Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

dzika_orchidea

Jak pomóc mojemu pieskowi??

Polecane posty

Wczoraj założyłam topik, czy ktoś zna sie na psychologii psów, bo mam problem ze swoją suczką. Nie udało mi się napisać, o co chodzi, bo net mi padł... W międzyczasie trochę ludzi tam napisało, namieszało coś o wychowaniu psa, a to nie w tym rzecz. Dlatego zakładam nowy i od razu napiszę o co chodzi, żeby znowu nie powstałą kłótnia, czy psa należy wychowywać, czy nie. Otóż od kilku dni moja suczka (1,5 roku) dziwnie się zachowuje. Zaczęła nadmiernie \"opiekować się\" swoimi zabawkami, takimi gumowymi. Zanosi je w zębach na swoje \"łóżko\", cały czas pilnuje, nie pozwala się do nich nikomu zbliżyć... Dawniej gryzła je i szarpała, teraz bardzo delikatnie się nimi \"zajmuje\"... Zaczęła się zachowywać agresywnie, jeli ktoś jest w pobliżu, kota to już zupełnie nie toleruje, chociaż dawniej żyli w zgodzie. Po prostu traktuje te zabawki, jakby to były szczeniaki... Czy ona chce mieć młode?? Bo tak to wygląda... Ale najważniejsze, co poradzić na to... Widać po niej, że na swój psi sposób się tym przejmuje... A ja już nie wiem, co robić... Wybieram się do weterynarza, ale chciałam najpierw zapytać tutaj, czy ktoś się może z czymś takim spotkał u swojej suczki albo wie co na to poradzić?? Dzięki za wszystkie rady!! I to wcale nie jest żart, także jakieś głupie komentarze możecie zachować dla siebie.

Bumtara... ma racje,tak jest gdy suczka myśli że jest w ciąży,a może chciała by być?

Dzięki Wam wszystkim za odpowiedzi!! Właśnie przeszukuję neta żeby coś wiecej znaleźć na ten temat. Wiedziałam, że można zawsze tutaj na kogoś liczyć :-) :-*

jesli obudzil sie w niej instnkt macierzynski to moze zamiast stresowac weterynarzem lepiej ja dopuscić..? :)

Dopuścić to nie taka prosta sprawa... Suczka jest rasowa i z kundlem jakimś na pewno nie pozwolimy... A znaleźć dobrego reproduktora nie jest łatwo... Poza tym ona dopiero jedną cieczkę miała...

Gość to może sprowadźcie jej
księcia Monako :D Niezły reproduktor i na pewno rasowy :P

Zadzwoń do Doroty Sumińskiej, to lekarz weterynarii, świetny fachowie, odpowiada na pytania słuchaczy Radia TOK fm, w niedzielę chyba ok. 14-15.00 ...

Gość roriritka
doktor Sumińska opiekowała sie moim psem, wcale nie uwazam jej za świetnego fachowca, od paru lat chodze ze swoim zwierzakiem do innego weterynarza, i mimo, ze do sumińskiej mam najbliżej. nie mam pojecia jak sie wkręciła do mediów, ale to oznacza tylko przebojowośc nie fachowość. Pracuje razaem z inna dziewczyna i nawet ta dziewczyna jest od niej lepsza.Co do ciązy, to to za suczka ma zapędy nie oznacza wcale, ze szukac jej partnera .Wszystko zalezy od tego co planujecie.Chcecie aby miała potomstwo?.Te sprawy można teraz z pomoca weterynarza łatwo poukładać. Z tym, ze jak nie planujecie ciąży i suczka ma często ciąże urojone, to najlepiej jest wysterylizować.

Moja 11letnia już suńka też tak ma i wcale nie jest to ciąża urojona (nie powiększają sie gruczoły mlekowe) Po prostu co jakiś czas tak jak pisałaś znosi wszystkie maskotki i się nimi \"opiekuje\" Siedzi wtedy cały czas pod łóżkiem i wychodzi tylko do miski i na spacer (w pierwszych dniach trzeba sie namęczyć żeby ją wyprowadzić :) ) Ma to już któryś raz i nie sądze żeby to był powód do przejmowania się. Pare dni tak będzie się zachowywała i jej przejdzie. W pierwszych dniach tak jak piszesz nie pozwala się zbiżać do siebie i bacznie obcerwuje otoczenie czy aby kto jej tych \"dzieciaków\" nie chce wykraść :D Po jakimś tygodniu przechodzi jej całkowicie i wraca po kilku miesiącach. I tak w kółko :) Nadmienie że nigdy nie miała szczeniąt (rodzice nie chcieli jej dopuścić :( )

Gość takamala
Twoja sunia chce być mamusią.Zabawki które były wcześniej dla niej,tylko, zabawkami teraz są dziećmi.Powinnaś schować szczelnie wszystkie zabawki,ograniczyć jedzenie,gdzyż może powstać ciąża urojona.