Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość caterinka....

Wydęty brzuch ...-

Polecane posty

Gość Ja bym radziła
kupić sobie Bisacodyl.W polsce wycofali,ale w Czechach,albo we Włoszech bez problemu...Fakt,że uzależnia...:),ale pomaga:)))

Gość można to kupić normalnie w
czeskih aptekach bez recepty?Ile to kosztuje?

Gość Na nasze wychodzi
jakieś 14 zł-nie wiem ile to w koronach,ale można bez problemu. W opakowaniu jest ponad sto tabletek. We włoszech pięć euro i nazywa się albo Bisacodylum,albo Normalene,wszystko bez recepty.

Gość _LEWATYWA...
najlepsza będzie - 1x dziennie lewatywa z wodą i sokiem z 1/2 cytryny - zmiana diety na bogatoresztkową (unikać chleba, ziemniaków, mięsa, mleka, białej mąki) - jeść dużo warzyw, owoców, kasz (jęczmienna, jaglana, gryczana)

Gość sakssaa
mi nic nie pomaga

Szkoda ze nie wiecie ze duzy, wydety brzuch moze byc przyczyna choroby. Ja mialam ta ze zjadlam malala kanapke czy ugyzlam jablko i nagle dostawalam wielki twardy, brzuch. Teraz juz wiem ze to wątroba dawla mi sie we znaki. Radze przebadac wątrobe badz zarzyc jakas tabletke np Hepalit i zobaczycie czy zejdzie wam wydety brzuch. Jesli tak tzn ze z watroba sa problemy.

Gość spluczka
A ja myślę, że jeszcze nikt nikt niczego skutecznego na to nie wymyślił. Ja walczę z problemem od 22 lat i nic nie pomaga. bardzo intensywnie uprawiałąm sport, wykonując przez kilka lat po 100 - 300 brzuszków dziennie, dwa razy dziennie biegałam, nie miało to zupełnie wpływu na wygląd wzdętego brzucha. Przestałam pić kawę, popijać przy jedzeniu, pić gazowane napoje, pić mleko, jeść czekoladę. Nie pomaga nic. Brzuch jest płaski tylko rano, po przebudzeniu, a i to nie zawsze, później, jak u większości - wystarczy cokolwiek, pół szklanki wody i już mam balon. Niektóre produkty działają na mnie silniej, inne słabiej, każdy chyba musi dkryć własne. Wiadomo, że typowo wzdymających należy unikać - kapusta, fasola. Mnie natomiast bardzo mocno wzdyma znacznie więcej: owoce, surowe lub gotowane warzywa, ciemne pieczywo, choć odrobina mleka w czymkolwiek (jogurt, naleśnik), ciasta... itd, lista długa. Zasdniczo wzdyma wszystko, tylko nie wszystko tak bardzo. Zauważyłąm, że jeśli jem posiłek składający się z jedneego rodzaju pożywienia to wzdęcie jest mniejsze (rekatywnie szybko mija mi wzdęcie np. po o dziwo samych ziemniakach, ale to dość nudny i mało wartościowy posiłek). Najgorzej jest, kiedy mam wyjść na plażę. koszmar jakiś. Dzień wcześniej od 15tej nic nie jem, a w czasie pobytu nad wodą nawet nic nie piję, bo jeśli tylko wezmę łyk, to już mi się balon robi i wstydzę się okropnie. Od jakiegoś czasu jem dopiero po powrocie z pracy i niedawno usłyszałam w pracy, że schudłam, a ja wiem, że wcale nie. To takie przykre. Espumisan mi nie pomaga, probiotyki też, lekarz zignorował moje problemy. Mam już 34 lata i chyba tak mi pozostanie aż do śmierci...

Gość jestescie przewrazliwione
brzuch zawsze jest troche bardziej plaski rano i oczywiste, ze powieksza sie w miare jedzenia. nie rozumiem, dlaczego robicie z tego problem, skoro jest to zupelnie naturalne. przeciez nie rosnie wam brzuch ciazowy, spojrzcie na to obiektywnie... samo odkopywanie takich starych tematow...

Gość _LEWATYWA...
kupcie sobie na allegro lub w sklepie medycznym WLEWNIK GUMOWY 2 l - ma 2 końcówki do lewatywy i do irygacji

Gość Sstudentka22
Tak podsumowując opinie dostrzegam, że wiekszość osob ma słabość do słodyczy. Ja również.... i zauważyłam, że kiedy je eliminuje nie mam problemów niezależnie od tego co jem. Kiedy skuszę się na coś słodkiego problem powraca i zdrowe odżywianie na niewiele się zdaje. TAKZE NA POCZATEK POLECAM ZERO SŁODYCZY TO NAPRAWDE POMAGA!!!!

Gość _LEWATYWA...
Jak zrobić samemu lewatywę ? - należy przyjąć pozycję wygiętego kota: ..O__/\ __\.....\__, wlewnik powiesić w łazience na wieszaku napełniony 1 litrem ciepłej wody (38 st.C) z sokiem z 1/2 cytryny - czas spływu około 5 min i staramy się jak najdłużej przytrzymać wodę wewnątrz.

Gość Sstudentka22
lewatywa troszke pomaga, ale doraźnie. Bardzo dobrze robić ja przy wszeelkich zaparciach. Ale wzdecia czasem wywołują inne rzeczy, lewatywa przynosi ulge ale problemu nie rozwiazuje.

Gość masakra nożem
może macie uczulenie na gluten?