Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość takasobiemałakobitka

zmarszczki pod oczami

Polecane posty

doradzcie mi proszę jak skutecznie zwalczyć czy zminimalizować zamrszczki pod oczami ... mama 28 lat, skóra rano po przebudzeniu jest napieta...jednak wystarczy parę godzin w biurze w zamkniętym pomieszczeniu i traci jedrnośc i zmarszczki pod oczami się pojawiają:(((....nie wiem co już stosować ...uzywałam żóltko roslinne, kremy nawilżające firmy flosleek i nic....

Gość jednamaładziewczynka
i nikt mi nie odpowie ???

cześć, wyglada na to, ze masz bardzo przesuszoną skórę. A opowiedz troszke jak wyglada Twoja codzienna pielegnacja twarzy? Jakich kosmetyków używasz?

hm...kosmetyki wymieniłam wyżej...rano..stosuje krem nawilzający floslek pod oczy i krem taki sam do twarzy...na noc po demakijazu, stosuje tonik (domowej roboty z natki pietruszki) potem nakładam żółto roslinne..na cała twarz .. to wszystko :) cos robie żle ??? cera ostatnio splata mi figle...naprawde jest podrazniona i uczlona na wszystko..a w dodatku te zmarszczki podczas przebywania w zamknietych pomieszczeniach :(((...wyglada na to iż musiałabym cały dzien przebywac na wolnym powietrzu żeby ładnie wygladac :((( doradźcie mi coś plissss

i nikt nic nie doradzi ??/ ludzie zaglądajcie tutaj

Gość roo1
no wlasnie zagladajcie i piszcie . ja mam taki sam problem, odkad zaczelam pracowac duzo przy komputerze

Nieprawda, że musisz byc na świezym powietrzu. Może kosmetyki masz źle dobrane? Jesli masz zmarszczki w Twoim wieku to skóra wokół oczu jest po prostu źle odżywiona. Jeśli robisz demakijaż to najlepiej mleczkiem, bądź płynem do demakijazu. Na to tonik i dopeiro krem. Na noc nieco cieższy krem odżywczy, regenerujący. Oczywiście innego używaj pod oczy niz na całą twarz. Skóra wokół oczu jest po pierwsze bardzo wrażliwa, a po drugie cieńsza niż w innych partiach twarzy. Dobierz odpowiednie preparaty. Na dzień żelik jakiś nawilżający, nawet zapobiegający zmarszczkom, z kolagenem, albo elastyną- bo wzmacniają włókna skóry. Jesli wysycha w ciagu dnia, miej ze soba kosmetyki, uzywaj jakiejś mgły ujędrniającej na twarz (takiej, która nie rozpuści makijażu jesli masz), albo noś ze soba kremy. Możesz iśc przecież do łazienki i wklepać krem? A jak ja doprowadzisz do porządku to na pewno nie trzeba bedzie tego robic codziennie... Przebywanie w pomieszczeniach ogrzewanych, przed komputerem , a potem mróz- to wszytsko niekorzystnie wpływa na kondycje naszej skóry. Po prostu pielegnuj ja troskliwiej i spojrzenie od razu nabierze blasku!!!

Bardzo cżęsto takie zmarszczki robią się gdy trochę mrużysz oczy.Zaobserwuj czy przypadkiem przed ekranem nie mrużysz oczu-wtedy trzeba odwiedzić okulistę. Lepiej nosić okulary niż za wcześnie nabawić się zmarszczek

dziekuje wam za rady jutro lece do drogerii i poszukam zelu nawilżającego i czegoś do demakijażu ;)....ah mam nadzieję iż wkrótce uporam sie z tym problemem :) na razie jest okropnie....:(((( ładna twarz a cera tak przesuszona :(

jesli moge cos doradzic jeszcze- nie kupuj w ciemno. Poproś panie w sklepie o próbki. Czesto mają próbki różnych poreparatów, powiedz, że cię uczulają rózne kremy i nie kupisz w ciemno... To jedyny sposób na dobranie odpowiedniego preparatu. A szczególnie tego pod oczy.Ja np. mam kuferek z wiekszościa kosmetyków, jaka np. jest w ofercie promocyjnej katalogu Oriflame. Zanim klientki sobie coś zamówia zostawiam kuferek do testowania. Wtedy wiesz czy Ci pasuje krem, czy nie:) I ja jestem zadowolona, bo klientka najlpiej wybierze sobie sama i klientka bo podotyka, sprawdzi itp:)

masz racje z tymi próbkami ...zwłaszcze jezeli sie ma taka nadwrażliwą cerę jak ja ...mi osobiście żadnen krem nie asuje ..nawet te floslek dla cery wrazliwej mnie uczula...kupiłam osotanio zel alooesowy i tez mam podraznienia...okropieństwo móiwę wam ..i jak ja mam pielegnować taka cerę... zbankrutuje finansowo:(((...na kosmetyczke mnie ie stac niestety :((( piszcie które według was kosmetyki sa najlepsze pod oczy pozdrawiam

Będę sie powtarzać ale znów to napiszę.Jak dla mnie najlepszy pod oczy jest krem z Oriflame Seeing is Believing. To niesamowite ile taki krem może zdiałać, a ten nie dość że jest dobry na wszystkie bolączki to jeszcze nie uczula. Do demakijażu polecam mleczko z serii dla cery wrażliwej Oriflame (takie białe0Jest bardzo gęste i wydajne, albo z Dermiki, też są dobre. Albo płyn do zmywania makijażu - polecam Lumene i Oriflame.

Gość do dododod
do takasamamalakobietka daj przepis na ten tonik z pietruszki własnej roboty plisss

Gość wgore