Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MAMAMAMAMAMAMA

JAK ODSTAWIĆ 6MIESIECZNEGO MALUCHA OD PIERSI.BLAGAM PMÓŻCIE!

Polecane posty

Gość MAMAMAMAMAMAMA

MUSZĘ MALUCHA ODSTAWIĆ OD PIERSI ALE NIEWIEM JAK TO ZROBIĆ.Próbowalam mu dawac mleko modyfikowane ale to spełzło z niczym.Podaje mu juz zupki i inne pokarmy.poradzcie DZIEWUSZKI!!!!!!!!!!!

Gość albo albo
Albo zastapic własne mleko modyfikowanym stopniowo, albo zrobic to drastycznie - wyjechac np na 3 dni i juz. Innej mozliwosci chyba nie ma.

Gość MAMAMAMAMAMAMA
dzięki za radę

Gość MAMAMAMAMAMAMA
moze ktos jeszcze mi podpowie

Gość innna
ja odstawiałam stopniowo... właśnie ok 6 msc... najpierw jeden posiłek sztuczny... potem 2... potem wszystkie... dzięki temu uniknęłam również problemów z piersiami... po prostu pokarm ilość pokarmu zmniejszała się, aż samoistnie zanikł... a cała "operacja" odstawiania trwała ok miesiąca

Gość MAMAMAMAMAMAMA
no dobrze.ale powiedz mi inna czy maly nie grymasił jak mu podawałaś pokarm bo moje malenstwo wypluwa smoczek

Gość MAMAMAMAMAMAMA
to co mleko mu z łyżeczki podawać?

Ja wiedziałam, że jak mały będzie miał pół roku wrócę do pracy, więc jak miał cztery miesiące zaczęłąm stopniowo zastępować mu posiłki z cyca normalnymi-dawanymi łyżeczką. Mleka z butelki stanowczo odmawiał. Najppierw zamiast południowego posiłku wprowadziłam zupkę, za jakiś czas na kolację kaszkę, potem śniadanko- kaszka albo serek danonek albo taki jogurt z owocami gerbera. Następnie drugie śniadanko i podwieczorek - owoce. cyca tylko późno wieczorem albo nad ranem, bo mu się chce pić - ssie tylko chwilę. Ale czasami już wcale nie chce, a ma 8 miesięcy. I wcale mleka nie pije. A moja córka nie piła mleka już od 4 miesiąca bo nie lubiła, też jej zastępowałam kaszkami, serkami i jogurtami i ok. Pamiętaj, że mleko możesz przemycić do musu z owoców, puree ziemniaczanego, marchewki itp., ja też tak robiłąm.

Gość lkklkkkj
dobry temat bo sama mam z tym problem

Gość do 6 miesieczny
jeśli ci sie uda to odciagaj pokarm byś mogła karmic dziecko piersią w nocy chociaż.szkoda stracic pokarm jeśli dziecko jest jeszcze tak malenkie.jeśli nie uda sie butelka karm łyżeczką.odciagniety pokarm równiez mozna podbrzać i podać,

Gość nie ma rady
trzeba z butelki ,łyzeczką to mordeńga...albo odciągaj mleko albo Nan2,Bebiko lub Babilon-jeżeli idziesz np. do pracy-ja używałam nan i mój synek pił chetnie

Gość mądra mama
głupia jesteś,ze chcesz tak małe dziecko odstawić od piersi i zabrać mu to co najlepsze dla niego,przede wszystkim dla zdrowia!

dla\" madrej mamy\" wszystkie inne sa glupie, ech madrosci... Ja odstawilam tez powoli, gdyz piersi powoli przestaja produkowac mleko w takije ilosci jak wczesniej. Dlatego zadnego wyjazdu nie polecam, gdyz to jest zawsze jakies rozwiazanie, naturalnie, ale po co sie meczyc w jakims hotelu przez trzy dni i sciagac mleko do zlewu i tesknic za bobasem? Wazne jest aby dziurka w smoczku byla ani za mala ani za duza, gdyz to przede wszystkim dziecko to nie znosi, aby sie nie meczyl ciagnac, bo nie bedzie chcial ciagnac ani zeby mu buzie zalewalo. Ja najpierw sciagalam przez dwa tygodnie moje mleko do butelki tradycyjnej aby nie zmienic mu smaku i podawalam dwa razy na dzien , potem juz tylko moje mleczko ale wylacznie z butelki a potem powoli mieszalam z Bebiko i ostatecznie przeszlam na mleko kupowane. caly galimatias, ale bez problemow.