Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niekonsekwentna

brać czy nie brać?!?też to macie?!?

Polecane posty

Gość niekonsekwentna

Czesć dziewczyny, biję sie z myslami brać czy nie brać dalej pigułek....wczoraj postanowilam nie podejmowac kolejnego opakowania po skonczeniu tego teraz, dzis rozmawialam z chlopakiem....skrzywil sie....jakich argumentow uzyc by zareagowal inaczej?!?zaczynam sie łamać zeby jeszcze brac- przynajmniej te ktore i tak mam wykupione.... z jakich powodow bylyscie zmuszone odstawic piguły?!? jakie objawy przekonaly was ze dosc tego.... niby pigułki to święty spokój- a ja umieram z niepokoju...dlaczego nie ma piguł dla facetów...?!?

a co bierzesz? niech teraz on zainwestuje w gumki,a nie sie krzywi...

Gość niekonsekwentna
microgynon biore....ale najlepsze jest to ze gumek i tak uzywamy- ja mam toksoplazmoze wiec musimy takze sprawa nie rozchodzi sie o gumki....tylko o skutecznosc metody... pigulki jedank daja ten spokoj ze dzidzusia nie bedzie...ale niepokoj mam z powodu tej cholernej hormonalnej ingerencji w moj organizm....no i zauwazylam ze jakies takies zyłki ciemne mam na nogach, czasem mi dretwieja:(

to zrób chociaz ze 3miesiace przerwy i zobaczysz czy coś sie poprawiło,a chłopak niech się troche wykaze zrozumieniem,bo teraz to wyglada tylko na to,że chce sobie (pzrpraszam za wyrazenie) popukac,bez zobowiazan.Niech sam sie pofaszeruje czyms podobnym przez ajkis czas to zobaczy jak to jest.Najwazniejsze jest twoje zdrowie,wiec jak chcesz odstawic,to zrob to bez wahania,papa

Gość kotek25
ja brałam przez 9 miesięcy i zdecydowałam się odstawić bo miałam problemy z żyłami w nogach - okropnie bolały i lekarka zasugerowała że to może być przyczyną. I rzeczywiście tak było bo wszystko ustąpiło kiedy przestałam faszerować się tym świństwem. Potem używalismy już tylko gumek i dzidzi się jeszcze nie doczekaliśmy a minęły od tego czasu prawie cztery lata więc ja radze odstawić, zreszta skoro i tak używacie gumek to po co sie truć? A że facet Ci się krzywi to normalka, mój najpierw był bardzo za pigułkami a potem nie chciał o tym słyszeć. Pamiętaj że chodzi tu o Twoje zdrowie. Myslę tez że o wielu skutkach działania pigułek kobiety przekonaja się duuużo później niż ja, lekarze o tym nie mówią bo chodzi przecież tak naprawdę o dobrą sprzedaż. Dlatego wypisują od razu recepty chociaz powinni najpierw zonaczyc wyniki badań hormonalnych a nie dobierac w ciemno na zasadzie "a może sie uda". Życzę przemyślanej decyzji a jeżeli zdecydujesz brać dalej zrób koniecznie badania hormonalne, z tym nie ma żartów. Pozdrawiam:)

Zmien Microgynon na pigulki o mniejszej zawartosci hormonow np. Novynette, Harmonet, Yasmin. Ja wlasnie je zmieniam, tez dretwieja mi nogi, mam dole glowy itd. A lekarz mowil, ze bardzo duzo dziewczyn uskarza sie ma Microgynon i wlasnie maja takie same objawy :(

Gość twoj chlopak tak zareagowal
no t oo co chodzi??:O i ty znim seks uprawiasz??moj powiedzial, z enie pozwoli bym sie trula a twoj mine wykrzywia???nie mowie tego z zawiscia bo to nie o to chodzi ale o dojrzalosc!!nie no moj jak by sie tak zachowal dostalby w pysk i zegnaj szukaj se innej ....