Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość onaona6

Rodzice chrzestni

Polecane posty

Gość onaona6

Witam. Mam putanie do wszystkich mam. CZY RODZICE CHRZESTNI DZIECKA KONIECZNIE MUSZĄ BYĆ JAK ZWYKLE MATKA CHRZESTNA I OJCIEC CHRZESTNY ?? Czy może być na przykład tak że dziecko ma 2 matki chrzestne??

nie mam pojęcia niestety...ale mam podobny problem :P chciałabym 2 ojców chrzestnych :P uważam ze nie powinno to robić rożnicy ale jak znam podejście kościoła to raczej nie ma takiej mozliwości :o

🖐️ Z tego, co wiem z musi być ojcieć chcrzestny i matka chrzestna. Mowi się rodzicie chrzestni, więc nie może byc możliwości, żeby pod tym stwierdeniem kryły się dwie kobiety albo dwaj mężczyźni ;) Pozdrawiam!

Gość sabcial
hej ja mam tylko matkę chrzesną i nikt nie miał nic przciwko! Musisz spytac jednak księdza ale to Twój wybór dla Twojego dziecka i tak kościół nigdy Ci nie pomoże w trudnej sytuacji, dlatego powinnas upierać się przy swoich racjach jakby Ksiądz miał jakieś problemy?

jak załatwialiśmy chrzest naszego synka to z ciekawości spytałam się księdxa czy dziecko może mieć 2 kobitki lub 2 facetów.Ksiądx sie uśmiechnął i powiedział że nie bo jak samo przez się mówi rodzice chrześni a nie matki chrzestne lub ojcowie chrześni :)

to zależy tylko od księdza, nie raz się zdażało że dwie matki chrzesne były :)