Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ametyst

Stepper - ile minut dziennie?

Polecane posty

Mam stepperek w domu i chce zacząć regularnie ćwiczyć - ale nie chcę też przegiąć- po prostu wzmocnić mięśnie nóg, posladków, ile nalezy ćwiczyć dziennie? i moze jakieś dodatkowe rady podczas ćwiczenia? ktoś wie? do tego dokąłdam ok.100 brzuszków, żeby podejść bardziej \"kompleksowo\" do ćwiczeń :D

Gość Turczynka
moze 15 min. wystarczy?

Gość babyshine***
a godzina dziennie to za dużo? ;)

Kurcze, myslałam, że rzeczywiście ktos odpowie konkretnie. Nie chodzi mi o chudniecie, tylko o systematyczną, codzienna pracę mieśni

ja ćwiczyłam 2 razy po 20 minut z krótka przerwą, ale celelm było zrzucenie kilku kilogramów:-) wydaje mi sie, że pół godziny powinno wystarczyć

no dobra, dzisiaj znowu postaram się poćwiczyć 20 min, do pół gosdziny się póki co nie zmuszę :) a mieszkam na 4 piętrze i dymam codziennie kilka razy po schodach, to może też się liczy :P

Gość panterka84
przed rozpoczeciem 5 min rozgrzewki,sam trening -osobidcie uwazam ze idealnie jest 45 min 4 w tyg w celu ujedrnienia i zarysowania rzezby,po zejsciu ze steperka 10 min rozciagania co do idiotycznych opinii niektorych osob ze od stepera robia sie duze miesnie i w efekcie wiecej cm w udach-bzdura zeby tak bylo trzeba naprawde duzo cwiczyc a nie rekreacyjnie tak jak wiekszosc z nas -czyli gora 5 razy w tyg ,polecam na steperku poruszac sie szybciutko,dynamicznie ale w staly tempie tak zebys te 40 min wytrzymala -efekty na bakn przy takim systemie beda i to przy systematyce bardzo szybko

Gość panterka84
wlasnie dovzytalam ze nie lubisz cwiczyc zbytnio:) wiec proponuje 3 razy na tydz po 50 min np przed telewizorkiem -bedzie milej i szybiej czas zleci,co do brzuszkow to 100 na poczatek to za duzo chyba ze regularnie cwiczylas wczesniej brzuch,sugerowalabym zaczac od 30 ale bardzo dokladnych ,staraj sie pracowac kazdym miesniem i absolutnie nie machac glowa zamiast brzuchem -bo to czesty blad -dzieki niemu obciazasz szyje ,niby robisz wiecej i szybciej brzuszki ale brzuch pracuje w 30 % i efektow nie ma:) w sporcie dla sylwetki liczy sie jakosc ,ilosc to sprawa drugorzedna jak jakies masz pytanka co do cwiczen to chetnie odpowiem salome75@poczta.fm

Gość Kobieca D
rozgrzewka obojetnie. może to byc bieganie np przez 3 minuty w miejscu albo jakieś wygibasy albo tanczenie... chodzi o to,zebyś rozgrzała mięsnie i tyle