Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kosmetyczny detektyw

Zauważyłam że starzenie się twarzy u starszych kobiet to nie kwestia zmarszczek

Polecane posty

Gość oipppp

Gość kasssandra
Ja mam opaskę szytą własnoręcznie i nie wiem, gdzie można dostać takie opaski pooperacyjne. Może w Cezalu albo innych sklepach z zaopatrzeniem medycznym. Naprawdę trudno mi powiedzieć. Myślę, sądząc z wyglądu tych opsek,że są idealne, na pewno przepuszczaja powietrze, skóra sie nie poci, a jednoczesnie dobrze trzymają. Ja swoje bindy szyłam :jedną z bandażu półelastycznego (właśnie pól, a nie tego całkiem elastycznego) drugą z materialu rozciągliwego ( nawet nie wiem jakiego, wyciągnęłam z szafy istwierdziałam,że się nada). Trzeba tu wykazać się pomysłowością, ale sama chętnie kupiłabym taką profesjonalną opaskę, bo to wygodne.

Gość wiecie co
wyczytałam w gazecie już nie pamiętam jakiej o tym,że naukowcy amerykańscy prowadzili badania na kościach czaszek i stwierdzili po iluś latach badań,że problem opadanie skóry na twarzy nie tkwi w samej skórze.Problemem jest kurczenie się z wiekiem kości twarzy i dlatego skóra opada.

Gość wiecie co
wyczytałam w gazecie już nie pamiętam jakiej o tym,że naukowcy amerykańscy prowadzili badania na kościach czaszek i stwierdzili po iluś latach badań,że problem opadanie skóry na twarzy nie tkwi w samej skórze.Problemem jest kurczenie się z wiekiem kości twarzy i dlatego skóra opada.

Gość MaryśkaP
Widzialam tu wypowiedz,ze dietka Kwasniewskiego pomaga w utrzymaniu ladnej ,jedrnej skory .Ja znam mezczyzne ,ktory stosuje ( bardzo prawidlowo jej przestrzega ) ta diete od 6 lat i niestety wyglada na wiecej lat niz ma faktycznie.Dodam,ze jest niepalcy.Dlatego nie mam przekonania ,ze do ladnego wygladu skory przyczyni sie ta dieta. Napewno wyglad skory jest odzwierciedleniem stanu naszych jelit i watroby,jesli nie sa zapchane zlogami,pracuja prawidlowo , to przejawia sie takze to w wygladzie skory.Zeby miec ladna skore trzeba zaczac od wnetrza organizmu,a na koncu jest pielegnacja zewnetrzna .Chronic skore przed nadmiernym naslonecznieniem( kremow jest do wyboru masa),nie opalac sie,wysypiac,dotleniac sie na swiezym powietrzu.Duzo warzyw i owocow.

Gość pytanie do Kasssandry
no wlasnie, myslalam juz o takim bandazu elastycznym i z szyciem tez nie mialabym wiekszych problemow...chodzi mi jednak o to, czy po calej nocy z takim bandazem na twarzy nie beda takie odciski rano na cerze, ze nie bede sie mogla pokazac ludziom na oczy ? boje sie ze bede miala na twarzy odciski od bandazu :(

Gość badu
hop

Gość łajka
szkoda,że taki fajny temat upada,może ktoś coś dorzuci na temat

Gość alelen
Szkoda ze nikt nie lubi gimnastyki twarzy. Moze ktos ma jakies dowiadczenia z cwiczeniami. Ja mam i jak pisalam wczesniej, bardzo dobre doswiadczenia. Tylko ten moj len;)) Ale mysle znow wrocic, bo efekty dwa lata temu po 2 miesiacach cwiczen byly wspaniale. Czulam sie znakomicie. Znikla mi jedna zmarszczka od poduszki. Fakt ze spie od tej pory tylko na jasku, albo calkiem bez poduszki. Moze ktos tez pocwiczy ze mna od jutra i bedziemy zdawac relacje jakie efekty.

witam a ja mam pytanie czy ktoś wie coś o tych kroplach do oczu co to dają taki błysk ,o którym przedmówczyni pisała . bardzo mnie to interesuje -bo ja to chyba od kompa mam takie juz maslane:(

Gość do Kasssandry
gdzie jestes ? :(

Gość do Kasssandry
wracaj i odpowiedz na nasze pytania!!!!!:)

Gość łajka
ja nie pozwolę ,żeby ten topik umarł,ot tak sobie

Niech nie upada, fajny topik. Któraś z was napisała że najpierw trzeba zacząć pielęgnacje od wewnątrz i to prawda. Odpowiednie odzywianie, warzywa, owoce, ryby, nasiona, nabiał, błonnik to podstawa, dotlenienie, tj codzienne spacery, chociażby krótkie ale regularne i nie po ulicach pełnych spalin, sen, umiejętnośc rozładowania stresów bo uniknąć ich nie sposób, optymizm, a potem kosmetyki. A papierosy kradną urodę, to prawda że kobiety palące brzydną, skóra, włosy, ręce, zęby, wszystko zniszczone, okropne. Takie jest moje zdanie i to co tu napisałam wcale nie jest trudne do zrealizowania, po to żeby prowadzic higieniczny tryb życia nie potrzeba dużego wysiłku, trzeba tylko chcieć. Wtedy tylko mozna tak jak to tu ktos napisał - ładnie się zestarzeć. Podzielcie się swoimi opiniami i sposobami.

Gość mibalin
to niebieskie krople do oczu, ale chyba sa na rp

Gość jak nazywają się te niebieskie
krople do oczu?

Gość ten ostatni link to WIRUS
:-P

Gość jakaś taka bylejaka
Te niebieskie krople do oczu to przypuszczam,że MIBALDIN,ale trzeba spytać w aptece.

witanko -długo mnie nie było a na topiku cisza:( czyzby tylko tyle było o starzeniu sie kobiet:( co do tych kropli to nigdzie ich nie dostałam -bo są na recepte a pani dała mi znacznie gorsze -bo ulotka długa jak miesiac wktórej tyle przestróg :9,ze chyba hasz... mniej szkodliwy

Gość taka jedna zwykła
koniec tematu?,a szkoda

te niebieskie krople do oczu to visine, rzeczywiscie przekrwione oczy znikaja natychmiast po zastosowaniu tych kropli

Gość Oczy zdradzaja wiek

zgadzam sie oczy zdradzajja wiek, ale barzdiej postarzaja worki niż zmarszcki pod oczami. znam kobiety które palą i maja bardzo ładna cerę - fakt, że nie pala duzo.

Gość 38-latka
Na szczescie nie mam ani workow, ani zmarszczek pod oczami, a bialka mam tak biale, ze az prawie niebieskie. Czy to dlatego slysze, ze mam takie "mlode oczy, niemozliwe, zebym byla pod 40"? Prawde mowiac, nigdy sie sama nad tym nie zastanawialam, ale ludzie czesto moje oczy komentuja (jak sie dowiedza o moim wieku). Ale faktem jest, ze b. dbam o to, by sie dobrze wysypiac, bo inaczej widac, ze oczy zmeczone. Worki mi sie nie robia nawet wtedy, ale cienie pod oczami owszem. Fajnie, ze je chociaz mozna zatuszowac ;-)

Gość niebieskoookaa22
Mibalin krople sa na Rp Visine bez Rp Mibalin nie można stos. długotrwale a Visine podrażniało mi dodatkowo oczy:o

Gość ssssssdff
Lubię prównywać też twarze kobiet w podobnym wieku. Zastanawiam się wtedy która z nich ma ładniejszą cerę, która wygląda starzej oraz jaki tryb życia prowadzi. Patrzę na kobiety z którymi pracuję w biurze. I do jakich wniosków dochodzę. Wszystkie kobiety u mnie w pracy w przedziale od 35 do 47 roku życia, Jestes autorze kretynem skoro dla ciebie 35 i 47 latka sa w zblizonym wieku.

Ja miałam problem ze starzeniem się skóry. Poradziłam sobie z nim częściowo i na szczęście nie jest to już tak widoczne jak parę miesięcy temu. Wykonałam taki zabieg o nazwie Adivive. Całą operację prowadziła Pani Małgorzata Ornatowska z krakowskiej kliniki Bonadea. Jest ona miedzynarodowym trenerem technik zaawansownych z toksynny botulinowej, wypelniaczy, nici liftingujących, Crystalis, Adivie. Dałam 3700 zł. Zamiast kwasem hialuronowego jest użyty własny tłuszcz wstrzykiwany tłuszczem. Przeczep jest bogaty w komorki macierzyste. Aktualnie uporałam się z problemem na tyle, że nie widać mojego wieku :)