Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

dziewczyna z perłą

włosy przetłuszczające się - szampon leczniczy-jaki?

Polecane posty

Dziewczyny - mam problem z włosami (j.w.) Muszę kupić sobie dobry szampon - najlepiej leczniczy. Zbieram informacje na temat szamponów dostępnych w aptekach. Czy któraś z was używała jakiegoś i jest zadowolona? Nie interesują mnie szampony w stylu Loreal, Schauma, Joanna itd...Przez wiele lat ich uzywałam i zadnego skutku. Czas na inne kroki. Proszę pomóżcie.

Gość mi szampon seboradin
nie słuzy strasznie sie po nim wlosy elektryzuja zwlaszcza gdy nosze czapke

Gość kolorane
kolorane( czy jakoś tak) tez nie daje rady

Gość a mie troche pomogl
szampon selsun blue, wlasciwie jest na lupiez ale w wersji do wlosow tlustych pomaga na to cholerne przetluszczanie. przedtem wlosy po umysciu rano mialam tluste wieczorem a teraz wytrzymuja do popoludnia nastepnego dnia :)

czesc. bylam ostatnio u fryzjerki co sie zna na tym temacie, i na przetluszczajace sie wlosy odradzala wlasnie szampony typu L\'Oreal etc. mowila zeby najlepiej myc wlosy szamponami natulalnymi, np z rzepy czy porzywy, no i myc wlosy w chlodnej wodzie zeby sie pory nie otwieraly (jak to ma miejsce przy goracych kapielach).

Gość niestety ale
"a ja ci powiem jedno" ma 100% racji sama próbowałam już wszystkiego, a ziołowe szampony tylko wzmagają u mnie przetłuszczanie włosów czy nie daj boże te do włosów przetłuszczających się (nie dość, że jeszcze szybciej się po nich przetłuszczają włosy to jeszcze włosiska przesuszone są niemożliwie, a zawsze używam odżywek od połowy włosów) nie ma żadnego sposobu na przetłuszczające się włosy, trzeba się z tym pogodzić i myć je tak często jak tego wymagają

Gość hm a ja
odkąd biorę pigułki to mi się mniej przetłuszczają. Teraz myję włosy co 3 dni, kiedyś codziennie

Gość miskkaaa
polytar -polecam

Gość niestety ale
też łudziłam, że jak zacznę brać tabletki antykoncepcyjne coś się zmieni i niestety nawet to nie pomogło:(

Wracając do Seboradinu - zauważyłam ,że włosy zaczynają mi się przyzwyczajać. Juz mnie szlag trafia. Za chwilę pojawi się znowu problem z myciem włosów dwa razy dziennie - tak bardzo mi się przetłuszczają....DO dermatologa nie mam co iść - u mnie same konowały. Nigdy mi jeszcze nie pomogli, ani na trądzik, ani na uczulenia - na nic. Chyba poszukam jakichś naturalnych metod stosowanych jeszcze przez babcie...