Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Soczek marchwiowy

Soczki marchwiowe ??? Hmmmm

Polecane posty

Gość Soczek marchwiowy

Dziewczynki i Chłopcy...co sądzicie o soczkach marchwiowych ? czy są zdrowe? mam na mysli te typu: Kubuś, Pysio, Siti....:)

Gość jedniodniowe
marchewkowe są pycha

Najlepszy soczek marchwiowy robi mój mąż. Po prostu obiera marchewke i wrzuca do sokowirówki:) Warto zainwestowac i wiesz co masz w środku. Oczywiście nie gwarantuje pochodzenia marchewki (chyba, ze od babci z działki), ale nie ma tu cukru, konserwantów itp... czego chciec więcej?

Gość są w sprzedaży
jednodniowe soki marchewkowe :)

Gość Soczek marchwiowy
Mmmm, pytam, poniewaz ostatnio bardzo dużo ich piję, tj. codziennie po jednym, małym...ale z drugiej strony marchewka jest cieżka :)...no sama nie wiem, bo to,że sa pyszne, nie ulega dyskusji :)

tak jednodniowe smakuja super, zgadzam sie i sa najbardziej zbliżone w smaku do naturalnych. A ja bedziesz piła dużo marchewki to trochę spomarańczowiejesz... naprawde, bo maja duzo betakarotenu:)

Gość kayka
Pediatra odradzil mojemu dziecko picie takich cięzkich Kubusiowych sokow. Twierdzil ze tuczą.

no tak, przecież lepiej zjeść batonika niż wypić Kubusia... :/ czasami nie warto ślepo słuchać lekarza, to tylko człowiek.

Gość a ja nie polecam
tych jednodniowych, lub robionych w domu, a tym bardziej kubusiow. Co do kubusiow i pysiow to tak samo jak wszystkie pomaranczowe tymbark itepe, maja mnostwo cukru i soku tam niewiele, natomiast jednodniowe lub domowe marchwiowe po prostu obciazaja watrobe, to samo dotyczy pomaranczowych, grejpfruitowych. Po prostu codziennie nie jest zdrowo. Ale na pewno co jakis czas nie zaszkodzi ;) Ja tez uwielbiam te domowe, a jablkowy jaki pyszny, mniam :)

Gość Agniewicz
Soki sprzedawane w kartonikach czy butlach szklanych nie są najlepszej jakości. Jedynie te domowe nadają się do picia. Wszystko jednak z umiarem - jedna szklanka dziennie na pewno nie zaszkodzi, bo tak jak napisała justa - na pewno lepiej wypić tę szklaneczkę soku niż zjeść słodkiego batona. Najlepiej też rozcieńczać soki wodą (dla odchudzających się to zawsze mniej kalorii) :)

Gość amatorka rozporka
No nie ,nie nadają się do picia. Jak by na to nie patrzec kupujecie warzywa z warzywniaków a wiadmo jak są wyrośnięta na sztucznych hodowane,czy tez nie zdrowe,zwierzęta też są hodowane zeby ja pózneijz abić i sprzedać i my je kupujemy i też są niezdrowe bo wiadomo ze je faszerują zeby były cieżkie i tak dalej.Czyli wszystko jest niezdrowe!:(

Gość Agniewicz
Niestety teraz mało co jest zdrowe i jakby tak przyjrzeć się wszystkiemu od podszewki to okazałoby się, że najlepiej nic nie jeść:O dlatego powinniśmy wybierać tzw. mniejsze zło:)

Gość no właśnie...
WSZYSTKO jest niezdrowe:-(Powietrze jest zanieczyszczone,woda też,nie móiąc juz o żywności:-oOgólnie życie jest niezdrowe bo kończy sie śmiercią:-(Ludzie nie panikujcie,jedźcie i pijcie wsyztsko co chcecie,nie szukajcie zdrowych rzeczy bo ich po prostu nie ma(szczególnie w dzisiejsyzm swiecie)A więc można konsumowac wszystko byle z umiarem;)

Gość no właśnie...
z tym,ze właśnie lepiej wybrac mniejsze zło i lepiej wypic Kubusia niz zjeść Snickersa:-p

oo.. własnie założyłam podobny temat.. moje kochanie wypija dziennie cały litr karotek hortexu. Nie wiem czy nie przesadza.. martwię sie trochę czy to nie za bardzo obciąża wątroby, czy nerek (nawet nie wiem czy jedno z drugim ma coś wspólnego).... to nie szklanka a cały litr... ogrom cukru i ta marchewka w takich ilościach...

Gość nie martw sie
karotka nie ma za duzo prawdziwej marchewki ;) bardziej obciaza prawdziwy sok marchwiowy, no chyba ze spojrzysz tu na ten cukier w karotce zawarty

Gość ona umarla na solarium
Mam kolege ktory pracuje w szpitalu , ostatnio przywieziono tam dziwczyne ktora pila sporo soku marchewkowego , mial tak mocno niszczona watrobe ze wybierajac sie na solarium cialo sie jej poprostu scielo , umarla na solarium, kolega byl w pracy i widzil jak ja przywiezli , byla koloru lososiowego.... To jest ostrzezenie przed nadmiarem beta karotenu w polaczeniu z solarisem.

Gość madziax
cos mi sie nie chce w to wierzyc:(

Gość Justynuś
A ja dzisiaj pytałam się Pani Doktor, czy soczki są zdrowe i w jakich dawkach, na co Ona mi odpowiedziała, żesą zdrowe i jeden dziennie nie wpływa negatywnie na pracę wątroby, wręcz przeciwnie :)