Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytanko...

co na blizny?

Polecane posty

Gość pytanko...

Prosze o opinie na temat contratubexu i cepanu.A moze znacie jeszcze inne masci na blizny? I jak szybko mozna zacząć smnarowac takimi maściami bliznę pooperacyjną?

Gość kcc
kiedys uzywałam cepanu na rozstępy..smeirdział ale nie pomógł ale moze za krotko uzywalam :o

Gość pytanko...
Podobno trzeba stosowac długo i często ok roku:O

Podobno jedyna różnica między tymi maściami to producent - Contratubex jest niemiecki, Cepan polski. Lekarka polecała mi Cepan twierdząc, że nie ma sensu przepłacać. I na Cepan się zdecyduję.

Gość zalezy jaka blizna
Zależy jaką masz blizne. Dsc " świeze" takie do pół roku bardzo ładni sie rownaja kolagenem naturalnym. Płyceja i nie odcinają sie tak mozna kolorystycznie. Ja mialam po zabiegu usuniecia wyrostk . stosuje 2,5 miesiaca i jest coraz lepiej.

Gość pytanko...
moja jest bardzo świerza ma ok 3 tygodni:D I jest duza po jajniku Kolagen naturalny-on jest do kupieinia w aptece bez recepty?

Gość to pytanie jest powazne
jest w sprzedazy bezposredniej, bardzo wydajna rzecz , w aptece raczej nie spotkasz , poza tym to jest bardzo kobiecy produkt -doskonały na ujedrnienie cycuszkow i takich tam :)

jest jeszcze Tointex. ale nie wiem, czy takie preparaty można stosować na tak świeże blizny, może lepiej skonsultuj się z dermatologiem, bo przez 3 tyg. to rana mogła się jeszcze dobrze nie zabliźnić. są też silikonowe plastry na blizny.

Gość pytanko...
Dzięki za pomoc I na pewno sama bez konsultacji z lekarzem nie zacznę stosowac:) A teraz mam czas żeby sie doinformowac Pozdrawiam

Gość nienzajoma1993
Mam takie pytanie Cepan działa równiez na blizny po cięciu się ? tzn one nie były głębokie lecz zostały bo nich takie białe kreski.. i czy ten preparat zadziała,że one w jakimś stopniu znikną ?? prosze o odpowiedź.