Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ZalamkaAaA

nie mogę zasnąć

Polecane posty

Gość ZalamkaAaA

od 2 dni nie spie, czuje sie fatalnie, mam zaropile oczy ale wcale nie chce mi sie spac, kupilam sobie valerin ale nie pomaga, moze dzis zapodam podwojna dawke, co robic?

Gość ZalamkaAaA
chyba tu tez nikt mi nie pomoze, szkoda......

Gość gosiax
Odejdy od kompa, podobno monitor dziala pobudzajaca.

Gość Elenaa
rozluźnij sie i nie myśl o kłopotach,poczytaj jakąś ksążke,napij się ciepłego mleka(u mnie to działa)ew kakaa,ma magnes który uspokaja

Gość Lenka________
ja tez cierpie na bezsennosc:( juz od 2 miesiecy, zaczelo sie nagle lekarz powiedzial ze polowa sukcesu to nie myslec o tym, bo sama siebie napedzam, gdy juz o 18 zaczynam sie bac czy dzis zasne... no ale jak nie myslec gdy nie spi sie 3 dni???? doskonale cie rozumiem i wiem jak sie czuje czlowiek po paru takich nockach. wiem jakie noce sa straszne, jak sie ciagna. i mi tez leki ziolowe nie pomagaja:(

Gość ZalamkaAaA
dziki ale to nic nie pomaga!!! nie wiem co robic, jestem zalamana

Gość ZalamkaAaA
Lenka, ja nie mysle o tym, ze nie zasne, caly czas mam nadzieje ze jednak tak, jestem chora, pierwszej nocy myslalam, ze to przez katar, kaszel, ale drugiej juz czulam sie lepiej i i tak nie spalam,probuje spac w dzien,nie wiem czy spie, w ogole jest to jakies dziwne,najgorsze jest to ze mi sie nie chce spac, nie kleja mi sie oczy, czasami tylko ziewam,ale czuje sie potwornie zmeczona

Gość na mnie komp
działa zawsze pobudzająco. W ten sposób potrafię pokonac sennośc i nawet zarwac całą noc. Dlatego radzę ci wyłączyć komputer i się położyć w łóżku, wziąśc i poczytać jakąś najnudniejsze książkę wszechczasów, najlepiej jakąś naukową lub z dziedziny ekonomii :P i wypić szklankę ciepłego mleka. To powinno cię wyciszyć. Kiedy leżysz już w łóżku przy zgaszonej lampce staraj się nie rozmyślac kompletnie o niczym a już na pewno nie o tym co masz zrobić na jutro a ni nic co by wzbudziło jakieś silniejsze emocje. Najlepiej to rozluźnić i wyobrażać sobie że kazda czesc twojego ciała po kolei staje się coraz cięższa lub że płyniesz na jakimś materacu na wodzie w jakimś miłym, cichym, kojacym i bezpiecznym miejscu gdzie świeci słońce. Mi to zawsze pomaga.

Gość ZalamkaAaA
na mnie komp, dziekuje za rade, mi to tez pomagalalo ale nie tym razem, nie wiem co sie dzieje, troche sie boje

Gość Lenka________
nie mysl o tym. naczytalam sie o bezsennoosci i martwic nalezy sie dopiero w tedy, gdy problemy ze snem utrzymuja sie dluzej niz 2 tygodnie. do lozka i liczyc barany;)

Gość gosiax
Jak nie moge zasnac, to sobie wyobrazam ze jestem na wyspie, leze na plazy, moze szumi, mewy skrzecza....:)

Gość tez leczę bezsenność
ale u mnie juz doszlo do tego stopnia, że biorę leki (estazolan). narazie wystarcza mi pól tabletki, ale nie wiem jak długo to potrwa. Mam 47 lat. Zaczęłam leczyc bezsenność, jak moje problemy ze snem ciąnęły się jakieś 2 - 3 tygodnie:(

Gość tez leczę bezsenność
no i staram się nie brac estazolanu co noc, ale wtedy mam bardzo duże kłopoty z zaśnięciem. A jak juz mi się to uda to budzę sie po pół godznie i nie spię do rana:( Naprawdę rozumiem przez co przechodzicie.

Gość ZalamkaAa
przeraza mnie to co piszecie, strasznie Wam wspolczuje, mam nadzieje ze mi przejdzie, moze juz dzis....