Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ziele na Kraterze

proszek do prania-porada

Polecane posty

Witam:) Nie mieszkam w Polsce, jestem w ostatnim miesiacu i chce prac rzeczy dziecka.. Kupilam juz chyba wszystkie dostepne tu na rynku proszki dla dzieci czy hypoalergiczne,eco czy jakie tam nie wymyslono..ale mam problem..one naprawde dosyc wstretnie pachna..takim niczym...ale niemilym niczym.. czy mozna cos dodac aby otrzymac chco troche mily dla nosa zapach. Nie chodzi mi tutaj o to ze kazdy cicuszek ma pachniec konaliami, ale ten nijaki zapach tak mnie irytuje i drazni moj nos ... nie moge dostac tutaj nawet platkow mydlanych:(( Nie jestem zaradna gospodynia wiec czekam na pomoc..ale nie na krytyke;)

Mam ten sam problem. Mój syn ma atopowe zapalenie skóry i pomimo tego, ze ma juz 1,5 roku to nadal piore jego ubranka w proszku dla dzieci i nie dodaję płynu do płukania. Jego ubranka nigdy nie pachną \"świeżością\" :O

ja będe używac jelp fresh ,teraz z dodatkiem plynu do płukania :)

wiem ze durnie brzmie..ale czy mozna na poczatku uzywac plynow? bo mnie tu strasznie zjechanow ..wiec sie boje..wlasciwie to nie strach tylko po co szkodzic jezeli mozna innaczej.. ech sama nie wiem..tutaj wszystko ma byc ekologiczne naturalne..ale te proszki pachna ryba..i mozna sie z tego smiac ale mnie nie jest do smiechu..nawet moj kot prycha i sie krzywi;)

Gość haha
ja piore w vizirze a plyn lenor sensitive

Ja tez nie jestem szczegolnie zadowolona z zapachu dzieciecych proszkow - no i brakuje mi plynu do plukania, bawelna jest srednio przyjemna bez nich... Na poczatku uzywalam Loveli, ale wg mnie smierdziala klejem biurowym, wiec zmienilam na Jelp Fresh, sugerujac sie nazwa, ale ten jeszcze gorzej smierdzi - wracam wiec do Loveli - z dwojga zlego :) No a do tego - Jelp gorzej spiera niz Lovela - np. zostawia plamy po oliwce... Plynow do plukania nie powinno sie uzywac - im mniej chemii, tym lepiej. No, a jak sie ma dziecko ze sklonnoscia do alegii, to juz absolutnie zabronione... Proponuje Ci wiec na poczatku sie przemeczyc, po pol roku, jesli nie ma zadnych objawow nadwrazliwosci u dziecka, ja zaczelabym prac w normalnych proszkach typu \"sensitive\" z odrobinka plynu do plukania :)

używałam Jelp, potem Jelp soft, ale nie byłam zadowolona teraz lovella ładnie spiera a zapachy to wszystkie mają podobne, bo są dla dzieci :-) a nam brakuje ślicznego zapach :-)

polecam proszek do prania amway, niestety drogi, ale bardzo wydajny i nie ma zapachu :-)

Gość hmmm no
jesli w Niemczech to polecam denk mit pur z ihr platz.. bez konserwantow i bez srodkow barwiacych..

Gość hmmm no
i nieperfumowany

Gość pani domuu
wyczytalam ze takie ubranka mozna wsadzic razem z naszymi ciuchami i prac w pachnacych proszkach dopiero jak ten ukonczy 3 latka:)

Gość pani domuu
teraz uzywam lovelli, mleczka do prania recznego- polecam, spiera te zolte kupki i proszku. nie wachalam innych i nie wiem jak reszta pachnie ale ten jest taki delikatny.co racja to racja- im mniej chemi tym lepiej.

Ja pierwsze kilka prań dla młodszej dzidzi wyprałam w loveli. Potem zrobiłam test i wyprałam w vizir sensitive.Nic się nie działo, wiec zostaliśmy przy vizirze. I jest ok:))) A ciuszki starszej córci, (2,5 roczku) już od dawna piorę w \"dorosłym\" proszku i razem z naszymi rzeczami. I dzieciak żyje , heheeh.:)) i ma sie bardzo dobrze.... Także myślę, że zdrowy rozsądek jest tutaj bardzo potrzebny:)). ( no oczywiście chyba, że dzieciaczek jest alergikiem, ale to już zupełnie inna bajka...) pozdrawiam Aga

Gość myszkamiki
ja przetestowałam chyba wszystkie: proszek wg mnie najlepszy to lovela i jelp dla starszaczka wizir z płynów polecam ponad wszystko cocolino (białe i niebieskie )

dziekuje wszystkim :) wiecie to troche moze glupie ale ja sobie tak myslalam,ze upiore te wszystkie rzeczy i w pokoju malego bedzie piekny zapach czystosci i czegos jeszcze..tak np jak mam z moja bielizna...i jak bedzie sie go bralo na rece to zapach dziecka bedzie sie mieszla z czyms przyjemnym a nie ryba;) coz moze jeszcze cos znajde.. pozdrawiam:))

Najlepsze będą płatki mydlana. Używam ich od samego początku i jeszcze się nie zdarzyło, żeby coś mojego małego szkraba uczuliło. Produkt dostępny jest na CoZaCena – www.cozacena.pl w niskiej cenie. Polecam gorąco. Jestem pewna, że będziesz zadowolona tak jak ja.

Gość gość
o1lvKpzTiwLXZy6rl6lNjokc