Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dyletaantka

Komp się nie włącza CO ROBIĆ ??? HELP!!!!

Polecane posty

Gość Dyletaantka

Po włączeniu kompa, jak zawsze na pierwszym ekranie, pokazywał, że przechodzi jakieś IDE ... teraz zatrzymuje się na IDE Primary Slave i ... ani drgnie dalej? Babki, wiecie może co mogło się stać???

Gość ewsw
może masz walnięty dysk? jaki to dokładnie komunikat?

Gość a rozkręcałaś obudowę
albo wchodziłaś do BIOS-u?

Gość nie wiem o co chodzi z tym
IDE :o A próbowałaś wejść na kompa w trybie awaryjnym?

dysk mogl sie skisic, ja tak mialam dwa razy, za pierwszym jeszcze sie dalo odratowac i zainstalowac wszystko od poczatku (ale dane z dysku poprzepadaly), ale za drugim razem trzeba bylo wymienic dysk w sklepie na nowy, dobrze, ze jeszcze byl na gwarancji.

--> nie wiem o co chodzi z tym Jak nie masz pojęcia o kompach, to się w ogóle nie odzywaj :-O. Jak ma wybrać tryb awaryjny, jak jej komp do tego miejsca nawet nie dochodzi :-O

Gość ewsw
jesli masz komunikat "primary master hard disk fail" to kupa, dysk walnięty próbuj restartowac ręcznie, jak zaskoczy (u mnie nieraz trzeba było godzine próbowac), skopiuj dane z dysku na płytki i nie ma innej rady - idź do sklepu po nowego twardziela

Gość ewsw
hehe, dokładnie przeciez jej komp zatrzymuje sie na pierwszej czarnej planszy, można ewentualnie wejśc do BIOSu ale po co, skoro wczesniej nie zmieniała ustawień jest jeszcze jedna mozliwość... może to bateria na płycie głównej? jesli jest stara, to może byc za słaba i np nie pozwalac na odczytanie dysku podczas włączania kompa

Gość Dyletaantka
Nie mam pojęcia. Nic nie robiłam. A tu nagle takie coś .... Po włączeniu pojawia się, że detecting coś tam i dochodzi do komuniaktu detecting IDE Primary Slave ... i koniec A jak włączyć tryb awaryjny? I cz y wtedy przeskoczę ten detecting? Bo nie reaguje na żadne polecenia z klawiatury Jest tam opcja F4 jako skip ale nic się nie dzieje po wciśnięciu :-(( Na DEL też nie reaguje :-(

Gość ewsw
czyli nie wykrywa twardziela po prostu

Gość dopiero sie ucze
i nic nie rozumiem ,a jak piszesz skoro masz popsuty komputer

--> Dyletaantka A komputer nie był ostatnio np w naprawie? Nikt Ci nic nie "naprawiał"? Dawno temu go kupiłaś?

Gość Dyletaantka
No to co mam zrobić?

Gość ewsw
może pisze z kafejki, od kolezanki, tak trudno sobie wyobrazić?

Gość Dyletaantka
Oj matko, a to na swiecie jeden komputer. Spiskowa teoria dziejów, kurcze. Lepiej mi pomóżcie, a nie doszukujcie się od razu nie wiem czego PLEASE!!!

Gość to cos
z dyskiem, tez tak mialam i musialam nwy kupic. komp uruchamial mi sie tylko do pewnego momentu (do tej pierwszej str i trwalo zapisywanie ustawien non stop). wymienilam dysk i jest ok

a rozkręcałaś obudowe --> że nie wiem co to jest to IDE to zaraz nie mam pojęcia o kompach? :o być może mam większe niż Ty tyle że akurat o tym nie wiem bo mój komp się jakoś dziwnie uruchamia (od razu mówie że stwierdził to kolega który się bardzo dobrze na kompach zna) Dylematka -> zaproś może kogoś kto się zna dobrze na kompach może coś wymyśli, a jak nic z tego oddaj do naprawy lub jak masz gwarancje to do sklepu

--> Dyletaantka A możesz odpowiedzieć na moje pytania? To by trochę pomogło!

Gość Dyletaantka
No to klapa. Moje dane popłynęły .... :-((

Gość ewsw
do -> nie wiem o co chodzi z tym tak, najlepsi sa tacy koledzy, co to się "bardzo dobrze na kompach znają" hehe jakoś nie przekonują mnie argumenty osoby, która nie odróżnia słowa "dylemat" od "dyletanctwa", a ty do takich sie zaliczasz bez urazy, hehehe

Gość Dyletaantka
No to dzięki, Babki. Jak zwykle kończy się na kłótni ....

Nie, pewnie najlepsze są babki co udzielają rad na babskim forum :P :D Ja przynajniej nie robie z siebie wszechwiedzacej więc radze żeby poprosiła o pomoc kogoś kto się zna i może pomógłby rozwiązać problem. Może Ty masz kolegów którzy "bardzo dobrze znają sie na kompach", ja mam bowiem takich którzy bardzo dobrze znają się na kompach :P I nie czepiaj się że przekręciłam nick, nie zwróciłam uwagi, ale nie to jest w tym temacie chyba istotne..