Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zdjęcia

MAm ciemnobrązowe oczy i zawsze na zdjęciach mi

Polecane posty

Gość zdjęcia

wychodzą czerwone świecące, to jest już bardzo denerwujące, nawet mi redukcja czerwonych oczu nie pomaga, macie też tak?

Gość a co to mnie
mamy nerwa jak czytamy kolejne topiki o pierdołach :o

Gość zdjęcia
a mnie naprawdę wk....a jak od 27 lat mi wychodzą czerwone oczy i naprawdę mnie wk....a jak jak topiki o tzw. pierdołach czytają takie pierdoły i się wypowiadają

Gość eliza w.
ale kolor oczu nie ma tu nic do rzeczy :O

Jeżeli redukcja czerownych oczu nie pomaga, to nic nie zmienisz... Może jakieś soczewki? Chociaż nie wiem czy to coś zmieni. Zwykle ludziom o ciemniejzej barwie oczu wychodza takie zdjęcia. Shit happens.

Gość podszywaczek
Popatrz na chwilę przed błyskiem lampy w jakies zrodlo swiatla

Gość zamknij oczy koniecznie

Gość dfgdr
Też mam ciemnobrązowe oczy, prawie czarne. Na zdjęciach wychodzą normalnie zazwyczaj. Efekt czerwonych oczu to kwestia rozszerzenia źrenic, a nie koloru tęczówki. Może masz często rozszerzone źrenice?

Gość bimbam
To raczej wina aparatu,przecież teraz są takie gdzie można uniknać tego efektu...

Gość zdjęcia
Do Bimbam - to nie kwestia aparatu, bo wierz mi ktokolwiek mi robi zdjęcia zawsze są czerwone, Do poszywaczka - spróbuję spojrzeć może na jakąs lampę, może poskutkuje, dfgdr- może faktycznie mam często rozszerzone źrenice o tym nie pomyślałam, zasze myślałam że to moje ciemne -też prawie czarne oczy

Gość podszywaczek
no jak popatrzysz w zrodlo swiatla to zrenicy sie zweza.

Gość ofeliaaaa
ja też tak mam - współczucia

Gość bredzicie
zdjęcia należy robić z lampą zewnętrzną, a nie wbudowaną w aparat, gdyż znajduje się zbyt blisko osi optycznej obiektywu. Pomocny jest przedbłysk lub patrzenie się na silne źródło światła, wtedy źrenice się zwężają, można też nie wpatrywać się tak w obiektyw, przed zrobieniem zdjęcia :P Po prostu trzeba mieć dobry aparat, najlepiej lustrzankę z zewnętrzną lampą!!!! :P

Gość mi nigdy czerwone oczy
nie wyszły na zdjęciach :P

Gość mojemu chłopakowi też
wychodziły czerwone oczy na zdjęciach. Potem wyszło na jaw, że jest wilkołakiem, nie spotykamy się już, bo nie lubię owłosionych facetów :P

Efekt czerwonych oczu to nie wina Twoich oczu a lampy błyskowej wbudowanej w aparat. Niestety w tanich aparatach tak jest i nic na to nie poradzisz. To jest żle zrobione zdjęcie.

mi tez wychodza czerwone a kolor oczu mam niebieski tylko ja mam duuuuze oczka i te czerwone plamy sa ogromne . Rozwiązanie czarno-białe zdjęcia:)

Gość zdjęcia
ale mi naprawdę zawsze wychodzą czerwone, w ciagu mojego życia może z 10-20 zdjęć mam bez takiego efektu, a co do aparatu, to faktycznie mam z wbudowanym (Olympus cyfrówka) ale np. z aparatu rodziców (lustrzanka Canon) jest tak samo, więc...