Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytanieee

już miesiąc kaszlę, najpierw byłam przeziębiona

Polecane posty

Gość pytanieee

przeszło, ale kaszel pozostał i trwa miesiąc, czy to moze być jakieś zapalenie płuc czy co? zna się ktoś

Gość tukan
Płuc? Bez gorączki? Owszem ognisko zapalne może być ale kaszel to kwestia krtani... i raczej antybiotykami tego nie stłumisz...a propos, niedawno farmaceuta na wykładzie oficjalnie oznajmił iż naukowcy potwierdzają że sposoby naturalne na g.d.o. (inhalacje, płukanie, homeopatyki - oczywiście na zalecenie lekarza) są lepsze niż tzw. czysta chemia. Niemniej decyzja należy do Ciebie.

kaszel mam taki, że aż \"dudni\" mi w klatce piersiowej, to nie krtań, ale masz rację - spróbuję z inhalacjami

Gość tukan
A więc to jednak oskrzela - śluz drażni nabłonek. Zapewne zajęty jest na dość dużej powierzchni. Powtórz wizytę u laryngo, niech da wskazówki co do inhalacji i innych zabiegów. Sama na sobie spróbuj masażu receptorów na stopach lub dłoniach.

Gość tukan
Hm... trudno mi stwierdzić - nie wiem gdzie kończą się kompetencje laryngo a zaczynają pulmonologa (płucnego). Bywa też że ogólny ma więcej wiedzy niż specjaliśći. Pozostaje samemu spróbować.

Gość palisz
?

absolutnie nie palę, jedynie w pracy przebywam w pomieszczeniu w którym palą. Dzisiaj to juz z mi uszy zatyka z tego kaszlu, a najwcześniej będę mogła się wybrac do lekarza pod koniec tygodnia...

Mnie też męczył bardzo kaszel ponad miesiąc. Miałam niezłe ataki, można sie było udusić. Do lekarza się tak długo wybierałam, że w końcu wpadło mi do głowy, że może to od suchego powietrza (klima w pracy, w samochodzie, grzejniki na maksa jak to zimą...). No i zadbałam o nieużywanie klimy, nawilżanie powietrza w domu i jednak przeszło...