Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość perfekt

Niespotykane, orginalne imiona - jakie wam się podobaja?

Polecane posty

Gość perfekt

Flora, Dacjan, Dina

Gość Tamara.

Gość a mi
ania.

Gość perfekt
jeszcze znalazłam Aida :)

Gość Łucja.

Gość iroaria
Imre

Gość Basima
:P

Gość perfekt
klemens i klementyna tez fajne :) KLEO

Gość Lussesita de milagros dolores
z jakiego to filmu ??????????????

Gość falomanka
chantal mam na drogie, uwazam ze tez jest orginalne ale chalice tez mi sie podoba tak samo jak kamila:))

Gość iroaria
No wlasnie.... A pamietacie tego chlopca co jakis czas temu zadzwonil po straz pozarna i uratowal rodzine, a sam zginal? To tez byla patologiczna rodzina, jego ojciec byl wtedy pijany. Chlopiec nazywal sie Brajan.

Gość w USA podobno
rekordy popularności bije "NOKIA" i dla chłopców i dziewczynek... czy ładnie- nie wiem... na pewno nietypowo

Gość echhhssss
dziwne nie? ze w tych rodzinach takie imiona daja:o

Gość niestety rodzicom
tych dzieci wydaje sie, ze im bardziej wycudowane imie, tym lepiej dla dziecka bo bedzie sie wyroznialo.

Gość Lussesita de milagros dolores
pheee w Niemczech to normalka steven, mishell, jessica,roland, ....nawet w Turcji to normalne juz ale w Polsce takie zacofanie ze zagraniczne imona so nie do przyjecia ..szczegolnie jesli sie idzie do ksiedza i powioe ze dziecko sie tak bedzie nazywac............ :o

Gość iroaria
Taaak a potem wszystkie rownolatki beda mialy na imie tak samo:) Bez sensu...jak za jakies 5 lat pojda te dzisiejsze noworodki plci zenskiej do przedszkola, to pelno tak bedzie dziewczynek i inionach Julia, Zuzia itp...:O

Gość iroaria
Zacofanie???? To przeciez glupota nadawac dziecku imie dlatego ze jest modne. Swiadczy to o ograniczeniu rodzicow.

Gość to jeszcze nie tak zle
jesli beda same Julie i Zuzie, lepsze to niz Samanthy, Milagros czy Noemi :)

Moja córa na pewno bedzie Zuzanna i wcale nie chcę by było 10 Zuziątek z klasie.....:-(

Gość iroaria
To imie - Zuzanna jest teraz bardzo modne...nie zauwazylas?

Gość modna jest Maja

Gość perfekt
jak dla mnie ..zebrałam je wszystkie w kupe :) Flora, Dacjan, Dina, Aida ( AJDA czyt.), Klementynka(kleo), Klemens :)) , Malina, Marcel, Matylda, Melania - Mela :)), Róża;p , Nina, Oleg, Oksana, Tobiasz ( tobi ładnie dla chłopczyka ;)) ) Filip,

Gość dla każdego
lepsze co innego... to dosyć płytkie... oceniać ludzi po tym czy nadali dziecku imię polskie czy zagraniczne... ale fakt faktem... w przedszkolu mojego syna jest 4 Szymków... jak o nich opowiada... to mówi po nazwisku... z drugiej strony Milagros... czy coś wym stylu to też jakaś nadinterpretacja ;)

Gość perfekt
Lukrecja - Luka tez fajne jest :)

Gość moja koleżanka ma psa
o imieniu Alan i sukę - Nokię :D mnie podoba się imię może niezbyt or(y)ginalne, ale i nieczęsto współcześnie spotykane - Jan lubię też imiona: Tamara, Sasza, Izyda, Bruno(n), Ida, Gabriel, Ruta, Klara/ysa, Nadia, Oleg, Tatiana, Natasza, Apolonia (Pola), Brygida, Igor, Alicja, Aurora, Danuta, Cezary, Bogumiła, Rebeka, Felicja, Wilhelm, Halszka/Hasia/Helena, Hanna, Zyta, Greta, Fryderyk, Miron... i wiele, wiele innych, których akurat nie pamiętam... szczególnie gustuję w imionach rosyjskich. częściej znajduję ładne brzmienie dla mego ucha w imionach żeńskich, niż męskich. w ogóle lubię imiona... mam siakieś takie upodobanie okołoonomastyczne, antroponimiczne.

Gość oryginalnie ...
Mam w miare oryginalne imie, choc juz wydaje sie ze nieco powszednie z racji tego ze namnożylo sie dzieci troszke o takim imieniu;) Moja rodzina nie jest patologiczna ... calkiem normalna... Ktos pisal ze oryginalne imie nie pomaga... Nie czyni czlowieka oryginalnym itd. Blad. Czyni poniekad oczywiscie i to sie czuje, kocham moje imie. Zawsze pierwsze wrazenie murowane:p i to ze mnie ktos zapamieta;) Niby nic ale zawsze sie przydaje... A ktos z kolei napisal, ze pozniej bedzie np. dziesiatki Andzelik itp. A teraz ile mamy wszystkich Kasiek i Anek?

Gość jAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
a jakie masz to "oryginalne" imię?

Gość inne niespotykane
Romi, Kesja, Samuel miałam jeszcze napisać Sonia, ale tych już trochę jest, choc ja znam takie z niepatologicznych rodzin;)

Gość oryginalnie ...
Nie napisze:p Jest fajne, choc jak byłam mała to chciałam nazywać sie Kasia:D Zaakceptowałam je i z czasem doceniłam... A co tam, choć imie w zyciu może mi pomagać;) Chyba ze chce sie ukryc jak chocby teraz:p Rodzice powinni miec wybor co do imion. A te tradycyjne i tak sie obronią;)

Gość miałam być Viola
mój brat ma na imię Żelisław, siostry Marlena,Benigna,Arleta