, bo trądzik to nie jest jakiś defekt kosmetyczny, który można zlikwidować domowymi sposobami, tylko choroba.

no wlasnie... obawiam sie tego ze efekt bedzie krotkotrwaly ;( i tak naprawde tylko zalecze a nie wylecze... no zobaczymy... teraz jest duuuuuuuzo lepiej ;)

Gość MARTUCHA1988
no moje drogie ja mam taki sam problem ale znalazłam skuteczny środek najlepszy jest olejek lawendowy mozna go kupić w aptece kosztuje cos około 8 złotych . Trzeba nasączyc wacik kosmetyczny wodą mineralną i na nigo pare kropli tego olejku potem przemyć plecy można również twarz , ramiona i dekold!!należy również pamiętać o oczyszczaniu pleców polecam do tego dermoclar płyn do mycia ciała mozna go kupic w aptece za około 25 złotych jest bardzo wydajny ja nadal stosuje tę kuracje i widze ogrona poprawe pozdrawiam i zycze powodzenia

Gość gość
co zrobic z takim problemem? pomocy!

Gość gość
plecy rowniez mozna oczyszczac. sa specjalne zabiegi na to. Ja niedawno bylam w http://www.esthe.pl/ - na stronie masz tez cennik, ale osobiscie bardzo polecam.