Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kikit

co lepsze licowki czy implanty?

Polecane posty

Gość kikit

ortodontka stwiedzila ze w moim przypadku aparat to nie jest dobry pomysl gdyz zeby moga po jego sciagnieciu rozejsc sie na nowo,zaproponowala licowki.....czy ktoras z was ma? dodoam ze mam 22 lata .....

Najlepiej skonsultuj sie z kilkoma stomatologami bo co lekarz to inna opinia w moim przypadku było tak że lekarz chciał zaplombowac ząbek i zalorzyc na niego koronkę twierdząc iz jest bardzo słaby i moze sie połamac inny stwierdził ze to bzdura z własnego doswiadczenia wiem ze stomatolodzy tez potrafia naciągać na kase.Licówki odradzam jesli masz swoje zabki zdrowe

Gość mój
facet ma licówki juz dobre pare lat..i zaczely sie kruszyć i nieestetycznie wyglądać..Nie dośc ze są drogie to jeszcze trzeba je po jakimś czasie "odnawiać"..a zęby p[od spodem są bardziej wtedy zniszczone.Raczej konsultacje u innego ortodonty

Gość basiaaaaaaaaaa
tez mi sie tak wydaje przeciez masz dopiero 22 lata, to jak teraz licowki to co bedzie w wieku 50 lat - proteza??

Gość kikit
no wlasnie mam dopiero 22 lata, zeby zdrowe, chcialam zlikwidowac tylko szpare miedzy gorna jedynka a dwojka bo nie wyglada to fajnie ,z drogiej strony jak mam nosic 2 lata aparat potem 2 dwa lata aparat retencyjny czy jakos tak to tez nie wiem czy to nie strata kasy jeseli zeby mi sie i tak rozejda,ale jak mysle o tym ze moga mi tego zeba spilowac to nie wiem co gorsze.........

co wybrać telewizor czy radio? tak można porównać licówkę do implantu,to są całkiem dwie rózne rzeczy.Licówka służy przede wszystkim względom estetycznym,wyrównuje kolor,a zęby martwe wzmacnia.ktoś pisał,że trzeba odnawiać-cóż nic nie jest wieczne,ale kilka lat posłużą

Gość pommponik
Nie da się porównać licówek z implantami, gdyż obie te formy leczenia mają zupełnie inne zastosowanie. Implanty stosujemy wówczas gdy brakuje zęba. W miejsce korzenia utraconego zęba wprowadzamy tytanowy implant, na którym po jego wygojeniu mocuje się porcelanową koronę protetyczną (http://www.anident.pl/implanty.html). Natomiast licówki mocuje się na własne żywe zęby. Polska nazwa licówki wzięła się stąd, że przykleja się je do zębów od strony "licowej" czyli od strony twarzy. Pod licówką można zamaskować wszelkie niedoskonałosci zęba lub zmienić jego kształt (na przykład zamknąć szpary między zębami poszerzając zęby). Więcej informacji o możliwościach jakie dają licówki na stronie http://www.anident.pl/protetyka-licowki.html

Gość kawowapanna
Implanty to już ostateczność. Zawsze trzeba walczyć o zęba - mimo że implanty teraz są identyczne jak naturalny ząb, swój to jednak swój :) Jeśli jesteś z okolic szczecina, zobacz w stomatologii na podzamczu :)

Gość karola2243
Ja jednak polecałabym licówki. Tak jak wcześniej ktoś już stwierdził ,swój ząb to jednak swój ząb. Bardzo dobrych specjalistów od licówek mają tutaj http://www.licowki-porcelanowe.pl . Gdyby ktoś planował sobie je założyć, warto się tam wybrać. Na pewno będziecie zadowoleni z efektów.

Gość matylda342
sama nie wiem, pewnie wszystko zależy od przypadku. skonsultuj się ze specjalistą najlepiej. zobacz w stomatologii na podzamczu w szczecinie, jeśli jesteś z okolic.

Gość gość
U mnie niestety nie obyło sie bez implantów, ale przynajmniej w gabinecie MaxDent mają dobre podejście do pacjentów. Zabieg przebiegł bezboleśnie, a ja z powrotem wyglądam jak człowiek.

Gość poletko
wszystko dobre :) ale jak nie masz potrzeby usunięcia zęba to po co implant? polecam konsultacje z innym specjalistą, żeby porównać. jak masz blisko do szczecina to sprawdź podzamcze