Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tak...tak..tak

czy któraś z was spotykała się z Turkiem?

Polecane posty

Gość kjkmljmkjkzx
jest tyle fajnych facetow... a tu akurat turka...:/ niby wielkie przeciwniczki stereotypow, a same generalizujecie mówiąc np."do polaków sie zrazilam", to co? to znaczy ze wszyscy polacy sa zli, tak? a turcy sa piekni, mimo tego ze (wiekszosc) łapią sie za pierwsza lepsza, byleby byla europejką?jak jestes ladna, znajdz sobie innego faceta potem bedziesz zalowac. moja kolezanka (strasznie naiwna) miala chlopaka yurka i przeszla z nim pieklo nie pozwalal jej nihdzie chodzic ani spotykac sie sugerwoal jej przejscie na islam, i wogle tragedia.. i jak widac po wczesniejszych wypowiedziach nie jest wyjatkiem :o

Gość lampeczka
kobieto jak sie szanujesz to nie bierz sie za turka !

Gość MjakMilosc
Jak bylam w Anglii mialam "stycznosc" z kilkowa. Wszyscy bardzo, ale to bardzo mili. Troche podejrzanie mili.

Gość tak...tak..tak
Aha dodam że wczoraj sie odrazu kochalismy i wsadził mi swojego bata w dupe ale było fajnie:0

Gość tak...tak..tak
kurcze zaden polak na mnie nie leci wiec co mam robić?

Gość tak..tak..tak
Dzięki za porady dziewczyny.. to już się rozleciało więc nieaktualna sprawa.. heh. Myślałam trochę wcześniej nad tym islamem i zdecydowanie nie podoba mi się pomysł gdyby moje dzieciaki miały wyznawać islam. Szkoda by mi było córki, aby wychowywała się na posługaczkę mężczyzn( bo islam taki jest :O) Jest mi odrobinę szkoda, ale chemia w końcu przestałaby działać i zostałabym z kłopotami na karku. karolcia Ciekawe jak rozwiążecie kwestię wiary dzieci.. to może być poważny problem. A jeśli on do ślubu będzie fajny a po ślubie się zmieni? I w ogóle jak będziecie brać ślub? Przecież chybanie w Kosciele pozdrawiam

Gość moniaish
a ja mam meza z pakistanu jestesmy teraz w polsce jest swietny znamy sie 4 lata i malzenstwem jestesmy rok, kazdy z nas stara sie uszanowac religie i kulture malzonak, oczywiscie kompromisy tez sa,a dodam ze w grudniu bylam w pakistanie i to co mowia ze musze zakryc swoja glowe itp i maz sie zmieni to nie jest prawda - spedzialm tam 2 miesiace.

hehe smiac mi sie chce jak czytam niektóre wypowiedzi...juz kilka razy tu pisałam ze najlepiej wszystko wiedzą ci którzy nie maja pojecia o sprawie, którzy nie mieli stycznosci z taką a nie inną sytuacją... niektórym zal dupe sciska...myslicie ze co ze obrazając innych pokazujecie jacy to jestescie super??zastanówcie sie nad sobą i nad tym co soba reprezentujecie...a potem sie dziwicie ze Polacy są uwazani za takich a nie innych.,..sami dajecie o sobie swiadectwo...najlepiej machnąc kilka obelg na pomaranczowo... tak naprawde pewnie wiekszosc z was gówno wie o związkach z obcokrajowcami...naczytała/naczytał sie w gazetach i generalizuje...tak tak wsadzacie wszystkich do jednego worka ale jak ktos o was mowi cos zlego to macie wielkiego focha...zalosni jestescie...

Gość no niestety niektóre laski
tak mają, że czarna czy czarniawa skóra je podnieca chociaz niewiem dlaczego, bo to mowienie o rozmiarach to mity. Więc lecą na takiego ciemnego gościa jak pszczoły do miodu a potem jest płacz i rozpacz :(

Gość moniaish
wcale sie z toba nie zgadzam nie leci sie na ciemniejsza skore tylko na to co czlowiek soba reprezentuje a jednak polscy mezczyzni nie maja zadnych wartosci liczy sie tylko alkohol fajna bryka ladna panna do lozka i szmal a jak sie nie podoba albo zupa byla za slona to kobieta chodzi pozniej z siniakiem albo laduje w szpitalu...

heh niedalej jak kilka dni temu byłam swiadkiem rozmowy dwóch POLAKÓW w autobusie...panowie nie reprezentowali soba wiele...dyskusja dotyczyła zony jednego z nich...pan ten przekonywał swojego towarzysza ze \"jak dostanie wpierdal pare razy to sie nauczy\"...cóz chyba wiecej nic nie musze dodawac...

Gość moniaish
do e e e zgadzam sie z Toba Panom polskim barkuje jednak oglady i kultury a zreszta znam kilku co zmienili wiare i sa muzulmanami ale to nie o to chodzi bo wszystkim przede wszystkim chodzi o to ze jest arabem, turkiem czy kims innym i ze ma ciemniejsza skore - rozejrzyjcie sie wokol a przykladow zlego traktowania kobiet bedzie mnostwo

wlasnie...ale wiesz co jest najlepsze, ze tylko w naszym kraju tak jest...gdzies indziej, np. w Niemczech, Belgii, USA nikogo nie interesuje z kim jestes, co robisz i jaką religie wyznajesz...zyjemy w takim zacofaniu ze to jest porazka...co kogo obchodzi z kim spie...to jest moja sprawa i innym nic do tego... i wkurzają mnie opinie osób, które nic nie wiedzą o związku obcokrajowcem, niekoniecznie Turkiem...poprostu z obcokrajowcem, a wypowiadają sie jakby wszystkie rozumy pozjadali...

Gość ojejjjjj
znajome zadaly sie z Turkami i teraz sa niewolnicami.

Gość moniaish
o tak... zreszta nawet jak ktoras wyjdzie za maz za anglika lub niemaca to tez kazdy musi wtykac swoj nos i dokladac swoje trzy grosze - ja tam mam wszystko w nosie co inni mowia najwazniejsze ze jestem szczesliwa i mojego meza z PAKISTANU nie zamienie na 1000 polskich mezczyzn bo nie sa oni tego warci.

Gość ojejjjjj
jezeli chodzi o inne kraje, to Turek jesli ma cos zrobic...to zrobi to niezaleznie od tego gdzie jest. Nie to, ze jestem rasistka, bo oczywiscie sa wyjatki, ale lepiej nie ryzykowac.

fajnie ze jestes szczesliwa...ja tez nie zamierzam wiazac sie z Polakiem...teraz spadam...dobranoc

Gość moniaish
a ja nie jestem zadna niewolnica u nas jest zwiazek partnerski i nawet tak samo bylo kiedy bylam w pakistanie i nic nikomu to nie przeszkadzalo....dlatego ludzie obudzcie sie z tego zacofania i zacznijcie normalnie zyc - ciekawa jestem jak ktos z was wyjedzie do innego kraju a ludzie beda was wytykac palcami i smiac sie z was a na dodatek zakochacie sie i kadzy bedzie o was mowil ze jestescie smieciem.

Gość MA-recki
Wyrażając opinie, że polscy faceci to chamy niedomyte powielacie stereotypy o Polakach krążące za granicą. A macie pretensje, ze inni kierują sie stereotypami. Jest tylu wspaniałych polskich facetów, nie rozumiem, po co komplikowac sobie życie i wychodzić za obcych. To takie nawet troche niepatriotyczne można powiedzieć.

Gość moniaish
serce nie wybiera ciekawe co bys powiedzial jak Ty zakochalbys sie w azjatce?

Gość MA-recki
serce nie wybiera ale rozsądkiem chyba człowiek też sie powinien kierować, zwłaszcza w tak waznej sprawie jak założenie rodziny.

Gość moniaish
moja rodzina jest szczesliwa - mam wiele kolezanek ktore narzekaja na swoich mezow ja jakos nie, dzieci coz sa wychowywane w moje wierze i mezowi to nie przeszkadza, czy mam podac jeszcze jakies przyklady??

Gość Adonis
jakbym mial siostre to rekoma i nogami bronilbym jej przed turkiem i reszta arabow. pewnie ze moglaby trafic dobrze ale to prawdopodobienstwo prawie jak w loterii jakiejs czyli male turcja w ue a slyszeliscie co oni nadal tam wyprawiaja? brat zabija swoja siostre jak sie dowie, ze ktos ja zgwalcil bo tylko to uratuje honor rodziny. a turecki wymiar sprawiedliwosci przymyka na to oko moja jedna kolezanka fajnie powiedziala kiedys o arabach ze "oni maja swira w oczach" :)

Gość jagoo
heh Arab to nie Turek...

Gość haftowany paw
znałem wielu turków mieszkając za granicą. Nie wiem według mnie w nich jest jakieś szaleństwo . W jednej chwili sa bardzo mili , uprzejmi , ale wystarczy iskra i zmieniają się diametralnie , gotowi zabić. Nie daj boże powiedz coś złego na Turcję , Ataturka , Islam wywołuje to (u tych których znałem ) wścieklość i gotowi są zabić, jak coś jest inaczej niż oczekują reagują agresją . Ogólnie jacyś tacy szaleni są , przerażali mnie. myślę , że w związku są szalenie zaborczy i ma być jak oni chcą.

Gość bfx ngx
hmmm wszędzie mozna oberwac bo zupa była za slona...

Gość polacy wy zawistni....
Turek za granica, a Turek w Turcji czy tez Turek w Turcji wschodniej- to jednak rozne zachowania. tak sie sklada, ze mieszkam w istanbule juz 3 lata. Zero jakiejkowiek nietolerancji, zakonnice tutaj sobie normalnie mieszkaja, ludzie nastawieni bardzo przyjaznie. Bedac w Niemczech nie moge powiedziec tego o mniejszosci tureckiej- tam rzeczywiscie sa jacys dziwni. aha- nieprawda jest, ze kazdy turek jest ciemnej karnacji :P

Gość ewewewew23
moja kolezanka sie spotyka z Turkiem, ona przewaznie siedzi w domu a on lata po kolegach, wraca o 22, a taki byl kochajácy na poczátku, kwiatki co drugi dzien, i pieprzyl ze te wszystkie brednie to stereotypy,, co sié okazalo gowno prawdá;) od turka trzymajcie sié z daleka,, jeszcze jedno, turcy majá najwiékszá liczbé partnerek sexualnych na swiecie, dane z nesweeka;)

W swiecie arabskim turcy sa uwazani za najglupszy narod z \"z tamtych stron\" :P Wiem, bo pytalam co o nich sadza. A to, ze Ci mowie, ze nie ma zony i dzieci nic nie oznacza, bo wie, ze i tak nie mozesz sprawdzic. Znajdz sobie lepiej jakiegos fajnego polskiego chlopaka i tyle. Arabowie i tego typu narody, jakkolwiek nie byliby \"\"ucywilizowani\" nie nadaja sie na facetow dla Polek. Kobiet w ich kulturze nie traktuje sie dobrze jakiekolwiek dyrdymaly by nie wygadywali o postepowej i liberalnej kulturze!

\"W swiecie arabskim turcy sa uwazani...\" - co za brednia. Turcja i jej obywatele to nie świat arabski!!! Faktem jest, że te nacje nie darzą się sympatią i stąd takie negatywne opinie o Turkach w krajach arabskich. Ale skończcie wreszcie z tymi stereotypami! Nie można bezgranicznie wierzyć we wszystko, z racji tego, że \"słyszy się o tych biednych kobietach...\" albo \"ludzie mówią...\" Kultura muzułmańska jest jakże inna od naszej ale INNA NIE ZNACZY GORSZA! I naturalnie są mężczyźni, którzy źle traktują swoje kobiety ale i tacy którzy są ich całkowitym zaprzeczeniem. Przecież wiążąc się z Polakiem nikt nie może nam dać gwarancji, że nie trafimy na jakiegoś psychola, który skutecznie może zamienić życie kobiety w piekło. Prawda?