Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nasivin

Czy osoba o bardzo jasnej karnacji moze chodzic do solarium???

Polecane posty

Gość Nasivin

Mam bardzo jasna karnacje. Latem opalam sie raczej trudno, na jasnobrazowy kolor. Czy myslicie,ze jest sens chodzic do solarium? Boje sie,ze bede chodzic chodzic chodzic, a efektow nie bedzie widac.

Gość Jasnawa
Ja też mam bardzo jasną karnacje. Latem Opalam się na czerwono (pozniej przechodzi w jasny brąz) Zazwyczaj to jestem na pocatku spalona. Nie wiem czy możesz chodzić do solarium, ale ja go unikam ze wzgledu na moją tendencje do "spalania" się i.... kiedyś był taki przypadek, że Facetka miała złe lampy czy cos tam nie tak z tym było i laska wylądowała w szpitalu to było w mojej miejscowosci wiec nawet boje się chodzic.

Gość ffffffffffffffffffffffs
jeśli masz pękające naczynka krwionośne (pajęczaki) to cera może ci się pogorszyc

Gość pewnie może tylko po co
??

Gość Nasivin
Po co? Bo wydaje mi sie,ze lekka lota opalenizna jest dosyc seksowna. A juz na pewno wyglada lepiej niz cera blada jak trup. Nie chce sie opalic na jakis intensywny pomarancz, ale chcialabym miec skore ciut ciemniejsza.

pewno ze mozesz chodzic na solarium tylko zacznij od 4do 5 minut a potem kolejne seanse tez od 4 do 5 ajuz kolejne mozesz wydluzyc do 10 min.Najlepiej jak byzke posmarujesz jakims dobrym kremikiem z filtrem i bedzie ok.Moje kolezanki maja tez bardzo jasne cery i chodza na solarium takze nie widze zadnych problemow.

Mozesz chodzic na solarium, tylko zaczynaj od kilku minut, zeby sie nie przypalic na poczatku. :) A jesli juz by ci sie to przytrafilo, to nie smaruj sie przypadkiem oliwka ani tlustym balsamem, bo to utrudnia odparowanie ciepla ze skory. Ja tez mam dosc jasna karnacje, zawsze ciezko sie opalalam i na poczatku na czerwono, ale odkad chodze na solarium latwiej opalam sie na sloncu i juz nie na czerwono, tylko braz. Dobrze jest tez lykac beta-karoten - raczej od tego nie zbrazowiejesz, ale to chroni skore przed poparzeniami - po kilku tygodniach zazywania mozesz sie nie obawiac wakacji w tropikach, a co dopiero mowic o solarium. ;)

efekty będzie na pewno widać - tyle, że nie od razu. tylko niekoniecznie będą to takie efekty, o jakich myślisz. natychmiastowym efektem może być poparzenie, zaś efektami długofalowymi - fotostarzenie skóry, zmarszczki, przebarwienia, rak skóry.