Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 23-latka

jeden jajnik i ciąża

Polecane posty

Gość 23-latka

czy jest mozliwe zajście w ciąże,kiedy jeden jajnik zostanie usunięty, czeka mnie operacja usunięcia torbieli i najprawdopodobniej pozbęde sie również jednego janika. czy bede mogła miec dzieci?

Gość główka do góry
jeszcze będziesz mamą.. i to pewno nie raz :D moja znajoma miała torbiele na jajniku.. i oczywiście jej go usunęli.. Zdarzyło się to jak jeszcze była panienką :( a teraz.. jest szczęśliwą mężatką z 4 dzieciaczków :D Ty też będziesz.. 3mam kciuki

Gość 23-latka
dziekuje bardzo za pocieszenie, tego było mi trzeba:) teraz jestem troszke spokojniejsza... dziekuje jeszcze raz:)

Gość główka do góry
Niunia napisałam Ci tylko prawdę :D Przecież drugi jajnik masz zdrowy.. a i z tego co wiem to tamta kobietka nie miała ZADNYCH problemów z zajściem w ciążę :) Zobaczysz, że będzie OK :D Jesteś mężatką??? :D

Gość 23-latka
nie ,jeszcze nie jestem mężatka, ale mam faceta... bałam sie, że po operacji bede miała problemy z zajściem w ciąże, a bardzo chcielibyśmy miec dzidziusia w przyszłości, dlatego tak sie tego wszystkiego bałam, no ale teraz widze, że nie ma czego sie bać:) dziękuje i pozdrawiam:)

Gość główka do góry
:D tylko jedno: POWODZENIA :*

Gość 27latka*
Twoje dylematy nie sa mi obce - w wieku 18lat został mi usuniety torbiel w raz z jajnikiem....co prawda nie mam jeszcze dzieci (planuje za rok..),ale niedawno odbyłam bardzo powazna rozmowe z moim lekarzem...zapewnil mnie,ze abosultnie jeden jajnik nie jest przeszkoda w zajsciu w ciaze...mój drugi jajnik "pracuje" bardzo dobrze, wiec nic jak tylko brac sie do roboty ;-)))) przyznam ,ze mimo wszytsko troszke sie boje, czy aby na pewno sie uda....??? ale takie dylematy ma chyba kazda kobieta, prawda??? powodzenia i trzymaj sie !!!!

Gość cassie.
spokojnie. ja nabawilam sie tak ostrego zapalenia jajnika prawego, ze lekarz powiedzial, ze na niego przy planowaniu ciazy nie ma co liczyc. ale teraz cie uspokoje :) owulacja jest raz z jednego jajnika a raz z drugiego. na zmiane. dlatego z jednym jajnikiem twoja szansa na zajscie w ciaze wynosi 50% - co drugi miesiac po prostu. pewnie bedziesz starala sie dluzej o dzidziusia, ale na pewno sie uda. pozdrawiam i trzymam kciuki

Gość oooooooojeeeeeeeeej
mojej kolezance wycieli jak byla w Twoim wieku i jest mama 3 letniego chlopczyka :)

ja mialam usuniety torbiel z jajnika w wieku 18 lat ale przyszlam dostatecznie wczesnie i uratowali mi jajnika.Gdybym go stracila tez bym miala sznase na zajscie w ciaze ale troszke by mi bylo trudniej.Glowa do gory jeszcze bedziesz miala druzyne pilkarska :P

witajcie napiszę wam coś o sobie: 16 lat temu po badaniach jakie przeszłam po poronieniu lekarz powiedział mi że jeżeli zajdę w ciążę to będzie cud. No i stał sie ten cud potem drugi, coprawda obie ciaze spędziłam w szpitalu ale jednak udało się, nigdy nie stosowałam żadnej antykoncepcji ani nawet nie uważałam przez 8 lat. Kiedy starałam się o trzecie dziecko nic nie wychodziło więc poszłam do lekarza, dowiedziałam się że jeden jajnik mi usycha ,a w przewodach mam wodniaki, drugi ledwo dychał, ale dostałam leki chormonalne oraz takie na pobudzenie tego zdechlaka, I UDAŁO się jestem mamą po raz trzeci , ale przy cesarce wredna pani doktor powiedziała, że mam jajniki do usunięcia jednak nie usunęła ich bo to była tylko cesarka. Noszę je dalej. pozdrawiam