Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kiriska

szpital Madurowicz w Łodzi.

Polecane posty

Gość kiriska

Mam zamiar rodzić w tym szpitalu. Czy któraś z rodzących tam ostatnio dziewczyn może mi doradzić co trzeba zabrać do szpitala dla dziecka. Wiem że ubranka na wyjście na pewno, a co w trakcie. Dają swoje czy wszystko trzeba zabrać?

Gość przeminiki
Witam ja 12 styznia tego roku urodzilam synka w Madurowiczu porod i opieke przed porodem wspominam bardzo dobrze . szpital zapewnia ubranka i pieluszki ale maja malo ubranek i prosza zeby swoje przynosic swoje, poza tym nie wadomo w czym je piora bo moj maly dostal po nich uczulenia wiec na drugi dzien maz przyniosl mi ubranka z domu. Lezalam 3 dni wiec na jeden dzien po komplecie: spioszki ,kaftanik i podkoszulka, dodatkowo mialam swoj kocyk (moze byc rozek) dla dzidzi bo ich byly strasznie zniszczone i jak maly dostal uczulenia to wolalam miec swoj. pieluszki zapewniali happy belli ale jak sie konczyly na sali a same siostry nie przyiosly a sie szlo do nich to dawaly jedna wiec pozniej wzielam z domu (3) tak na zapas wrazie gdy na sali sie konczyly. poza tym kazda mamusia dostala prezent z probkami od szpitala 2 pudelka byly tam min. chusteczki nawilzane , sudocrem wiec sie przydaly. mialam tez swoje chusteczki nawilzane i bepanthen na brodawki i do smarowania pupki. Szpital dla mam zapewnial tez podklady poporodowe kazda dostala paczke a pozniej jak sie skonczyly to nowe lezaly przy toalecie i mozna bylo brac koszule nocne tez byly na zmiane wiec ok.Poza tym po porodzie che sie pic wiec woda mineralna sie tez przydala malo tego na sali bylo duszno wiec chcialo sie pic.pozdrowionka wrazie jakis pytan mozesz napisac t lub na maila przeminiki@o2.pl

Gość mikotka
którego lekarza polecacie z tego szpitala? A położną?

ja Ci polecam dr Wilińskiego. Cudowny lekarz. Bardzo mi pomógł, mimo, że ja tam nie rodziłam (miałam taki zamiar, ale niestety ciąża obumarła:( )Wspaniale się mną zajął. To wogóle bardzo zyczliwy człowiek. Zawsze mogłam na niego liczyć. Już wiem, że jeżeli kiedykolweik znów zajdę w ciążę to dr Wiliński napewno będzie moim lekarzem prowadzącym. Powodzenia.

Gość Jarna
Ja natoiast NIE POLECAM prof. Laudańskiego. mily jest jak kasę dostaje a ogolnie to cham. Kobiete w ciąży traktuje jakby jej się na móg rzuciło i na każdym kroku niby udowadniał że kobieta w ciąży jest mało inteligentna. Było to bardzo upokarzające. Ja nie rodziłam tam (chociaż chciałam) bo akurat wtedy wybuchła afera z klebsiellą pneumonie. Rodziłam w Matce Polce i wszystko tam oceniam bardzo pozytywnie. Każdemu polecam Matkę Polkę.

Gość sonika
a ja odradzam CZMP - małe szpitaliki są lepsze.

Gość jaaaaaaa
Też odradzam CZMP (miałam tam praktyki więc wiem z pewnego źródła jak tam to wszystko wygląda)Jest to wielki koloch. rodzące sa traktowane bardzo przedmiotowo. nikt nie ma czas się nad nimi użalać. fakt, faktem mają bardzo dobry sprzęt i specjalistów, ale atmosfera jest taka sobie.

Gość milina
Tez mam zamiar rodzić w madurowiczu, może ktos zna dobrą położną. Z góry dziękuję.

Gość czy to prawda ze
że w tym szpitalu jak mąż ma być przy porodzie to trzeba za to płacić. Słyszałam że w CZMP jest zakaz aby lekarze poza dyzurami przebywali w szpitalu, czy w madurowiczu tez tak jest?

Gość Malineczka*
fajny temat sama w maju zamierzam rodzić w Madurowiczu. Przyznam szczerze, że nie dlatego tam będę rodzić, że uważam iż ten szpital jest jakiś szczególny, ale dlatego, ze właśnie moją ciążę prowadzi dr Wiliński, który niegdyś pracował w Jordanie. Z CAŁEGO SERCA polecam tego lekarza - ja osobiście chodzę już do niego ok. 8 lata teraz właśnie prowadzi moją ciążę. Uważam że jest godny polecenia. Mamy, które już rodziły w tym szpitalu -prosimy o więcej informacji

Gość przeminiki
za porod rodzinny nic sie nie placi daja dla meza takie zielone ubrankoi juz nawet przy cesarce moze byc

Gość ja_27
przeminiki skąd wiesz, że się nie płaci?Rodziłaś tam? Bo ja zmaierzałam i dowiadywałam się o proód rodzinny i powiedzieli mi (prof. Laudański i jakaś połozna potwierdziła), że za poród rodzinny płaci się 150 zł. Kurde a może mnie w błąd wprowadzili?

Gość PRZEMINIKI
JA RODZILAM TAM W STYCZNIU DOKLADNIE 12 I NIC NIE PLACILISMY

Gość ja_27
przeminiki dzięki za odpowiedź:) Zastanawiam sie tylko dlaczego prof. mi tak powiedział, ale cóż nie ważne:) Jeszcze raz dziękuję. a czy lekarza prowadzącego miałaś z tamtego szpitala?I jeśli tak to kogo? I wogóle jak oceniasz opiekę?będę wdzięczna za każdą informację.

Gość PRZEMINIKI
LEKARZA PROWADZACEGO MIALAM ZE SZPITALA KOPERNIKA DR,SKRZYNSKA A SZPITAL WYBRALAM SAMA ZADNEGO LEKARZA ZE SZPITALA NIE ZNA;AM OPRUCZ DR, BAS BO KUZNKA DO NIEJ CHODZILAPRYWATNIE ALE SLYSZALAM ZE PANSTWOWO JEST TAKA SOBIE NIE ZBYT MILA. PRZED PORODEMTYDZIEN LEZALAM NA ODDZIALE POLOZNICZYM NA 4 PIETRZEBO BO BYLAM W TERMINIE OKOLOPORODOWYM.BARDZO MILO WPOMINAM TEN CZAS NO JAKNAPOBYT W SZPITALU, OPIEKA BARDZO DOBRA WSZYSTKIE BADANIE USG ROBILI, 3 RAZY DZIENNIE ROBILI TONY SRAWDZALI BICIE SERDUSZKA I RAZ DZIENNIE KTG, SIOSTRY BARDZO MILEM SALE ODNOWIONE I CZYSCIUTKIE, SALE 3 LUB 4 OSOBOWE, KAZDA Z TELEWIZOREM. PORODOWKA OK SALA JEDNOOSOBOWA RODZILAM KROTKO 3I POL GODZINY MIALAM WYWOLYWANY KROPLOWKA Z OKSYTOCYNY I DOBRZE BO TAK DLUZEJ BYM CZEKALA NASYNKA A ONI I TAK NIE POTRAFILI USTALIC DOKLADNEJ DATY PORODU:) DO SAMEGO KOMCA SPADEROWALISMY PO KORYTARZU , PORUD WSPOMINAM BARDZO DOBRZE GORZEJ ZYCIE OKROPNE I BARDZO BOLESNE.PO PORODZIE OKOLO 2 GODZ SPEDZILISMY Z DZIDZA NA PORODOWCE A POTEM ZWIEZLI NASNA ODDZIAL NOWORODKOWY TAM TEZ OK SALE BRZYDRZE 3 OSOBOWE AL TAM BYLISMY KTOTKO 3 DOBY WYZEJ O TYM PISALAM :) JEDYNY MINUS I TOSPORY TO TO ZE POWIEDZIELI ZE SZWY PRZY NACIECIU SA ROZPUSZCZALNE I MIALAM JE 5 TYG A PO WIZYCIE U MOJEJ GIN. OKAZALY SIEMIEROZPUSZCZALNYMI I TRZEBA BYLO JE WYJAC CO NIE BYLO JUZ LATWE MOJA GIN. MOWILA ZE JUZ KTORAS Z KOLEJI KOBIETA WROCILA Z MADUROWICZA W TAKIM STANIE JAK JA :( PONOC SZPITAL NIE MA PIENIEDZY NA ROZPUSZCZALNE SZWY ALE MOGLI BYUPRZEDZIC ZE SZYJA NIEROZP. ALE U MNIE JEST JUZ OK. ALE SIE ROZPISALAM MAMNADZIEJE ZE POMOGLAM :)

Gość kiriska
też jestem u dr wilińskiego. Super lekarz. U niego w gabinecie jest taka miła położna może ona mogła by być przy porodzie?

Gość kiriska
Przeminiki dziękuje Ci bardzo za odpowiedzi. Ja_27 - Jarna pisała juz o prof. Laudańskim że to kasiarz i może dlatego powiedział że to kosztuje.

Gość ja_27
Może macie i rację z tym, ze to kasiarz:) Bardzo dziekuję za odpowiedzi :) A dr Wiliński to fantastyczny lekarz i polecam go z całego serca :)

Gość ja26
jestem ciekawa więc podciagam ten topic.

Gość gdzie przyjmuje
Dr.Wiliński

Gość on przyjmuje
na kamińskiego i jest też w madurowiczu.

Gość mozna prosić
nr tel?

Gość po cesarce
Mi dr. Wiliński robił cesarskie cięcię. Super lekarz!!!! Powiedzcie ile kosztuje wizyta u tego lekarza??? Ma usg w gabinecie???

Gość ktopirty
ja płaciłam 60zł bez usg.

Gość ...//

Gość Malineczka*
Dr Wiliński przymuje na Kamińskiego od stycznia. Usg wykonuje w gabinecie naprzeciwko u kolegi "po fachu" dr Dudarewicza albo kieruje do niego jezeli ma to byc usg genetyczne. Właśnie miałam w tym tygodniu zwyle usg. Sama wizyta kosztuje 60 zł a z usg 100 zl. Nr tel do dr Wilinskiego 601661023. Naprawde polecam tego lekarza ze szczerego serca.

Gość przeminiki
dr. Wilinski ul. Kaminskiego 31 a dr. Dudarewicza polecam goraco robi b. dobre usg , bardzo znany i ceniony specjal8ista sama robilam u niego usg jak bylam w ciazy

Gość kiriska
czy któraś z was może coś powiedzieć o połoznej która jest w gabinecie u dr Wilińskiego? Czy ona może byc przy porodzie?

Gość nie bo ona tam nie pracuje

Ja miesiąc temu rodzilam w tym szpitalu. Miałam ze sobą ciuszki dla dziecka - wszystkie. Pieluchy mają happy ale ja miałam swoje. Husteczki i maść do pupy też wzięłam. Szpital extra - nie zamieniłabym na inny i dra Wilińskiego również.