Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

_Puma_

Lady-Com i Pearly najlepsza antykoncepcja,czy ktos stosowal?

Polecane posty

Gość Luzik111
Cześć dziewczyny :) Używam LC od trzech lat :) Chętnie dołączę się do grona. Pozdrawiam

Gość pumcia1104
Mam pytanie: czy stosowanie tej formy antykoncepcji ma sens w przypadku częstych stanów zapalnych. Mam problemy z pęcherzem i często moja temp. ciała jest wyższa niż 37 :/ Proszę o odpowiedź

Gość Paulina 24
hmm ja nie wiem jak to jest z zapaleniem pęcherza, ale wtedy masz tez wyszsza temperaturę?? jak często ci się te zapalenia zdarzają??

Borówka Gdzie dokładnie za granica kupujesz? I jaka cena? któryś w wymienionych tutaj linków? :)

Kurier z zagranicy może iść nawet 1 dzień, o ile jest dobry adres. Wiem, bo w pracy miewam przesyłki z/do zagranicy.

Gość temperatura w chorobie
Pumcia, możliwe, że w Twoim przypadku może być problem. Gdy miałam zapalenia pęcherza, pomiar temperatury był zafałszowany. W ogóle przy chorobie nie ma sensu używać pearly. Trzeba pamiętać, że to tylko maszynka,która działa na podstawie prostego algorytmu - wychwytuje skok temperatury. Ale już nie można do niej wprowadzić żadnych dodatkowych danych, np. "choroba" i dlatego trzeba używać jej z głową, nie wierzyć ślepo we wskazania. Np. ja teraz byłam na wakacjach za granicą, w upalnym kraju. Tego samego dnia, w którym przyjechałam, pearly wychwycił skok i za chwilę pokazał zielone dni. Ja jednak nie ufałam tym pomiarom. Uważam, że wzrost temperatury był spowodowany zmianą klimatu, a także infekcją wywołaną zranieniem koralowcem. Dlatego nie kochałam się bez zabezpieczenia, pomimo że dla pearly były to zielone dni. Dlatego trzeby jednak myśleć przy używaniu tego, a nie traktować jak wyrocznię.

Gość Pumcia1104
Dzięki za pomoc. Chyba bede musiała pomyslec o czymś innym.

Gość a jak myślicie czy LC
można używać podczas przyjmowania leku duphaston? do tej pory podczas przyjmowania przeze mnie tego leku mierzenie temp. zwykłym termometrem nie było zakłócone

prawdopodobnie wezme w Wielkiej Brytanii, z tej str. http://ladycomp.org.uk/show.php/en/online_store Yavrum, powaznie kurir moglby to zrobić w 1 dzień!?i tak bezpiecznie?jesli tak to jeszcze lepiej.jak przesylam cos pocztą tez to nie trwa dlugo -3-4 dni, no ale jak 1 to rewelaca. tutaj kosztuje lc 345 funtow czyli ok1800zl

Borówka Do nas kiedyś szla przesyłka z Hiszpanii w 1 dzień :) Nie wiem czemu tak szybko :D Najważniejsze to dobry, dokładny adres i żeby kurier miał nasz telefon co by nas znalazł ;) $ idzie w dól..w Raxmedical Pearly z 10$ rabatem i przesyłka kosztuje na dzień dzisiejszy 1071 zl, taniej niz u nas 130 zl. Gwarancja 2 lata i tylko ta kwestia by mnie ewentualnie martwiła, bo nie wiem jak by to wyglądało...

Gość mis7
Witam! Mam do sprzedania prawie nieużywane urządzenie Pearly. Kupiłem je pod koniec marca, ale zauważyłem po jakimś czasie że nie działa. Okazało się, że przyczyną była wada sensora, który w ramach gwarancji został wymieniony na nowy (wymieniony na nowy, a nie naprawiony co jest wyraźnie napisane na karcie gwarancyjnej). Teraz oczywiście wszystko doskonale działa, ale że przez ten czas moja dziewczyna zdecydowała się na inny rodzaj antykoncepcji, więc urządzenie Pearly chwilowo nie jest nam potrzebne. Ponieważ było kilka razy użyte sprzedaję o 250zł taniej niż nowe ze sklepu. Urządzenie objęte jest jeszcze 21 miesięczną gwarancją! wiecej na http://www.allegro.pl/item660964394_pearly_jak_lady_comp_antykoncepcja_promocja.html

Witajcie, dolaczam do Waszego grona. Zamowilam dzis Lady Comp, w przyszlym tygodniu wyprobuje. Na razie z uwaga czytam ten watek. Zapoznam sie z instrukcja, a jak pojawia sie watpliwosci, pozowlicie, ze poprosze Was o pomoc. Staram sie nie wymyslac czarnych scenariuszy, ale po kilku latach stosowania antykoncepcji hormonalnej przejscie na Lady Comp powoduje, ze odrobine boje sie zaufac temu urzadzeniu w 100%.

No ja miałam tak samo na poczatku w końcu brałam tabletki ponad 7 lat. Ale zobaczysz że szybko zaczniesz ufać Lady Comp radzę się przemóc i już od pierwszej zielonej lampki korzystać choć pewnie będziesz się jeszcze bałą- ale nie ma czego. A instrukcję dostaniesz dopiero taką pożądną z urządzeniem i tam jest w miare jasno wszystko opisane ale jakbyś miała jakies kłopoty chętnie służymy radą

witajcie dziewczyny ja tez chyba do was dołączę, bo mam dość hormonów. pytałam mojej gin o te urządzenia, niestety nie ma pojęcia co zacz, ale nie omieszkała zaznaczyć, że \"każde urządzenie bywa zawodne, nawet jej USG\"...wiadomo, koncerny farmaceutyczne chcą promować swoje tabsy i robią lekarzom \"prezenciki\"... ja tez się trochę boję, ale mam zamiar zakupić Pearly albo lady-comp w najbliższej przyszłości i w końcu znowu zacząć cieszyć się i ta dziedzina życia ;)

katasha7, dziekuje za slowa otuchy. Poniewaz instrukcji jeszcze nie czytalam, ale wiem, ze pomiaru dokonuje sie po przebudzeniu, ale przed wstaniem z lozka, nasunela mi sie jedna watpliwosc: wstaje w tygodniu o 7 rano, wtedy spokojnie moge zmierzyc temperature. Co jednak w sytuacji, gdy wstane np. o 4 lub 5 rano do toalety? Oczywiscie poloze sie spac i zasne, a wstawac na dobre bede dopiero o 7 rano... Kiedy powinnam dokonac pomiaru w takiej sytuacji? Dziwne tez moze sie wydac, ale czasem zdarza sie, krwawienie miesiaczkowe pojawia sie np. ktorego dnia po poludniu i jest niewielkie, wieczorem i w nocy nie ma go wcale i dopiero nastepego dnia przed poludniem zaczyna sie. Ktory wobec tego dzien przyjac za pierwszy dzien miesiaczki? Gdy tylko pojawila sie krew, czy gdy nastapila ta \'wlasciwa\' faza? Z gory dziekuje za odpowiedzi.

Gość angela007
mokrelka jak ostatnia temperature mierzylas o 7 to jak sie obudzisz o 4 to wtedy powinnas dokonac pomiaru bo wciaz miescisz sie w limicie czasowym. jak obudzisz sie np przed 4 to idziesz dalej spac i mierzysz normalnie o 7.00 Zalecany a nawet konieczny jest 3 godzinny sen przed pomiarem. Co do krwawienia to sama nie jestem pewna ale wydaje mi sie ze najlepiej wprowadzic do komputerka to wlasciwe konkretne krwawienie. Ja uzywam LC dopiero od 2 m-cy ale juz kocham to urzadzenie.

Gość drogie użytkowniczki.........
Mam do was jedno pytanie, zastanawiam się co myślicie na ten temat, bo mnie to ostatnio dało do myślenia. Ktoś mi ostatnio opowiadał, że czytał o tym, że pozycja od tyłu sprzyja zajściu w ciążę, ponieważ gdy kobieta dostaje orgazmu, jej szyjka macicy się otwiera, sperma tam wpływa i ta sperma jest w stanie czekać nawet dłuższy czas do owulacji aby doszło do zapłodnienia. W związku z tym, zastanawiam się jak to się ma do zielonych lampek LC w fazie względnej, czy są one wtedy wiarygodne. Czy np kochając się od tyłu, możliwe jest zajście w ciążę nawet wtedy jeśli jest zielona lampka. Czy jednak zielona lampka to zielona lampka czyli czas bezpłonny bez względu na to jaka jest to pozycja;) jak myślicie>

Gość Paulina 24
hehe no mi się wydaje że pozycja nie ma wpływu ja tam kocham się w różnych pozycjacj i zeilona lampka to zielona lampka:P Co do pytania makrelki to angela z tym wstawaniem napisała dobrze. Ja też tak robie codzinnie jak mierzę np 0 7 to jak wstaje o 4 czy 5 do wc to mierzę od razu a jak wczesniej to się kłąde dalej. Co do miesiączki to ja zaznaczam zaraz jak dostaję pierwszego dnia ale ja dostaję już krwawienie 1 dnia jest niewielkie ale to jednak już pierwszy dzień cyklu. Najlepsze jest że już po tylu miesiącach uzywania LC zawsze się pyta o miesiączkę dokładnie tego dnia jak ja dostaję:)

Nie no nie przesadzajmy pozycja nie ma znaczenia:P A to że od tyłu jest najlepsza na zapłodnienie też gdzieś słyszałam ale nie wiem czy to nie jakieś plotki. Aglądałyście lejdis tam ta co się starała o dziecko trzymała po sexie nogi na ścianie żeby plemniki łatwiej spływały:P Ale to do działania komputerów nie ma znaczenie

Gość a co jeśli jesteście chore
też mierzycie temperaturę? skąd wtedy urządzenie wie że to choroba a nie owulacja albo odwrotnie?

Gość do a co jeśli jesteście chore
Urządzenie nie wie :) dlatego przerywa się stosowanie go na czas choroby.

Gość o widze że
dystrybutorzy sami tu zadają pytania po czym jeszcze sami sobie odpowiadaj, ekstra :/ nie ufam żadnym pomarańczowym :P

Gość oryental kiz
jest np. 1 dzień zielony a po nim czerwony? można wtedy bezpiecznie uprawiać miłość?;) czy lady-comp bierze pod uwagę żywotność plemników? ja właśnie zaczynam przygodę z pearly. na razie wklepałam 3 poprzednie miesiączki i pearly pokazuje, że miałam 5 dni zielonych po ostatnim okresie :D To możliwe czy coś źle działa? jeszcze nie mierzyłam w ogóle temperatury..

hmmm widze że jestes jakaś dziwna sama jestes pomarańczowa więc nie rozumiem co masz na celu. Forum jest właśnie od zadawania pytań ja już stosuję dość długo swój komputerek więc jeżeli ktoś dopiero zaczyna a ja mogę pomóc to chętnie odpowiadam bo wiem, że sama na poczatku też miałam mnóstwo pytań. oryental kiz wszystko jest dobrze więc się nie przejmuj. A te urządzenia biorą pod uwage żywotnośc plemników więc jak jest zielone światełko to nie ma sie czego o obawiać.