Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość o ludzie co to jest

odciska na stopie juz pol roku czy to sie kiedys skonczy?

Polecane posty

Gość o ludzie co to jest

smarowalam juz wszystkimi srodkami wycinalam az krew sie pojawila a tam ciagle sie robi taka zgrubiala skora moze lepeij isc do chirurga tylko nie wiem czy jak on to wytnie to normalnie bede mogla chodzic ?czy to bedzie bolesne

Gość zmień obuwie
te odciski muszą się przecież od czegoś robić może od kapci, laczków?

Gość ja mam to samo...
... pod palcami po srodku odcisk... i prawa i lewa stopa, chyba w ksiazce Gornickiej wyczytalam, ze nalezy wyciac w plastrze dziure wielkosci odcisku, przylepic plaster, na miejsce odcisku przylozyc zmiazdzony zabek czosnku i na to nakleic plaster i tak z tydzien chodzic... niewygodne zapewne i ze sie tak wyraze smierdzasa sprawa:P ale mozna sie poswiecic i wyprobowac... dobry jest plyn z apteki na odciski, smaruje sie nim jakis czas odcisk i po jakims czasie zdejmuje go, pozniej najlepiej codziennie moczyc stopy i scierac to miejsce pumeksem no i z tym czosnkiem wtedy warto wyprobowac

Gość o tym czosnku
tez słyszałam

Gość w aptekach są
takie plastry z tą dziurą na odcisk, są czymś nasączone i rzeczywiście odcisk odpada próbowałam i pomogło

Gość o ludzie co to jest
tak smarowalam ten odcisk tymi plynami po chwili wycinalam i na nowo sie to robi nie rozumiem jak to niby ma odpasc to chyba szybciej pol stopy mi odpadnie niz ten odcisk

Gość w aptekach są
plastry firmy SCHOLL

Gość ja mam to samo...
plastrow jeszcze nie probowalam, chociaz slyszalam o tym, to moze teraz kupie jakis plaster na odciski, a po tej kuracji, zapobiegawczo zrobie z tym czosnkiem, no a pozniej dzien w dzien moczenie stop i tarka

Gość o ludzie co to jest
a moze masz racje chyba jednak bede musiala wybrac sie do chirurga a tak wogole to zaczelo sie to pol roku temu od tego ze wyrosla taka mala kuleczka twarda i przez pare miesiecy nic sie nie dzialo az pojawil sie tam czarny punkcik i zacz\elam to wtedy wycinac

Gość Aira
a co powiecie na bliznę po zacięciu się,którą mam na nodze już1,5 roku? albo na ślad po odcisku na palcu u stopy- rok :( może ma ktoś jakiś pomysł jak się tego pozbyć?

Gość kjkjkjkj
ja mam to samo.Smarowalam juz wszystkim brodacitem ABE i roznymi gownami i owszem wierzchnia warstwa zeszla ale odcisk nadal pozostał macie jakies naprawde dobre metody ??

Gość to pewnie...
sama bym chciała znac jakis sposob na blizne bo zacieciu bo mam taka okropniasto na nodze a na drugiej zachaczyłam o cos ostrego na basenie i strasznie mi to przeszkadza czy ja sie tego jakoss pozbede😭

Gość upppppppppppppp

Ja sama nie miałam odcisków ale wiem, że bardzo dobrym sposobem jest położenie na odcisk kawałek czosnku(rozgnieciony zabęk) i zalepianie tego plastrem. Najlepiej na noc. Ten odcisk zaczyna tak jakby wtedy \"wychodzić\". Tylko najlepiej tę kurację przeprowadzać kiedy nie trzeba zbyt dużo chodzić bo on się może zacząć znowu wbijać w stopę.

Gość afle
Miałam raz taki odcisk przez pół roku. Pomógł plaster śląski na odciski, kupiony w kiosku ruchu za grosze, taki z dziurką, w której była maść żrąca. Autentycznie wyżarła mi w stopie dziurę, tzn. to zgrubienie, wyskubałam wszystko pęsetą, dziura po jakimś czasie sie zeszła i nie ma juz śladu

Gość olka3296
Ja tez mam odcisk i uzywałam plastrów . Owszem wszystko fajnie do momentu kiedy odkleiłam plaster i próbowałm sie pozbyc odcisku . Wyszedł mi korzen wraz z tą "główką" ,ale tak strasznie boli ,ze boje sie go pociągnąc :/ miał ktos podobny problem ??

Gość olka3296
Ja tez mam odcisk i uzywałam plastrów . Owszem wszystko fajnie do momentu kiedy odkleiłam plaster i próbowałm sie pozbyc odcisku . Wyszedł mi korzen wraz z tą "główką" ,ale tak strasznie boli ,ze boje sie go pociągnąc :/ miał ktos podobny problem ??