Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość madziutekk

Cholernie tłuste włosy...

Polecane posty

Gość madziutekk

Hej! Moim problemem jest nadmierne przetłuszczanie się włosów. Do tego są one cienki i delikatne dlatego wolałabym nie myć ich codziennie, tylko chociaż co drugi dzień. Niestety, obecnie jet to niemożliwe :( Jeśli umyję włosy rano, a wieczorem czeka mnie np. impreza, to najlepiej żebym umyła jeszcze raz! :( Albo jak umyje wieczorem to rao przed praca i tak wyglądaja kiepsko i najlepiej byłoby umyć. Oczywiście tego nie robię, bo nie mam czasu i nie lubię, no ale wyglądam potem i czuje sie fatalnie... Masakra! Już nie wiem co z tym robić. Przetestowałam już wszystkie szampony do przetłuszczających się włosów i nic! Może jakis z apteki...?? Może miał ktoś podobny problem...??

Gość może ktoś miał
?????? taki problem ma mnóstwo ludzi na świecie i mnówstwo było topików na ten temat wpisz do wyszukiwarki i poszukaj z tego co pamiętam nikt jeszcze nie znalazł rozwiązania, niestety

ROZWIAZANIEM JEST ROZJASENIENIE WLOSOW:) WTEDY JA NAWET PRZEZ DWA TYGODNIE MOGLAM ICH NIE MYC I BYLY SWIEZE SIANOWATE:) POZNIEJ WRACAJA NO NORMY ALE CHODZI O TO ZE CHOCIAZ NA POCZATKU JEST LEPIEJ I MOZA JE PRZYZWYCZAIC DO RZADSZEGO MYCIA

Gość uważam że rozjaśnienie nic nie
pomoże mam koleżankę, która ma identyczny problem co Ty i nie wierzyłam jej, że mam aż tak przetłuszczające sie włosy dopóki sama nie zobaczyłam na własne oczy, gdy pojechałyśmy razem na wakacje ona tak samo jak Ty nie moze myć włosów na noc, bo rano ma dosłownie smalec ufarbowała włosy, ale problem nie minął wiec to zupełnie nie ma sensu nawet robiła sobie trwałą (na grube wałki by włosy nie były kręcone, a po prostu lekko przesuszyły się) i nawet to nie pomogło więc nie wiem czy coś Tobie pomoże poza tym, że oswoisz sie z myślą, że musisz myć włosy częściej niż inni

Gość a moze to hormony
mi sie tak wlosy przetluszczaly keidy mialam problemy z hormonami

Gość uuuuuuuupupupupupu

Nie mam tego problemu, ale jedno jest pewne (przynajmniej u tych, o których wiem). Wyrzucić szampony do przetłuszczających się włosów... większość z nich ma w składzie coś, co przesusza skórę głowy, skóra broni się przed tym wytwarzając sebum i koło się zamyka.

Gość kobyla
Tez uwazam , ze nie powinnas myc wlosow szamponami do tlustych wlosow , tylko do normalnych. Jakis delikatny , nieagresywny. Jak umyjesz wlosy szamponem do tlustych wlosow , to one sie intensywnie wysusza , odtuszcza i skora na leb na szyje zaczyna odbudowywac smalec

Przylaczam sie:/ kiedy bralam pigulki anty moglam myc wlosy spokojnie co 3 dni. teraz? co 2 a jesli umyje wlosy wieczorem to najlepiej jakbym nastepnego dnia tez umyla! ale nie robie tego bo nie chce myc tak czesto wlosow:( jesli spie z chlopakiem to wlosy MUSZE myc codziennie, chyba dlatego ze strasznie sie wtedy krece i pozniej wszystkie wlosy sa poczochrane i jakies bardzo tluste:( Rozjasniam wlosy i to dawalo efekt kiedys. teraz juz raczej to na nie nie dziala:( tez probowalam roznych szamponow i nie wiem co robic.. a coz tymi hormonami? Pozdrawiam

Gość aaggggggaaaaa
Czesc jam mialam ten sam problem , jak umylam rano włosy to wieczorem mialam juz tluste .W moim przypadku problemem byl niedobry szampon, uzywalam roznych zazwyczaj tych drozszych , i to wlasnie byl moj blad okazalo sie ze powinnam uzywac szampony ziolowe najlepiej jakies tanie np. Ewy itd. bo one nie maja w sobie odzyewk i oczywicie pokrzywowych oraz z czarnej rzepy

Gość kobieta-
Ja kiedyś myłam co drugi dzień, ale zawsze czułam dyskomfort na drugi dzień, bo włosy były tłuste. Od kilku lat myję codziennie, po prostu trzeba się przyzwyczaić. Teraz jest to dla mnie tak normalne jak mycie rano zębów. Tylko trzeba używać delikatnych szamponów do codziennego mycia, na pewno nie do przetłuszczających

Gość Ola_24
Może zamiast szamponów do przetłuszczających się włosów lepiej używać szamponów oczyszczających? Np. tego z Herbal Esences. Mam go i nawet jestem zadowolona, choć i tak myje włosy codziennie

Gość DO kobieta-
wiesz, jak chce się nosic długie włosy, np.do pasa to naprawdę nie jest to takie proste myć włosy codziennie:)

Gość Gunia4217
Błędne koło,nie ma 100procentowego sposobu na pozbycie się problemu.Ja musiałabym myć włosy 2 razy dziennie,myję rano a wieczorem są już tłuste.Czy tabletki anty pomagają trochę?