Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nasivin

Dlaczego tak wiele dziewczyn nie uzywa kremu pod oczy?

Polecane posty

Gość Nasivin

Zauwazylam,ze duzo kobiet nie uzywa kremu pod oczy. Mam pytanie: jak w takim razie pielegnujecie te okolice? Smarujecie je tym samym kremem,co reszte twarzy,czy w ogole je omijacie?

Gość Nasivin
?

Gość cuci
przeznam sie szczerze ze ja dopiero od niedawna uzywam kremu pod oczy, a jestem starsza od ciebie. Wczesnij zaniedbywalam te okolice i smarowalam tym samym kremem co reszte twarzy

Gość hormony
Ej Thomas naucz sie najpierw wklejac linki do swojej strony...:O

Gość bo wszystkie
'cudowne ' kremy to ściema, za niedługo beda kremy do jednego policzka , do drugiego, an jedną powieke, na drugą, ludzie przecież to marketing!!! na tyłek inny krem, na biust inny, do stóp inny, do dekoltu inny, przecież to jawne wyciąganie kasy... laser w kremie, botoks w kremie... żal mi tych wszystkich kótrzy sięnabierająna to!

Gość do bo wszystkie
to ty używas jednego kremu do twarzy, ciała, biustu i tyłka?? jakiego?

Gość ja uzywam jednego do wszystkie
go. Na tylek, na brzuch, nogi, cycki, twarz, pod oczy. Krem dla dzieci babydream bez szkodliwych skladnikow. Kosztuje jakies 4 zl super nawilza, nie mam po nim zapchanych porow, skora jest gladziutka, duzo lepiej niz po innych. Kiedys mialam kremy do wszystkich czesci ciala a teraz to pier... i kupuje jeden najlepszy :)

Faktem jest,ze skora pod oczami jest ciensza i delikatniejsza, niz skora reszty twarzy i kremy do twarzy moga byc dla niej za ciezkie, a tym samym wywolywac podraznienia, wypryski i inne cuda. Poza tym kremy do twarzy nie redukuja opuchniec i cieni, gdyz te na policzkach czy czole po prostu nie wystepuja. Marketing tez pewnie swoje robi,ale ja nie wyobrazam sobie uzywac jednego kremu do calego ciala.

Gość bo pod oczy uzywaja stare baby
a mło9de nie musza

Wlasnie to jest podstawowy blad: myslenie,ze mlode kobiety nie musza uzywac kremu pod oczy. Niestety, zmarszczkom trzeba zapobiegac, bo jak sie pojawia, to jest juz za pozno i usunac sie ich nie da, chyba ze skalpelem.

Gość odswiezam

no dobra kochane... to jeszcze powiedzcie jakich kremow pod oczy uzywacie, jakies recenzje? rady? przyklady sprawdzonych i dobrych?

Jaaaa używam :) polecam szczególnie alergiczka żel Iwostin używam od 2 tygodni i jestem zadowolona - obserwuje jeszcze cienie pod oczami ale cudu nie oczekuje bo kremy z wyzszej półki sobie nie poradziły - taka uroda i już :):) A i cena - ja zapłaciłam ok 25 zł

Gość cuuuu
ja mam 24 lata i od roku regularnie (2 razy dziennie) wklepuję krem pod oczy. Na początku był to flos-lek, teraz stosuję Sensibio pod oczy wrażliwe. Rewelacja. Wiem że w przyszłości dbanie o tę okolicę twarzy zaprocentuje :)

Moim zdaniem to takie kremiki są zupełnie niepotrzebne ... ja również smaruję okolice oczu tym samym kremem co resztę twarzy i nie zauważyłam jakichś niepokojących zmian... szkoda kasy na kremy pod oczy :o

skóra pod oczami jest o wiele cieńsza niż na pozostałej części twarzy, również wrażliwsza u niektórych, więc nie wszyscy mogą w tym miejscu stosować kremy do twarzy. poza tym, skóra w tym miejscu często ma inne potrzeby, przecież osoba o tłustej cerze nie będzie pod oczy stosowała kremu matującego ;) ja np. mam cerę mieszaną, a skórę pod oczami suchą, ze zmarszczkami mimicznymi.

Gość kremow powinno uzwyac sie
po 25 roku zycia , droga autorko czy uwazasz ze po swiecie chodza same trzydziestki?

Gość oczywiscie
kremow pod oczy

a co sądzicie o Relaksującym żelu opd oczy Botansource?????? Dostałam go od chłopaka i sama nie wiem czy mam go używać?? Nie przepadam za Avonem??? Jak sądzicie?????????

Gość bzdury gadacie
nieprawda,że po 25 roku zycia-to jest indywidulna sprawa-mam wiele koleżanek które maja 20,21 lat i już maja straszne zmarszczki pod oczami,a ja mam 25 i nie mam nic.Stosuję na razie takie żele pod oczy pielęgnujące ale włąśnie się przymierzam do kupienia czegoś mocniejszego-o działaniu przeciwzmarszczkowym.Niektóre dziewczyny maja śmieszne myślenie na zasadzie-po co mam stosowac krem pod oczy jak na razie wszystko jest ok?Skrajna głupota,bo sama nazwa wskazuje na to,że jest to krem przeciwzmarszczkowy a nie zmarszczkowy,czyli trzeba go zacząć stosować zanim zmarszczki się pojawią,bo potem to już nic nie pomoże :P

Gość o matkoooooooooo
:P ale masz problem moze niekotre wola zyc jak matka natura kaze i nie potrzebuja uzywac kremow od zmarszczek. nie wazne czy maja 20 czy 40 lat. strzenie sie to normalny etap w zyciu.

Gość o matkoooooooooo
lepiej sie z tym pogodzic niz liczyc ze krem nas odmlodzi

Gość bzdury gadacie
zgadzam się!tylko niech sie potem nikt nie dziwi ,że mu krem nie pomaga jak już ma zmarszczki.I tyle :P

Mam 26 lat i nie stosuje kremu pod oczy. Uzywam na cala twarz jednego kremu, najchetniej Nivea Soft, bo jest neutralny i latwiej sie wchlania niz zwykle Nivea (kiedys kupilam sobie Loreal i szczypala mnie po nim skora). Nie mam zmarszczek pod oczami, jedynie jak sie smieje :D Nie zamierzam jeszcze stosowac kremow przeciwzmarszczkowych, bo skora sie po nich rozleniwia, moja mam, ktora ma prawie 50 lat uzywa kremow dla 30-latek - tak jej doradzila kosmetyczka, i jej skora wyglada swiezo i mlodo. podobno powinno sie uzywac kremow przeznaczonych o 10 lat mlodszych, wiec ja uzywam kremu dla 16-latek, haha :P Nie wiem czy to geny, ale w porownaniu do wiekszosci rowiesniczek mopja twarz wyglada o wiele mlodziej. Od wielu lat myje ja tylko zimna woda, bo tak polecil mi kiedys moj sensei z aikido, on ma ponad 60 lat, a wyglada o wiele mlodziej, nie wiem czy to przez zimna wode, no ale na pewno nie zaszkodzi sprobowac :D

Gość a ja smaruje witamnia A