Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość polinkaa

Sex w ciaży

Polecane posty

Gość polinkaa

No właśnie jak to jest chodzi mi o sex od 7 m-ca, do kiedy mozna się kochać ? Słyszałam już 3 wersje: -mozna do końca ciąży -mozna do końca ciąży ale od 7m-ca z gumką -na 6 tyg. przed terminem nie powinno się kochać Jak to jest na prawdę ?

Mój gin (żartowniś) powiedział mi ze po 34tyg, to może sie ustawiać cała wioska w kolejce;). Czyli ze śmiało możemy sie kochać do końca ciąży. O gumce nic nie wspominał.

ja kochałam się do 8miesiąca,a pózniej już nie chciałam zresztą mój mąż ,,nie chciał dotykać glowy naszego dziecka w brzuszku\'\'-wiesz jak :D NO ,PO PORODZIE TEŻ TRZEBA POCZEKAĆ JAK WSZYSTKO SIĘ ZAGOI-pozdrawiam przyszłą mamusię 🌼

Gość polinkaa
Dziękuję za wypowiedzi i proszę o jeszcze :) No właśnie jeżeli chodzi o tę gumkę to wyczytałam taką wypowiedź na tym forum też mi się wydaje, że to bzdura dlatego pytam jak to jest :) Pozdrawiam🌻

Wiesz...z tą gumką to może chodzi o to ze nasienie ma tam tez jakieś swoje substancje czy hormony, które mogą wpływać na szyjkę czy coś... Nie chce sie wypowiadać, bo nie wiem dokładnie. Ale naprawdę nie słyszałam żeby ktoś sie kochał z gumką w ciąży.

Gość jedna taka...
sperma moze przyspieszyc porod bo rozluznia czy co tam robi w szyjce macicy:) ale tez pod koniec ciazy ma bardzo pozytywne wlasciwosci, bo ulatwia porod:)

Jeśli z ciążą wszystko w porządku tzn.nie jest zagrożona,nie ma rozwarcia itp.to można się kochać.A jeśli jest już po terminie a dzidziusiowi się nie spieszy to sex jest nawet wskazany bo pobudza macicę do skurczów.Najlepiej zapytać lekarza.

bo sperma ma prostaglanydny i to wpływa na szyje macicy i przyspiesza poród :)