Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

nadiyah20

DIANE 35- DO WSZYSTKICH STOSUJĄCYCH LUB KTÓRE W PRZESZŁOŚCI STOSOWAŁY DIANE !!!!

Polecane posty

Gość katarra
sama jestes dno. mi diane bardzo pomogla

Gość niedouczone baby
skonczcie pierdolic ze diane to zlo chodzace!!!! NAWET POJECIA I TYM NIE MACIE!!! MOWICIE ZE SA TAKIE ZLE BO WAM KTOS TAK POWIEDZIAL I KONIEC??/ A WYJASNIL WAM ZASEDE DZIALANIA TEGO ZLA??? MOIM ZDANIEM WASI GINEKOLODZY/DERMATOLODZY SA TAK SAMO NIEDOUCZENI JAK WY!!! KONSKA DAWKA HORMONOW-' HMMMM...japierw trzeba cos o tym wiedziec a potem sie wypowiadac! I KURWA MAC ZAPAMIETACJCIE RAZ NA ZAWSZE TO JEST SRODEK O DZIALANIU A N T Y K O N C E P C Y J N Y M!!!!!!!! BO JAK KTOS SEIA ZA SEX ZABIERA I PYTA PO JAKIM CZASIE BRANAIA TABLETEK MOZNA SIE KOCHAC BEZ INNEGO ZABEZPIECZNIA TO NIECH SIE MLEKA NAPIJE A NIE ZA SEX SIE ZABIERA!!

To ja po raz n-ty napiszę, bo już tyle razy pisałam ;) Mnie Diane bardzo zaszkodziło na cerę i włosy. Nigdy nie miałam kłopotu z cerą, chyba, że jako nastolatka, a podczas stosowania Diane, nie było praktycznie tygodnia, żeby nie pojawił się jakiś pryszcz. Dodam, że pojawiały się zawsze w tych samych miejscach - czoło czyściutkie, policzki tak samo, natomiast nie wspomnę o brodzie, i okolicach nosa, bo to po prostu tragedia. Jesli chodzi o huśtawki nastrojów, to zmuszona byłam zażywać deprim. Bez przerwy chciało mi się ryczeć, nie mogłam na niczym się skupić w pracy, po prostu masakra. Do tego miałam jakieś dziwne uderzenia gorąca, zupełnie jak kobieta w fazie klimakterium. No i co? Czy ktoś rozpracował fenomen tego środka antykoncepcyjnego? Dlaczego jednemu tak pomaga, a drugiemu może życie spierniczyć? :(

Gość niedouczone baby
A DO CHOLERY CZY WSZYSCY MUSZA LUBIC JABŁKA????/ DZIEWCZYNO POKNIJ SIE W TEN LEB SWOJ - kadzy organizam jest inny i kazdy inaczej na to reaguje! a pretensje miej do swojego lekarza ktory bez oznaczenia hormonow wcisnal ci tabletki anty! wiec nie rozpisuj glupot ze ta pigulka zabija, oszpeca, okalecza...

Opanuj się trochę, i nie podniecaj tak :D I wyłącz Capsa, Bo Ci się klawiatura zepsuje :D Z taki tekściorami to się na bazar nadajesz, a nie na Forum, między ludzi. Ja piszę to, co uważam za słuszne - tzn. ujemnie działanie Diany.

I tak mi się widzi, a wzrok mam diabelnie dobry, że nikt tutaj nie napisał, że ta pigułka kogoś zabuła. Na przyszłość więcej dystansu życzę, i mniej nerwów, bo to nikomu na zdrowie nie wyszło. Nie mniej zdrowia życzę ;)

Gość elas
Diane35 brałam przez 9 lat (z 1,5-roczną przerwą na trzecie dziecko) i byłam bardzo zadowolona, nie przytyłam a wręcz schudłam i nic mi nie dolegało.Cera była super.Od trzech lat biorę Cilest i zamierzam skończyć z hormonami , bo moja nowa lekarka twierdzi , że powinnam zrobić sobie przerwę przed ewentualną HTZ.Zamierzam spróbować spirali, bo metody naszych babci kończą się u mnie ciążą.Dodam jeszcze , że pomimo tak długiego brania hormonów jestem osobą bardzo zdrową , a przy okazji dzięki nim jestem pod stałą kontrolą ginekologiczną.

Gość NeMeSisTeeN
:| No nie... Ja się załamuję jak to wszystko czytam, a tym bardziej, że mam skłonności do tycia... A tak się składa, że dziś byłam u mojego ginekologa w związku z moim nieznośnym trądzikiem oraz nieregularnymi okresami (co bardzo mnie niepokoiło z uwagi że to już od 4 lat miesiączkuję). Z początku nawet się cieszyłam, że będę miała takie tabletki -bo seks był dla mnie sprawą naprawdę wyjątkową i dawał mi dużo przyjemności. Lekarz uprzedził mnie o działaniu antykoncepcyjnym ale o skutkach ubocznych i zawartości nic nie wspomniał... Aż się boję bo to dopiero moje pierwsze tabletki hormonalne... Niech ktoś napisze o nich coś dobrego.

dziewczyny-ginekolog powinien wyslac was na badania hormonow a pozniej wypisac czy to diane czy yasmin czy yasminelle bedzie dla wss dobra czy tez co innego.....KAZDY ORGANIZM JEST INNY-INACZEJ REAGUJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! to ze tamtej sie cos dzialo nie znaczy ze tobie tez...

Gość ewelinkapmi
witam. mam małe pyt. chcę wybrać się do gin aby przepisal mi diane,gdyz mam troche kłopoty z cera.(trądzik). czytalam wasze OPINIE NA TEN TEMAT i musze powiedziec ze jestem zszokowana ,bo wiele z was pisze ze to trucizna..:( juz nie wiem co mam robic.. w sumie z 1 str moze by mi pomogly na problem z cera i przy okazji przydałyby się jako srodek anty:) a wie cpomożecie?pzdr was

Gość nie radzę
mnie diane35 zniszczyła wątrobę najpierw zrób dokładne badania hormonalne i wątrobowe lepiej udaj się do endokrynoologa z pytaniem o te tabletki jesli twój trądzik nie jest niewyobrażalnie wielki to zrezygnuj

Gość NaTaLiA21_2008
Witam Was dziewczyny! Mam problem bralam tabletki Diane przez pół rokuz tym ze nie bralam ich z zalecenia lekarza tylko na wlasna reke. Ale postanowilam je odstawic i własnie wtedy zaczeły sie problemy bolała mnie glowa miałam nudnosci i chydlam bo nie moglam jesc nie wiem czy to skutek tych tabletek. Okres mi sie spoznił 2 tygodnie ale dostalam, czuje sie juz tak okolo 1.5 miesiaca nie wiem czy to jeszcze dlugo bedzie trwalo nie mam na nic ochoty czy powinnam osc z tym do ginekologa prosze was o pomoc pozdrawiam

Gość Mała931
Dziewczyny, ja również stosuję Dianę 35, chociaż przyznam, że nadal nie jestem do niej przekonana i myślę o zmianie tabletek (jestem po pierwszym opakowaniu). Jest tak, gdyż odkąd biorę Dianę, miewam stany depresyjne, często płaczę i na dodatek powiększyły mi się piersi, które i tak miałam za duże :( To wszystko w ulotce umieszczone jest, jako działania niepożądane tego leku. Jak razie nie uprawiałam seksu bez gumki, bo jestem dość nie ufna i wolę poczekać, jeszcze tak do 4 opakowania. Trądzik mi jeszcze nie zniknął, chociaż przyznam, że mam go trochę mniej. A jeśli chodzi o tycie, to powiem wam, że zaufana Pani Doktor powiedziała mi, że nie tyje się od Diany, tylko od nadmiernego apetytu jaki ona powoduje. Jeśli ma się nad sobą kontrolę i nie je dla zachcianki, tylko z głową, to się nie przytyje. W pełni się z tym zgadzam. A dziewczynom, które mają zamiar je brać, radzę, aby porą na tabletkę był wieczór, kiedy szykujemy się do snu i łatwiej poskromić wilczy apetyt. Pozdrawiam :)

Gość sprzedamDiane35
Sprzedam 3 opakowania Diane 35. Zostały kupione 1.03.2012. Termin ważności dwóch opakowań do 07.2014, a jednego do 01.2014. Piszcie na maila: amoremeamore@wp.pl.