Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

łupież

ŁUPIEŻ!!! jak z nim walczyc???

Polecane posty

Ja uzywam nizoralu od czasu do czasu... tyle ze lekko mocze glowe nakladam go wcieram we wlosy robie sobie turban z recznika i tak laze z godzine przynajmniej ;-) lupiezu nie ma ... wlosy sa ... 5 minut pod prysznicem to za malo zeby substancje czynne w nim zawarte w pelni zadzialaly.

Gość jolika
nooo co dermatolodzy to mają pomysły...ja poszlam do jednej z nich z problemem jakim są moje przebarwienia .I co?-doradzila mi zapuścić włosy i zakryć je nimi.Z łupieżem poradzilam sobie myjąc głowę szamponem Loreal'a przeciwłupierzowym.Myję je nonstoptylko nim a nie tylko dorażnie.

Gość pitucha
wez jolika olej ich i smigaj po nizoralek. ja tam jestem zadowolona i nie mam zamiaru tego zmieniac. pozdro

Gość kumcia
Doraźnie to się można przejechać. Ja co prawda nie używam tego Twojego, a nizoral, ale też cenię sobie profilaktykę :)

Gość kiszkazmleczkiem
oj nie czepiajcies ei ich juz tak. mi tam pan dermatolog powiedzial zebym sie uspokoila, ze nic specjalnie nie trzeba robic, wystarczy nizoral i to nawet calkem szybko. wszystko kwestia do kogo sie trafi. sa rozni lekarze po prostu.

Gość kontroler dźwięku
Co za dyskusja :) o polskich lekarzach to by można duuuuuuuzo gadać :) Gdybyście im zadali pytanie takie jak w temacie to jestem pewien, że odpowiedzi by mogły nas zaskoczyć :) Ja nie chodziłem do dermatologa bo wiedziałem, że nie ma co liczyć na niego. Dziewczyna mi kazała Nizoral kupić i już.

Gość voodooman
Mi też Nizoral kazała, ale nie pani doktor akurat tylko dziewczyna. Nie kumałem o co chodzi i czemu to niby takie straszne, ale jakoś jak już się pozbyłem syfu to lepiej mimo wszystko jest.

Gość Ewka z drzewka
No to nawet jak faceci dają sobie radę to ja już nie mam pytań :) Lek dla każdego normalnie.

Mój od dawna go stosował, ale nie powiem, musiałam mu wszystko dokładnie wytłumaczyć i przypilnować.

No to dobrze mu radziłaś. Czasem jak chłopa nie zmusisz to by tak chodził do końca życia i się dziwił czemu go głowa swędzi.

Gość bisquit
Mój się sam domyślił. Bardzo dba o siebie i nawet mu nic nie musiałam podpowiadać :)

No to mądrego masz chłopca, pozazdrościć tylko. Z nimi to już dobrze jest jak wiedzą co to jest Nizoral w ogóle, bo czasem to nawet tego nie kumają.

Gość sadowska
Ej, dziewczyny!! Ja dzisiaj kupowałam Nizoralek i kosztował mnie 25 zł, nie wiem czy to od apteki zależy bo kupowałam w innej, ale fajnie jeśli potaniał.

Gość tomeczzek
Hej! To, że po lakierze, żelu i innych kosmetykach łupież się nasila, to normalne.. Najlepiej nie używać tego, to chemia.. no ale rozumiem Cię, jest to dla Ciebie ważne do utrwalenia fryzury.. Ciekawe porady na ten temat znajdziesz tutaj : www.handsomemen.pl/wlosy,choroby,lupiez06124.html

Gość MichasiowaLili
Walczyć najlepiej szamponem aptecznym z substancją o potwierdzonym działaniu przeciwłupieżowym. Sama mam szampon pirolam z cyklopiroksolaminą i zawsze w 2, max. 3 tygodnie wyleczył łupież i jeszcze włosy i skórę głowy odżywił.

Gość gość
MichasiowaLili wczoraj A możesz mi powiedzieć po co przepłacać i dawać 25 zł za to coś, skoro ten sam składnik ma np. szampon babuszki agafii czy radica, i do tego mają jeszcze dużo lepszy skład? A kosztują 5-9 zł.

Gość majka

Też kiedyś miałam łupież i to nie taki troszeczkę, ale straszny. Ja się naprawdę wstydziłam rozpuścić włosy, bo to się wysypało na ramiona i jak poruszyłam głową, to całą bluzkę miałam z białych płatkach. Pomogły mi kosmetyki ze strony kv1.pl/.

Miałam dokładnie to samo. Jak tylko użyłam czegość do stylizacji od razu pojawiał się łupież. Koleżanka doradziła mi szampon z firmy H2biO i on mi pomógł. Jest delikatny przez co nie podrażnia skóry głowy i można go używać codziennie. Należy po umyciu zostawić na 1 minutę pianę na głowie i dopiero spłukać. O łupieżu już dawno zapomniałam. 

Te szampony są na allegro dostępe, jak wpiszesz h2bio to powinno wyskoczyć.

Polecam całą kurację przeciwłupieżową Seboradin (do kupienia np. w aptece). W serii jest szampon oraz ampułki. Ja miałam dość duży i przewlekły problem z łupieżem, więc stosowałam zarówno szampon i ampułki po umyciu włosów. Zaletą ampułek jest fakt, że wcieramy je w skórę głowy i już nie spłukujemy, przez co składniki aktywne cały czas nam działają. Łupież po 2 tyg. wyleczyłam, teraz doraźnie (zazwyczaj 1 x tydzień) myję sobie włosy już tylko szamponem, aby zapobiegać nawrotom :)