Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

eju_nia

WYNAGRODZENIE....NIANKI.....ile płacić ????

Polecane posty

Gość Niania_Frania
Dejzi...z calym szcunkiem...ale czy Ty mogłabyś zmienić repertuar?? Przecież czytać się tego nie da - w każdym poście o tyj \"słomie z butów\"! Co najmniej jakbyśmy przedszkolakami byli i musiałabyś nam powtarzać po 10 razy ;)

Gość życzliwa_mama_bliźniąt
a może to Dejzi jest przedszkolakiem ? :P

Gość ModnaMelpomena
jaką stawkę zaproponować niani za opiekę nad dwójką dzieci, chłopców w wieku 1 rok i 2,5 roku? Praca 9 godz. dziennie 5 dni w tygodniu? Opieka nad dziećmi, podgrzanie zupki, spacer itp?

Zależy skąd jesteś :) bardzo chętnie Ci pomogę, bo mam spore doświadczenie "niańkowe"; przy dwójce dzieciaczków, myślę, że stawka od 6-10zł byłaby ok! ale wiesz, wszystko zależy od bardzo wielu czynników, podaj więcej konkretów-miasto, preferowany wiek opiekunki, czy chcesz żeby miała doświadczenie, referencje, co z dojazdem do Ciebie, co z ew urlopem :) pozdrawiam!

Gość ModnaMelpomena
Mieszkam w średniej wielkości mieście, niania, którą mam na myśli to 23-letnia kobieta, studiuje zaocznie pedagogikę, pracuje w świetnej placówce opiekuńczej jako terapeutka dla dzieci niepełnosprawnych popołudniami,ma świetne opinie od pracodawców i rodziców dzieci, z którymi prowadzi terapię, poza tym posiada ogromną wiedzę nt. pielęgnacji, opieki, wychowania noi oczywiście stymulacji rozwoju dziecka...bardzo mi na niej zależy... pracowałaby jako niania 8-9 godz. dziennie od rana do 15-16, moje maluchy są zdrowe, rzadko chorują, starszy jest na etapie nauki sikania do nocnika, młodszy wymaga więcej uwagi...niestety do przejechania ma całe miasto, więc zdaję sobie sprawę z tego, że ponosić musi koszty związane z biletami autobusowymi. No a poza tym to nie jedno, ale dwójka dzieci... Nad urlopami się nie zastanawiałam, powiem szczerze...może coś doradzisz MarBlack?

Ja jestem z Tarnowa :) i właśnie pod kątem mojego miasta wymieniłam Ci te stawki! Mam super nianię. Mimo, że jest bardzo młoda, ma ogromne doświadczenie w opiece nad dziećmi. Zajmowała się już maluchami mojej siostry, brata, teraz moją córą-ale tylko dorywczo. Obecnie też jest na etapie szukania pracy. Rozmawiałam z nią dziś na ten temat i mówi, że satysfakcjonowałyby ją każde stawki, powyżej 5.50zł-ja wiem, że zazwyczaj nianie za dwójkę mnożą lokalną stawkę razy dwa (u nas by to wyniosło 4-6złx2=8/12zł) Z opisu dziewczyna, którą wybrałaś-wydaje się być SuperNianią :) zobaczymy jak będzie! Faktycznie, dwójka maluchów i to w tym wieku, wymaga ogromnego zaangażowania, podzielności uwagi i cierpliwości. Jeśli ma takie dobre kwalifikacje, napewno stawka przez nią zaproponowana będzie wyższa niż np. niani emerytki (ale być może warto \"zainwestować\". Z tym dojazdem to może zaproponuj pokrycie połowy kosztów dojazdu, zakup jej bilet miesięczny albo odwoź ją od czasu do czasu jeśli masz taką możliwość, ewentualnie podwyższ stawkę za godzinę, powiedz, że uwzględniasz koszty dojazdu, które ona ponosi :) u nas się sprawdza! kupuję jej karnety 5-przejazdowe :) Co do urlopu-wiem, że moje siostry płaciły nianiom na zgodzinę-czyli tylko za czas gdy niania pracowała. Gdy chciała dzień wolny, lub gdy rodzice np. wyjeżdżali na wakacje-po prostu miała wolne i nie dostawała za to pieniędzy. Gdy stawka jest za miesiąc, wtedy niania dostawała ją w całości, bez względu na ilość przepracowanych godzin. Wydaje mi się, że to zależy od umowy :) z góry ją uprzedź żeby np. informowała Cię o tym, że chce dzień wolnego tydziń wcześniej, a nie nie przychodziła z dnia na dzień:) pozdrawiam!

Gość Berberka
Szukam niani w Tarnowie ( Zbylitowska Góra ) do 14 miesięcznej dziewczynki.

Gość amro
Szukam niani w Gdańsku do półrocznej córeczki od końca października 08. Praca 9-10 h dziennie. Czy 1000 - 1100 zł to dobra stawka? Dodam że nie jesteśmy z mężem bogaci ale muszę wrócić do pracy. Praca tylko z dzieckiem (podanie jedzenia, spacer, przebranie i zabawa). Możliwość wyżywienia u nas.

czesc mam straszny problem i trafilam na Wasz watek - nie umiem wlasciwie dobarc nieni dla mojego synka - ma rok i 8 mieisecy,.... jedna mu robila krzywde (oczywiscie na poczatku wszystko ok...poznbieju gorzej) jedna go olewala a jedna nas nawet okradla....teraz mamy prawie ze ideal (dziecko zadowolone, ale nawet po nim i jego zabawie nie sprzatnie....nie oczekuje przeciez sprzatania...gotowania itp) ale znalazla prace w biurze i mam czas do 1 lipca na znalezienie kogos..nie chce popelnic poprezednich bledow... nie wiem na co patrzec....czeggo szukac o co pytac... dodam ze mieszkam w kaliszu i place niani 5zl/h oczywiescie jest to dla mnie bardzo duzo ale jakos tak wyszlo i nie umiem zbic tej ceny..czy mozecie mi jakos pomoc? a moze ktos zna jakag godna polecenia osobe z kalisza/ dzieki i pozdrawaim - bede wdzieczna za kazda rade.

czesc mam straszny problem i trafilam na Wasz watek - nie umiem wlasciwie dobarc nieni dla mojego synka - ma rok i 8 mieisecy,.... jedna mu robila krzywde (oczywiscie na poczatku wszystko ok...poznbieju gorzej) jedna go olewala a jedna nas nawet okradla....teraz mamy prawie ze ideal (dziecko zadowolone, ale nawet po nim i jego zabawie nie sprzatnie....nie oczekuje przeciez sprzatania...gotowania itp) ale znalazla prace w biurze i mam czas do 1 lipca na znalezienie kogos..nie chce popelnic poprezednich bledow... nie wiem na co patrzec....czeggo szukac o co pytac... dodam ze mieszkam w kaliszu i place niani 5zl/h oczywiescie jest to dla mnie bardzo duzo ale jakos tak wyszlo i nie umiem zbic tej ceny..czy mozecie mi jakos pomoc? a moze ktos zna jakag godna polecenia osobe z kalisza/ dzieki i pozdrawaim - bede wdzieczna za kazda rade.

Gość do mokuso
Moze sama sie dzieckiem zajmij kobito skoro 5 zl to dla Ciebie bardzo duzo.

Gość dona3188
Ja dopiero dzisiaj zaczęłam prace niani, z tym że opiekuję sie półrocznym dzieckiem. Nie jest tak ciężko jeżeli chodzi o karmienie bo na razie karmi go matka (jeszcze piersią) ale jeżeli chodzi o inne rzeczy np. przewijanie, pilnowanie, bawienie, spacery usypianie to należy do mnie. Czasem jest ciężej bo takie dziecko nie powie nikomu wprost co jest grane i czego chce, więc wtedy trzeba sie domyślać a czasem wiadomo o co chodzi (pielucha, albo jest głodny lub śpiący) ale ja to bardzo lubię i nawet wielkiego doświadczenia w tym nie mam (tylko bawiłam brata 8 lat temu) dostanę niewielkie wynagrodzenie (ok.300-400zł) ale tu przecież nie o to chodzi kto ile zarobił bawiąc dziecko. Drogie panie, a w szczególności ty Dejzi69 (bo tak narzekasz) zdajcie sobie sprawę z tego, iż to dziecko to też nie mały koszt dla rodziców, a jeżeli ktoś powie "to po co chcieli to dziecko" uznam go za totalnego debila. Pozdrawiam serdecznie wszystkie mamusie i niańki :)

Gość ______________
"...iż to dziecko to też nie mały koszt dla rodziców, a jeżeli ktoś powie "to po co chcieli to dziecko" uznam go za totalnego debila..." Dona3188, nie wstyd Ci? dziecko to taki koszt dla rodzicow a ty jeszcze kase za nianczenie chcesz :P, po co ci te 400 zeta? pracuj za darmo! Ty bedziesz happy a mamuska jesze bardziej!:P

Witam. Jestem mamą półtorarocznych bliźniaczek, mieszkam w Gdańsku. Nie pracuję zawodowo, pracuje tylko mąż. Ja studiuję zaocznie. Został mi jeszcze jeden rok studiów. Poszukuję opiekunki dorywczo, zajęcia na uczelni odbywają się co dwa tygodnie, od czwartku do niedzieli. Potrzebowałabym do soboty, bo w niedzielę jest mąż. Czasem jest to tylko piątek i sobota lub tylko sobota, różnie to wygląda, nie mam planu zajęć, ale tak to mniej więcej wyglądało dotychczas. Miałam opiekunkę (mamę), ale już nie mam i szukam. Oczywiście najlepiej by było, aby przyjeźdżała do nas. Jaką stawkę powinnam zaproponować? Z tego co słyszałam to są ogromne problemy, bo nikt nie chce opiekować się bliźniakami:-( Proszę doradźcie mi. Pozdrawiam

ja studiuję opiekę nad dzieckiem. uważam że za wiedze i umiejętności należy się dobra płaca. Według mnie 10 zł za godzinę to godziwe wynagrodzenie. (zależy ile dzieci ma się pod opieką)

Gość Młodzsza niania
Mam 17 lat i strasznie lubie dzieci jestem z okolic tarnowa . W związku z zblizajązymi się wakacjami szukam pracy jeśli jest ktoś zainteresowany prosze o kontakt : 669556645. Jestem odpowiedzialną osobą, często bawię moje młodzsz siostreznice i kuzynki.

Gość oles
ja pracuje 6 godzi dziennie od 9 do 15 mam 10 zł na godzine a za kazda nadgodzine otrzymuje 15 zl

Witam, od dzis opiekuje sie dwójka dzieci 6 i 8 lat. Do moich obowiązków nalezy opieka, zabawa oraz podgrzanie obiadu. Miasto ponad 120tys ludzi.Mam 5 zl/h .Myślicie ze taka stawka jest ok?

Gość a ja tyle płace....
a ja dla swojej opiekunki płace 2,50 za h po 5-6 godzin dziennie (PN-CZW) młoda dziewczyna 17 letnia mala ma 8 lat i swietnie sie przy niej czuje po pierwszym dniu z nianią była wniebowzięta w naszym miasteczku około 25.tyś ludzi jedna pani powiedziała mi ze taka kwota jaką zaproponowałam była zadowalająca ,no ale niestety za pózno ta pani zadzwoniła...

Gość kreuza
placilismy niani 5 zl/h, tylko zajmowala sie dzieckiem. marcelek dlugo spi, wiec tez mogla sobie porzadnie odpoczac. obecnie poszukujemy niani, oferujemy stawke 6zl/h (plus cieply posilek gratis) we Wroclawiu to niewygorowana cena, ale sama jestem nauczycielka, nie moge dokladac. pracowalam w banku, tam za miesiac ciezkiej pracy, bardzo stresujacej, nieraz nie bylo czasu nawet wypic herbaty-zarabialam 1380 zl, a niektore nianie zycza sobie 1500, 1800zl. rozumiem, ze praca przy dziecku nie nalezy do najlatwiejszych, ale moj Marcel jest grzeczny, chetnie chodzi na spacer, ladnie je, dlugo spi, szybko sie przywiazuje.

Gość kreuza
to nie jest takie proste, chcesz dla dziecka jak najlepiej, nie chcesz na nim oszczedzac, a po prostu nie masz kasy na nianie, do żłobka nie mozna sie dostac...a musze pracowac, bo w mojej pracy strace stopien awansu i musialabym, zaczynac wszystko od poczatku... dzis rozmawialam z mama dziewczynki w wieku mojego synka. probowala rozkrecic prywatny żłobek, zle nie wypalilo. moze zajmowac sie dwojka dzieci u mnie badz u siebie (po sąsiedzku prawie), mowila o 5 zl za godz.

Gość dzowa
Nie mogę tego czytać. ,kto oferuje i kto pracuje za takie pieniądze? 5zł za 2 dzieci? to jakiś żart chyba.Za jedno to bardzo mała stawka.To że dziecko śpi,to normalne.W tym czasie nianie bardzo często prasują,ogarniają mieszkanie,szykują zabawę dla maluszka.Zjedzą i odpoczną również.Gdyby tego nie robiły czy dały by rade codziennie po 8-10 godz.siedzieć i zabawiać dziecko?W Warszawie pracy dla niani jest pełno,a stawki są od 10zł minimum za godz. Pozdrawiam.

Gość Tam było napisane 2.50 zł / h
ale dla 17-latki. A 17-latka, jako osoba niepełnoletnia, zatrudnienia nie znajdzie nigdzie nawet za 1 grosz za godzinę, bo prawie w żadnym zawodzie nie wolno takich osób zatrudniać. Tak więc dla niej to pewnie i te 2.50 zł / h to sporo...

Gość dzowa
17 są bardzo odpowiedzialne.ja zapłaciłabym normalna stawkę.Bez podatku nie wolno wcale zatrudniać a nianie są ubezpieczone?Nie powinna godzić sie na taka stawkę,jeśli jest odpowiedzialna .To ze młoda nie znaczy ze można ja wykorzystać .Pozdrawiam

Gość Tam było napisane 2.50 zł / h
17-latka jest zawsze ubezpieczona jako osoba ucząca się, a do 18-go roku życia nauka jest obowiązkowa; jest to zapisane w konstytucji. Jak dla 17-stki stawka nie jest zła. Przyjmując 10 godzin opieki dziennie (bo mniej więcej tyle czasu rodzice spędzają poza domem - praca + dojazdy) i przez 20 dni w miesiącu, zarobi przez wakacje 1000 zł, a za to można już kupić nowego laptopa. Nieźle, ja w tym wieku cieszyłem się, jak dostałem od rodziców 20 zł na tydzień, a chyba nikt nie miał kieszonkowego wyższego niż 300 zł miesięcznie, więc taki zarobek dla bądź co bądź dziecka to nie byle co.

Gość dzowa
wyzysk i juz

Gość wyzysk nie wyzysk ...
... ale osoby poniżej 18-stki mają jedną zaletę: na wszystko się godzą. moja pierwsza zarobiona kasa to były 2 zł za trwający jakieś dwie godziny transport 110 kg złomu stalowego należącego do kolegi - trzeba go było przewieźć wózkiem na skup odległy o 2 km, co prawda pchaliśmy wózek razem z kolegą, ale i tak wysiłek nieziemski, tym bardziej, że mieliśmy po 13 lat... W każdym razie, ja wtedy się z tych 2 zł cieszyłem :D Dziś bym za 20 zł tego się nie podjął...

Gość mama z warszawy i okolic
Drogie nianie, gdyby urlopy wychowawcze były płatne, gdyby dostęp do żłobków i przedszkoli był bezproblemowy, gdyby mamy miały wsparcie w rodzinie (babcie), nie byłyby zmuszone do zatrudniania niani. Mieszkam pod Warszawa, moja i meza rodzina mieszka na południu Polski, nie mamy wiec pod reką babci. Pracuje w urzedzie za 1700 zł/mc (juz po awansie, na poczatku było 1420 zł), mam wyższe wykształcenie, biegły angielski, kilka ukonczonych kursów....wróciłam do pracy po macierzynskim zatrudniając nianie 1200 zł/mc, od godz.8-18. Soboty i niedziele wolne. Gwarantowane 4 tygodnie płatnego urlopu. Dodatkowo u nas wyżywienie. Niania miała do nas 5 minut spacerkiem. Po roku niania dostała podwyżke do 1300 zł/mc, czyli zarabiala 400 zł mniej ode mnie...z tym ze ja musialam kupowac bilet miesieczny do pracy + kupowanie obiadów w pracy. Zostawało mi z pensji 200 zł na przyjemności.......a gdzie rachunki, czynsz, jedzenie? Na szczescie mój mąz zarabia około 2500 zł. Z tych pieniedzy opłacamy kredyt na mieszkanie i rachunki, robimy zakupy........Kilka miesiecy temu nianaia poprosiła nas o podwyżke 200 zł....chciala zarabiac 1500 zł...ja cały czas zarabiam 1700 zł. Praktycznie cała moja pensja idzie dla niani. Jedynym dla mnie rozwiązaniem jest zrezygnowac z pracy i siedzec z dzieckiem w domu...do złobka nie ma szans, bo miejsc brak, moze za rok znajdzie sie miesjce w przedszkolu. Prywatne w Wa-wie i okolicach kosztuja co najmniej 900 zł i tez są obłożone. MAMY w dzisiejszych czasach maja naprawde trudne zycie i jak tu sie decydowac na macierzynstwo? Uwazam, ze pensje dla niani powinny być tez uzaleznione od mozliwosci finansowych rodziców, od referencji niani, jej doswiadczenia i miejsca pracy oraz dodatkowych bonusów które nianaie otrzymuja od pracodawców. Nasza niania w ciągu roku prócz 4 tyg. gwarantoanego urlopu miała kolejnych 6 tygodni wolnych (gdyz dużo dziecko wyozilismy do babci), dodatkowo na swieta w XII i na wielkanoc zawsze miała premie około 200 zł. Mysle ze placilismy jej uczciwie, ale mozliwosci finansowe nas przerosly. Udało nam sie teraz od wrzesnia znalezc dla naszego dziecka przedszkole (prywatne-dyz tylko tu sa miejsca) za 980 zł/mc.......chcemy drugie dziecko, ale przerazaja mnie koszty utrzymania!!!!!!Dlatego na razie nie moge sie zdecydowac. Pozdrawiam wszystkie mamy. Badzcie dzielne!

Gość niknta
Nie moge uwierzyc...2, 3 zlote za godzine...wstyd!Wyzysk! ITD...Ja płacę 15 zł/h. Dziewczyna kompetentna, mgr pedagogiki, praca 10 h dziennie 5 dni w tyg, warszawa

Gość dianaw12
Witam, poszukuję opiekunki dla mojej 10 miesięcznej córeczki. 5 dni w tygodniu od 7 do 15. Oferuję 5 zł/godz, jeżeli będę zadowolona z opieki nad moim dzieckiem oczywiście podniosę stawkę. Mieszkam w Gliwicach. Pozdrawiam.