Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaniepokojona_

Guzek - byc może nowotwór...

Polecane posty

Gość zaniepokojona_

Dziewczyny dziś rano wyczułam guzek pod pachą, w miejscu gdzie "kończy się" pierś. Co to może oznaczać?Jutro idę do lekarza ale jestem mocno zaniepokojona bo wiadomo co to może oznaczać...Czy ktoś był w podobnej sytuacji? Moze to jakiś torbiel czy coś?Bardzo prosze napiszcie.Mam 23 lata, kończę studia i boje się mysleć co będzie...

Gość zaniepokojona_
dziewczyny jak cos to ja czekam na odpowiedz - czy ktos mial podobna sytuacje

Gość kafkaa
Ja mam dużo takich guzków w piersi,są to gruczoły zwyczajnie nic niebezpiecznego...więc nie niepokój się na zapas ale się zbadaj bo to ważne...Może to powiększony węzeł chłonny jak pod pachą.Miałam powiększone wężly jak miałam poważną infekcję bakteryjną.Zaraz od razu nowotwór...coś ty spokojnie,tylko wyjaśnij wszystko,przeprowadz badania,nie zaniedbuj tego:)

Gość kotecekkk
hej,nie pisz o swojej mamie bo w wieku maminym wzrsata ryzyko raka lub torbieli,a tu dziewczyna ma mlode lata nie martw sie ,sadze ze albo to zwykly gruczol w piersi[jesli jestes akurat w 2 giej polowie cyklu!!! w ktorej piersi sie nie bada bo wychodza takie guzki a to zwykle gruczoly] albo powiekszony wezel chlonny-z powodu drobnej infekcji-nie zadreczaj sie ,bo pewnie nic ci nie bedzie,za mloda jestes na raka,musialabys miec silne obciazenie genetyczne zeby zasugerowac jakas zmiane nowotworowa nie sluchaj mrocznych opowiesci sfustrowanych nastolatek,idz do lekarza -chyba ze to 2 ga polowa cyklu-wtedy olej sprawe i zbadaj piersi zaraz po miesiaczce

Gość zaniepokojona_
Dziękuję dziewczyny :) wiedziałam ze mogę na was liczyć :) Niestety właśnie jestem po okresie :( więc troszkę się niepokoję, no i tak się składa że moja babcia (mam mojej mamy)od 5 lat walczy z rakiem :( No ale jak mowicie..staram sie zachować spokój i jutro od razu idę do lekarza - dam znać co i jak :) Dziękuję :)

Gość sylwiaaaaaaa
tam gdzie konczy sie piers??hm to moze cos od wezła chłonnego!!!konieczznie do lekarza