Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zostałam oszukana

KOMORNIK

Polecane posty

Gość zostałam oszukana

Jakiś czas temu zostałam oszukana, wygrałam sprawę w sądzie i od roku komornik ma przejąć konto lub ruchomość oszusta jednak ta osoba, która jest mi winna cały czas zmienia miejsce działalności... Czy na podstawie regonu komornik jest w stanie zlokalizować oszusta , czy jeśli oszust ma już zupełnie inną firmę to komornik może ściągnąć pieniądze z tej nowej firmy?

mam i miałam z komornikami wiele klopotów, prawdę mówiąc to on woli żeby samemu namierzyć dłużnika i dać jemu jego namiary, przez dwa lata komornik szukał mojego dłuznika, ja znalazłam go w tydzień: przyniosłam adres firmy i komornik dopiero zaczął działać. Wydaje mi się, że lepiej jakbyś miała jego NIP, bo inna działaność może oznaczać inny REGON

Gość zostałam oszukana
ale ściągnął w końcu po dwóch latach te pieniądze jak dałaś mu namiary? bo ja właśnie też podałam kilka dni temu i zajęło mi to mniej niż tydzień ;) a komornik od roku nie daje rady :o W papierach jest napisane , że za każdy miesiąc zwłoki są naliczane procenty sądowe podobno najmniej to 11,5 od kwoty za każdy mc czy dostałaś zwrot wraz z naliczonymi procentami? podobno lepiej przejąć konto bo ruchomości trzeba wylicytować a to trochę trwaaaa :o

namierzyłam go przez znajomych i jego dalszą rodzinę komornik wszczął postępowanie od razu i wciągu tygodnia otrzymałam pierwszą ratę.Jeśli uważasz, że komornik się nie stara, nie wykazuje chęci to możesz złożyć na niego skargę do Sądu.

Gość zostałam oszukana
ja już mam dość sądów , własnie komornik kilka dni temu przekazał sprawę innemu komornikowi :o DLACZEGO OTRZYMAŁAŚ RATĘ A NIE CAŁOŚĆ :O nie no ja się wykończę myślałam że dostanę całą kwotę :o a te odsetki sądowe?

oczywiście odsetki od zwłoki Ci się należą a tak przy okazji radzę co miesiąc zgłaszać się do komornika i pytać o bieg sprawy, niech też wystawi Ci pismo na jakim etapie jest Twoja sprawa i ile na dziń obecny dłużnik Ci zalega.

dostaję ratami, bo on nie posiada majatku, tylko jest kierownikiem w dużej firmie zagranicznej i zarabia 5000 zł. dostaję co miesiąc 30 procent, na razie spłaca dług bez odsetek, pózniej odsetki, ale lepiej tak niż wcale...

niestety, to ty musisz kontrolowac cala sprawe. Od poczatku do konca. A konca szczegolnie. Swoje naleznosci (pieniadze ktore naleza mu sie za egzekucje kazdej sprawy) komornik sciaga w pierwszej kolejnosci. A z reszta nywa roznie...Masz prawo go pytac pisemnie i takich odpowiedzi oczekiwac.

Gość zostałam oszukana
o to chodzi ze to niewielka kwota bo 1000 zł dla niego to nic dla mnie to sporo ale podejrzewam ze on poprostu lekceważy moją sprawę bo ma dużo poważniejsze kwoty do ściągnięcia :O własnie się zastanawiam bo minął rok jeśli najmniejsze odsetki to 11,5% to trochę się nazbiera tego ale słyszałam ze nawet zeby ściągnąć pieniądze z konta to wymaga całej masy procedur zgód itd ja w sumie nie wiem za co płacą tym komornikom, wydaje mi się że fizycznie to nie jest takie trudne zrobić dochodzenie i przejąć konto tylko im się poprostu nie chce i jeszcze ta afera na dniach : hakerzy włamali na konto komornika i zabrali mu pieniądze a facet na tym koncie miał 8 mln !!!! 😡

Gość zostałam oszukana
manilka czy tylko na piśmie czy mogę zadzwonić i się spytać?

w tej sytacji złóż skargę...zobaczysz jak szybko wezmie sie do roboty...1000 zł czy 100 to twoje pieniądze i Ci się należą. Jeśli komornik zobaczy, że Ci niespecjalnie zależy, to rzuci teczkę w kąt i tyle.

Gość zostałam oszukana
Mała_Małgośka ale komornik pisze pisma z wyjaśnieniem ze np takiego adresu nie ma wiec nie mogę wnieść skargi ze nic nie robi :opoza tym sprawą dopiero co zajął się nowy komornik (miejmy nadzieję ze nie ten od 8 mln na koncie :D) poczekam jeszcze z tydzień, dwa i zacznę działać :o bardzo dziękuję za informacje :)

Gość zostałam oszukana
wam też miłego dnia i oby oszuści omijali nas łukiem :)

Witam szanowe grono! Mam nadzieję, że któraś z Was ma załaczone monitorowanie tego forum - prosze o pomoc osoby, które juz kiedyś walczyły z komornikiem, aby właczyły się do forum http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3637217 - każda osoba jest tam bardzo potrzebna, szczególnie Ci z doświadczeniem w tym temacie. Może uda się coś w końcu zmienić - skarg jest za mało i skubańce nikogo się nie boją - ja własnie jutro idę złożyć swoją skargę. Pozdrawiam

Gość moze napisz ___
Dzis rozrabiam pod innym nikiem i nie bede sie ujawniac . Przepraszam za brak polskiej czcionki ale pisze niestety z komputera w ktorym nie mam polskiego windowsa.Do rzeczy: chce przygotowac rubryke o roznego rodzaju oszustwach i dziwnych sytuacjach ponizej wypunktowalam kilka przykladow i BARDZO ALE TO BARDZO Was prosze,jezeli miecie takie badz inne problemy napiszcie do mnie opisujac zdarzenie.Gwarantuje anonimowosc. -agencje matrymonialne (po zaplaceniu nie interesuja sie klientami,umawiaja na spotkania z osobami o zupelnie innym niz oczekiwany profil) -agencje modelek(obiecuja gruszki na wierzbie,wszystko sprowadza sie do zrobienia odplatnych zdjec) -rozmowy kwalifikacyjne(pytania osobiste,np na temat zakladania rodziny,gorzej...propozycje wiadomo jakie) -upadajace i odradzajace sie sklepy(ten sam wlasciciel,inna nazwa-nie uznaja rekalmacji na towar na gwarancji np komputer) -hydraulicy oszusci (ceny z kosmosu za...no wlasnie,za co?) Wszystkie inne sytuacje w ktorych dopuszczono sie oszustwa. Prosze piszcie na pytaniaiodpowiedzi@gazeta.pl