Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dominikaaaaa

wyrywanie włoków z brzucha w ciąży

Polecane posty

Gość dominikaaaaa

Jestem niestety troszke nadmiernie owłosiona- nie mam hirsutyzmu ani nic takiego, bylam u lekarza i nic. Taka moja uroda. Pod pępkiem mam cienka ścieżke ciemnych włosków i zawsze je wyrywalam depilatorem. Raz w miesiącu- to wystarczalo. Teraz jestem w 7 tygodniu ciąży i może to głupie ale zastanawiam sie czy moge to nadal robic.. czy nie zaszkodzi maluszkowi.. Poza tym bede wstydzila sie chodzic do lekarza albo pokazywac kolezanka czy nawet mężowi takiego owłosionego brzusia :(:( Miał ktos taki problem???????

Gość qsqsqsqsqs
moze przezucisz sie na maszynke jedrorazowa?

Gość dominikaaaaa
wyobrazasz sobie co by to bylo?? One mi rosna bardzo powoli ale niestety sa ciemne, nie chce ich golic zeby zrobily sie grubsze :( Dziwie sie, ze nikt nie ma takich problemow.. szkoda... Ale cebulka wlosa jest przeciez pod skora kilka milimetrow wiec chyba nie powinna wplywać na płód?? :(

tak, cebulka do płodu nic nie ma, ale wyrywanie włosów do Twojej macicy a i owszem, no chyba, że Ciebie wyrywanie włosów nie boli , ja bym się obawiała skurczów macicy w reakcji na ból , a 7 tyg ciąże łatwo stracić

Czas obalić mit!!! Golenie WCALE nie powoduje pogrubiania się włosków!!!!!! Wrażenie takie jest, dlatego, że włoski długo rosnące na końcach się wycierają, a u nasady, przy \"cebulce\" są takiej samej grubości!!! Ja mam podobny problem, mam ciemny meszek na ciele, ze względu na karnację. I jak byłam w ciąży to stała się dziwna rzecz - moje włoski na nogach, pod paszkami i w innych miejscach poza skórą głowy bardzo się osłabiły, do tego stopnia, że nogi goliłam co 2 tygodnie! (a były wakacje!) A na głowie - bardzo się wzmocniły :D Także moje zdanie jest takie - gol sobie ten brzuch, jak Ci tak bardzo przeszkadza, ale po pierwsze niedługo powinno już nie być takiej potrzeby, a po drugie, jak brzuszek urośnie to i tak nie będziesz ich widzieć ;)

Gość dominikaaaaa
dziekuje dziewczyny :) bardzo mnie podnioslyscie na duchu :) Oczywiscie wszystko moge przezyc byleby dzidzius byl zdrowy takze moge nic z wloskami nie robic ale jednak zle sie z nimi czuje- zwlaszcza, ze jak brzuszek bedzie pokazny to bedzie lato.. Ja to robie zawsze depilatorem- mimo wszystko boje sie golic bo wiem na swoim przykladzie, ze golenie nie jest najlepsza metoda.. :(

Gość qsqsqsqsqs
moze i nie jest ale czasem trzeba sie wyrzec czegos na rzecz czegos innego-nie rozmawiamy o zamianie depilatora na maszynke na stałe tylko na okres ciazy -pomysl o diecku nie sobie tylko wytrzymasz te 9 m-cy-a tak w ogole mi włosy tez praktycznie przestały rosnac -na nogach itp i stały sie znacznie ciensze i w zwiazku z tym rzadziej sie musze golic moze i u ciebie tak bedzie??