Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ZagubionaWeWszechświecie

Co się dzieje?

Polecane posty

Nie mam pojęcia co się ze mną dzieje. Potrafię w ciągu dnia rozpłakać się tak nagle, wszystko wydaje mi się smutne i ponure, nic mnie nie cieszy, nie chce mi się jeść, najchętniej leżałabym na łóżku i gapiła się w nicość. Nie mam ochoty spotkać się z chłopakiem, wyjść z przyjaciółkami. Nie umiem się skupić na nauce, nie czytam książek, choć tak bardzo to lubię. Po prostu olewam wszystko. I miewam napady (chyba) histerii, koszmary w nocy albo w ogóle bezsenność. Normalnie jestem optymistką, aktywną (gram w koszykówkę), dobrze się uczę, mam fajnego chłopaka, sporo znajomych... tylko ostatnio coś się dzieje. Może ma to związek z maturą w tym roku, z kryzysem rodziców, mnóstwem zajęć... ale żeby aż tak? Czy ktoś wie jak mogę sobie z tym poradzić?

Gość psionnn
Depresja? Idź do lekarza im wczesniej tym lepiej.

Gość hmhmhmmm
depresja albo jesteś w ciązy nie spóznia ci się okres?

Koniecznie idz do lekarz najpierw do rodzinnego a on Cię skieruje do pyshcologa lub psychiatry. Poproś o leki na uspokojenie i tabletki nasenne. Ja czasami czuję się podobnie chociaż teraz mi sie polepszyło. Chodzę regularnie do psychologa i kiedy jestem wyjątkowo roztrzęśiona biorę Afobam, a na sen Zolpic.

Nie, w ciąży nie jestem. Na pewno. Depresja? Lekarz 1-go kontaktu nie wyśmieje mnie jak przyjdę do niego i mu opowiem, nie stwierdzi, że jestem hipochodryczką czy coś? Boję się iść gdzieś do lekarza, ale też boję się co będzie dalej...

zagubiona, powinnas isc do lekarza a nie do gabinetu strachu. To co opisujesz to jest klasyczna depresja, nic dodac nic ujac, nawet, ze sie boisz to pasuje. A teraz musisz wiedziec, ze depresja sama nie przechodzi i im wczesniej zareagujesz tym lepiej. Psychiatra powinien dac Ci leki zeby odblokowac sytuacje a potem juz z psychologiem ( albo mozesz kontynuowac z psychiatra) poszukasz przyczyn stanu i nauczy Cie jak sobie razdzic jezeli jeszcze kiedys to dziadostwo Cie napadnie. Powodzenia. Nie czekaj, depresja to jak skomplikowane zlamane nogi w stawie z odlamaniami i calym wachlarzem rozbryzgow, tego samemu sie nie leczy! I samo nie przechodzi, a jezeli juz, to jak z ta moja przykladowa noga... moga byc komplikacje i konsekwencje... ech...