katasha7 0 Napisano Sierpień 3, 2009 No ja w przyszłym roku wypróbuję funkcję planowania płci z BC. ciekawe czy wyjdzie:P A któraś z was już próbowała??? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość liliD Napisano Sierpień 3, 2009 ja mam BC i pokazuje mi chłopca zobaczymy czy sie sprawdzi? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
oryental kiz 0 Napisano Sierpień 3, 2009 katasha, a co zamierzasz robić? :P ja chyba mam cykl bezowulacyjny bo już 22 dzień i nadal nie było skoku, ani żadnych innych sygnałów z mojego organizmu ( zwykle mam ból owulacyjny), a pearly pokazywało owu w prognozie już kilka dni temu, ale potem przestało "migać" Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
katasha7 0 Napisano Sierpień 4, 2009 hehe ja bym chciała pierw chłopca a potem gdzieś po 2-3 latach dziweczynkę:P liliD A polowałaś żeby mieć chłopca ???? I w którym jestes juz miesiącu???? Daj znac bo ciekawi mnie czy to się sprawdzi niby jest 80% szans więc całkiem sporo:) oryental kiz Może będziesz miała poprostu jakiś dłuższy cykl i owulacja przyjdzie niespodziewanie. No ale może tez być że poprostu w tym cyklu jej nie będzie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość liliD Napisano Sierpień 4, 2009 nie planowaliśmy nic ale zaznaczałam kiedy się kochaliśmy no i teraz BC pokazuje tylko chłopca. Jestem w 4 miesiącu niedługo mam usg może się dowiem kto tam mieszka u mnie :) odnośnie tego migania to do zakończenia fazy płodnej to jest to tylko prognoza Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Paulina 24 Napisano Sierpień 4, 2009 Lilid ale ciąza chyba planowana co?? jak wprowadzałaś współzycie to chyba tak ale lepiej sie upewnić:P No i trzymam kciuki 4 miesiąc to już coś daj znac czy BC sprawdziło się w prognozie płci Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Justyna8686 Napisano Sierpień 5, 2009 hehe ja musze powiedzieć mojej kuzynce o tej funkcji bo urodziła ostatnio 2 chłopaka a tak chciała mieć dziewczynkę mowi że jakby wiedziała że za 3 razem będzie dziewczynka to by znowu zaszła w ciażę a tak to się boi że sama w domu będzie z 4 facetami:P Więc może dla niej to jakaś szansa:P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość liliD Napisano Sierpień 5, 2009 no planowana planowana dam znać co będzie :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
katasha7 0 Napisano Sierpień 6, 2009 No to lilid czekamy z niecierpliwością na twoje wiadomości jestes chyba pierwszą tutaj która wykorzystała tą opcję:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość sopia Napisano Sierpień 7, 2009 czesc dziewczyny. pewno wy mi doradzicie, jako ze już używacie komputerkoów cyklu. chciałam się spytac, czy to naprawde dobry wybór? czy znacie kogos, kto stosuje/stosował i nie poleca? bo nie spotkałam się z żadną negatywna opinia. zastanawiam sie nad kupnem własnie i waham sie pomiedzy pearly a lc. z jednej strony skuteczność jest taka sama, a głównie o to mi chodzi, a z drugiej strony czy nie warto zapąłcic juz te 700zł i miec na przyszłosc lepszy, nawet z mozliwością zrobienia z niego Baby-comp? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Paulina 24 Napisano Sierpień 7, 2009 Witam:) Wiesz ja nie znam nikogo kto nie jest zadowolony ani nikogo kto by wpadł moze dlatego że w Polsce jeszcze nie jest to aż tak popularne ja używam lady comp już ponad rok i jestem naprawde zadowolona z niego mogę z ręką na sercu powiedzieć że to był bardzo dobry wybór. Ja zastanawiałam się nad pearly tak jak i ty ale dla mnie jak i tak musiałam wydać tyle pieniędzy to wolałam dołozyc i kupic jednal lady comp. Przede wszystkim dlatego że ma podświetlany wyświetlacz więc od razu po pomiarze widzisz jaka jest lampka a pozatym że jest na ładowarkę a nie na baterie. no i nieukrywam że funkcja przekształcenia w baby comp tez mnie skuciła bo brałam przez kupe lat tabletki więc zdaję sobie sprawę że z zajściem w ciążę mogą być jakieś problemy, zawsez lepiej furtke mieć zostawioną:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dzusta 0 Napisano Sierpień 7, 2009 ja wybrałam LC bo wydalał mi sie jakiś porządniejszy od pearly no i działa na zasilacz tj ładujesz go raz na miesiąc i spokój. Ja jestem zadowolona z urządzenia. mam kilka koleżanek które mają też te urządzenia i tez nie narzekają. Chyba najważniejsze że one nie zawodzą i żadna nie zaliczyła wpadki :)) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
oryental kiz 0 Napisano Sierpień 7, 2009 Witajcie dziewczyny sophia, ja wybrałam pearly, chcę tylko, żeby urządzenie mi pokazywało kiedy jest zielono a kiedy czerwono i tyle. Różnica w cenie jest jednak spora, podświetlenie nie jest tyle warte. Oczywiście jeśli ktoś zamierza planować niedługo płeć dziecka to faktycznie może LC/BC będzie lepszy. Poza tym można znaleźć taniej na ebay (o ile ktoś ma odwagę tam kupić :)) lub kupić w USA (gdyby tak $ poszedł w dól..:P) Ja mam właśnie cykl bezowulacyjny, więc ze 20 dni czerwonych non-stop...średnio satysfakcjonująco w tym miesiącu :( co prawda to dopiero drugi cykl z pearly...Gorzej jak się okaże, że w ogóle jestem jakaś felerna :P to wtedy wyrzucone pieniądze... pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
oryental kiz 0 Napisano Sierpień 9, 2009 dziewczyny, chyba okazja sie trafia, LC nowy za 1300 zl na Allegro: http://www.allegro.pl/item710083526_lady_comp_antykoncepcja_planowanie_ost_szt.html poprzedni "model" Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość sopia Napisano Sierpień 10, 2009 witajcie dziewczyny, dziekuje za odpowiedzi. ja własnie rezygnuje z tabletek, ostatnie opakowanie chce jeszcze skonczyć i koniec. i szukam. teraz mi tylko powiedzcie jak mam przkeonac mojego mężczyzne, bo on jest strasznie przerażony ceną. :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
katasha7 0 Napisano Sierpień 10, 2009 hmm to na allegro to jakaś bardzo stara wersja z przed chyba 4 lat bo wtedy w polsce juz były te urządzonka. Niewiem ja bym nie ryzykowała pozatym nie ma gwarancji a to jest ważna sprawa Chyba już lepiej dołożyć i kupić normalnie A co do cyklu bez owulacji to się nie przejmuj ja miałam tez takie one się poprostu czasem zdarzają. A dzięki temu że wiesz że są możesz jak się będą powtarzać iść do lekarza i coś z tym zrobić tak to byś nawet nie wiedziała czy owulacja była czy nie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość sopia Napisano Sierpień 10, 2009 zalogowałam się, zamówiłam, wystarczy raz kliknąć i kupie LC. jeszcze odłożyłam ostateczną decyzje. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
katasha7 0 Napisano Sierpień 10, 2009 heheh dobra jesteś może lepiej poczekaj jak porozmawiasz z facetem bo to jednak nie mały wydatek i może być na Ciebie zły jak z nim tego nie przedyskutujesz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość masha_24 Napisano Sierpień 10, 2009 Dziś dotarł do mnie nowiutki LC . Bardzo szybka dostawa, bo zamówiłam go w czwartek o 15tej na stronie dystrybutora. Podłaczyłam do ładowania i właśnie mam pytanie czy przed wprowadzeniem jakichkolwiek danych muszę ładować go równiutkie 24 h. Czy można go odłączyć wpisać dane i zmierzyć temp. Z góry dziękuję za odpowiedź Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
katasha7 0 Napisano Sierpień 10, 2009 przed wprowadzeniem lepiej naładować te 24h Ja tak przynajmiej robiłam bo wprowadzanie trochę jednakczasu zajmuje Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość masha_24 Napisano Sierpień 10, 2009 I jeszcze jedno czy jak na wyświetlaczu będzie lo10 to będzie to oznaczało, że jest już calkowicie naładowany i można go odłączyć czy czekać te 24 h. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
katasha7 0 Napisano Sierpień 10, 2009 Ja mam chyba troszkę starszą wersje kupowałam już prawie rok temu i u mnie nie widać poziomu naładowania ja bym dla bezpieczeństwa ładowała pełne 24 h jak w instrukcji chyba bezpieczniej:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Paulina 24 Napisano Sierpień 10, 2009 Ja ładowałam mojego lady comp dokładnie 24h więc tez tak radzę i dopiero po tym czasie zacząć wprowadzać dane no i pierwsze pomiary Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
katasha7 0 Napisano Sierpień 11, 2009 Masha i co naładowałaś ciekawi mnie czy to lo 10 pojawiło się po 24h czy wcześniej. Kurcze fajnie że w nowszych wersjach jest cos takiego ja nie mam tego i zawsze ładuję te 12 h a tak może można krócej??? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość masha_24 Napisano Sierpień 11, 2009 Witam , lo 10 pojawło się mniej więcej po 10 h, ale dla świętego spokoju ładuję 24 h tak jak jest napisane w instrukcji. Szkoda byłoby popsuć to cudeńko. Tak więc odpuściłam sobie dzisiejszy pomiar. Trochę szkoda. Kolejne ładowania mają trwać, tak jak piszesz 12 h. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Justyna8686 Napisano Sierpień 11, 2009 heheh no to kolejna z nas zaczyna pomiary :) Masha jakbyś miała jakieś pytania to pisz a przy wprowadzaniu danych lepiej posługuj się skruconą instrukcja obsługi tam jest wszystko lepiej opisane: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Paulina 24 Napisano Sierpień 12, 2009 i jak masha pierwszy pomiar juz za Toba??? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość masha_24 Napisano Sierpień 12, 2009 No tak. Bez problemów. Na zachętę od razu dostałam czerwone. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
oryental kiz 0 Napisano Sierpień 12, 2009 masha nic sie nie martw, ja mam czerwone od 23 dni w 2-gim cyklu :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
katasha7 0 Napisano Sierpień 13, 2009 hehe no masha a co chciałabyś juz mieć zielone w pierwszym dniu:P nie ma tak dobrze:P ale fajnie że bez problemów sobie poradziłaś z wprowadzaniem danych :) Kurcze oryental kiz to chyba będziesz miała cykl bez owulacji albo jakiś taki mega długi. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach