Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość trąądzikowa

kapsułki dalacin C na trądzik, kto uzywal? jakie efekty?

Polecane posty

Gość trąądzikowa

Gość to antybiotyk

Gość trąądzikowa
odswiezam

Gość sj
ja uzywalam dalcinu w plynie nawet dobry byl

Gość znachor
to silny antybiotyk przenika nawet do kosci... na tradzik lepsze sa hormony...ale to skomplikowane.

Gość trąądzikowa
do kosci czyli co sie moze stac?

Gość trąądzikowa
mam jescze takie pytanko, od dzisiaj biore ten antybiotyk i wlasnie wziela mnie jakas choroba, goraczka itp czy moge dalej kontynuowac leczenie tymi antybiotykami? bylam u lekarza, ale tyle osob ze na dziisaj nie dalo rady sie juz zarejestrowac, a chcialam sie spytac lekarza....

Gość trąądzikowa
.....

Ja po Dalacinie wylądowałam w szpitalu - odwodnienie organizmu - gdyby nie szpital na czas - po tym jak zemdlałam na chodniku - to bym umarła. Tyle mam do powiedzenia na ten temat.

Gość trąądzikowa
a na co bralas te kapsulki? i co ci bylo?

Gość trąądzikowa
a sorka odwodnienie organizmu:P

Gość ja brałam dalacin c
na zatoki.... maiłam dreszcze , gorączke i jakies wielkie bomble mi na ciele wyskakiwały :/

brałam Dalacin na zapalenie jajników - i wiem już że tego gówna do ust nie wezmę wiecej. To jest bardzo silnmy antybiotyk i w wielu przypadkach przy tym, że pomaga na coś tam to na wiele innych rzeczy szkodzi. Radzę uważać.

Gość ja brałam dalacin c
dodam jeszcze,ze po nim dostałam jakis masakrycznych upławów

Gość trąądzikowa
kurde, to mnie zalamalyscie... wydalam tyle kasy na to, znaczy moi rodzice... dermatolog nic mi nie mowila o tych skutkach- dodam ze jest bardzo dobra dermatolog.. a czy jest ktos komu dalcin c nie zaszkodzilo? czy nestatyna tutaj nie pomoze w trakcie brania antybiotyku? dzieki za wypowiedzi i pozdrawiam;)

Gość oł maj gad
bardzo zadko lekarz mówi o skutkach ubocznych... niestety... ja brałam tabletkii na grzybice pochwy [oczywiscie nie dalacin C :)] i niestety lekarz nie uprzedzil ze lek ten jest bardzo 'mocny' no i niestety doszło do tego, ze dostałam grzybicy jamy ustnej i przełyku... tak ciezko było powiedzieć zebym piła kefiry....

Gość o rany......
Jakie bralas leki na grzybice pochwy i jakie mialas objawy grzybicy jezyka i przelyku. Tez to podejrzewam u siebie-robilas jakies badanie,ktore potwierdzilo te grzyby w jamie ustnej?

Gość ja brałam 8 dni
ten antybiotyk na ..zeby (opuchlizna, stan zapalny) dodstkowo lactacid i laktowaginal, nic sie nie działo...

Gość trąądzikowa
hmm to zdrowa dieta by sie moze przydala... ogolnie dobrze sie odzywiam, ale kefirów codziennie nie pije, a chyba zaczne... duzo owoców, warzyw, ryb i powinno byc ok jak myslicie?

Gość trąądzikowa
ja brałam 8 dni--> fajnie ze tobie chociaz nic nie było, małe pocieszenie dla mnie... tylko ja ten antybiotyk musze brac conajmniej 3 tygodnie... musze dodac ze po przeczytaniu ulotki doszlam do wniosku ze dermatlog postawila mi mniejsza dawke niz pisze..

Gość Przy tym antybiotyku
Nie jedz cukru,slodyczy,macznych rzeczy.Powinno byc dobrze....

Gość oł maj gad
ja na grzybice prałam flumycon i na grzybice pomogl ale nestety mnie wyjalowil. Grzybice rozpoznałam u siebie sama [ah ta dermatologia ;)]piekł mnie czybek jezyka, bolało gardło. Poszłam do lekarza [wujka- bo zaufany:)] zapisał mi jakis lek do pedzlowania jamy ustnej, witamine B komplex i jakis lek z pałeczkami kwasu mlekowego, dodatkowo brałam lactovaginal, chlorchinaldin i pilam rano i wieczorem kefir :)

Gość ja brałam 8 dni
tradzikowa , zazywaj jesli cos ci sie bedzie działo , złe samopoczucie, alegia odstaw! ?Mnie lek ostrzegała przed zaburzeniami przewodu pokarmowego. BraŁAM pełna dawke 3x po 1 co 8 godz, dzieki temu uratowałam 2 zeby!! kup sobie kapsułki z bakteriami mlekowymi doustnie i dopochwowo - dawke masz zmniejszona bo bedziesz dłuzej zazywac to oczywiste- ja miałam ostry stan zapalny powodzenia i nie ma co panikowac!

Gość trąązikowa
ja brałam 8 dni--> dzieki za pocieszenie:) pozdrawiam:)

Gość kmr
Biorę Dalacin C ale do tego sa potrzebne tabletki z kwasem mlekowym inaczej wychodza komplikacje niewiem biore 3 dzien i zadnych jak narazie skotkow przpeisla mi je laryngolog

Gość Tesia22
ja zażywałam dalicyn po wyrwaniu zęba i po zażyciu tego antybiotyku trądzik mi zniknął na 3 m-c a teraz znowu sie pojawił ale warto było chociaż na 3 m-ce mieć głatką cere bez pryszczy

Gość komo
dalcin c też brałam na zatoki i do tego ketokonozazol (jest właśnie przeciwgrzybiczny). lekarz mówił żeby przy nim dużo pić

Gość komo
też 3 razy po 1 co 8 odz.

Gość wysypka II
Czy ktoś mi może powiedzieć co zrobić, mam wysypkę na całym ciele po tym leku... odstawić? - brać dalej? Biorę go na zatoki....

Gość no to ładnie
ja miałam w płynie, wybrałam jednak duac i po problemie:(