Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kajaaaa

co szkodzi w ciazy????????????????????????????????????????????????

Polecane posty

Gość kajaaaa

Warto stworzyc liste.Oto moje informacje: -leki -za duzo czosnku -kwiat lipy -wachanie chemikaliow:zmywacze,lakiery, detergenty -kremy z kwasami owocowymi i retinolem -stres -halas

Gość Przesada na pewno
ludzie, ciąża to nie choroba, owszem stres szkodzi zawsze i wszędzie i każdemu. papierosy, narkotyki i nadmiar alkoholu też. Ale nie histeryzujmy. Moja kuzynka, która nigdy nie mierzyła sobie temp., nie kontrolowała dni płodnych czy niepłodnych, nie zażerała się folikiem itd itp wyszła spokojnie za mąż ikilka miesiecy potem zaszła w ciążę, niedługo rodzi, wszystko jest w porządku, bez komplikacji, dziecko zdrowe, ona też. Najwięcej zależy od genów i farta. A także od zdrowego podejścia i nierobienia przesady.

Gość jumi
Myślę,że nadgorliwość jak i zaniedbanie są równymi wrogami ciąży... Sądzę,że radosne podejście,spokój,brak stresów,życie normalne(wykluczając oczywiste czynności,których nie można robić w ciaży)powodują,że ciąża nie jest straszna dla kobiety oraz dzidziuś ma większy komfort.

Gość ja uwazam
ze lepiej byc swiadomym,niz rzucac hasla-wszystko bedzie dobrze-ciaza to nie choroba co za lekkomyslnosc

Gość uwazam...
Do ciazy trzeba podejsc swiadomie, a nie beztrosko. To nie jest normalny stan. W ciazy jestesmy odpowiedzialne nie tylko za siebie, ale przede wszystkim za dziecko. To od nas zalezy w bardzo duzym stopniu (np. od sposobu odzywiania) czy nasze dziecko bedzie zdrowo sie rozwijalo. Przesada nie jest wskazana, to oczywiste, ale zdrowy rozsadek konieczny.

Gość dracenka
owszem, ciaza to nie choroba, ale szczegolny stan, w ktorym warto zwrocic uwage na co co sie je i jaki tryb zycia sie prowadzi. od tego duzo zalezy. pewnie, nalogowe palaczki i alkkoholiczki tez rodza zdrowe dzieci, ale mysle ze "swiadoma" matka powinna te 9 miesiecy przezyc wyjatkowo, dla dobra dziecka.

Jednym szkodzi wszystko innym nic, najważniejszy jest zdrowy rozsądek. Jak wszystko jest w porządku to nie ma co wymyślać i rzucać sobie i innym kłód pod nogi.

Gość kaska107
jejku, a dlaeczego niby czosnek i kwiat lipy szkodzi, przeciez to samo zdrowie!!!

jak się je codziennie ze dwie główki to pewno i bez ciąży wątroba może wysiąść. Ja w ciąży jadłam czosnek tak 2-3 ząbki dziennie, bez niczego, taka zachcianka, i mała też zawsze lubiała taki surowy, widocznie wody przesiąkły. Może dlatego taka zdrowa jest.

Gość mama trojki
Brak zdrowego rozsadku - zdecydowanie szkodzi.

Szkodzi jak mama sie kłóci z pomaranczowymi tepakami z kafeterii, ktore sa paszczurami sprzatajacymi kible ale udaja dystyngowane madre damy co zjadly wszystkie rozumy. I wszystkiego sie czepiaja.

Gość lajkoniczek
Szkodzi jak sie pali trawke albo hush wiecej niz raz w tygodniu, chociaz mozna nawet codziennie, ale tylko po 2 zaciagniecia. Napewno nie powinno sie uzywac heroiny i innych dragow. Alkohol i fajki w nadmiarze tez szkodza.

Gość chyba nienormalna
jestes? trawa szkodzi

Gość no to powiedz...
na co szkodzi trawa

Gość wedlug najnowszych badan
palacze trawy czesciej choruja na schizofrenie... i ich dzieci tez

Gość uwazam...
Co wy z ta trawa? Chyba w czasie ciazy mozna sobie darowac te przyjemnosc, nieprawdaz? Wszystko jest dla ludzi, ale nie decydujcie za mala istote. Jak bedzie chciala to sobie zdazy popalic, jak dorosnie.

Gość same prymitywne matki
sa na tym forum? az przykro czytac!!!!! przestancie! dziewczyna zadla powazne pytanie a wy tu.... prymityw

Gość to powiedz
ale gdzie nie udowodniono zwiazku palenia trawy ze schizofrenia statystyka ale to nie to samo

Gość to powiedz
moja droga/i (wyzej) moze bez inwektywow temat trawy jest jak najbardziej powazny, wedlug wczesniejszych badan stwierdzono, ze palenie trawy nie ma skutkow ubocznych a co to? malo ludzi pali? ze nielegalne u nas nie znaczy, ze nie uzywane