Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

-chimera

wysypka na brzuchu

Polecane posty

jestem 32 tc i zrobiła mi się okropna wysypka na brzuchu :( . Wygląda jak kaszka, jest lekko różowa i skóra jest cała chropowata. Muszę też przyznać się, że jadłam dzisiaj truskawki (mrożone) ale nigdy nie byłam uczulona. Boję się, że doszło do jakiegoś zatrucia albo coś :( może któraś potrafi mi udzielić jakiś informacji, nawet nie mogę jechać na pogotowie bo mąż w domu będzie ok 23.00 i nie wiem co mam robić :(

Gość nomika
na razie się nie martw, posmaruj maścią z wit A a jak do rana nie przejdzie to wtedy do znachora.

jejku nie mam takiej maści :( Jak mąż przyjdzie z pracy to poślę go do apteki, o jaką konktretnie chodzi ?

:( Ja używałam do tej pory oliwki bambino i właśnie kończy mi się butelka. Faktycznie kąpałam się godzinkę temu a potem wysmarowałam nią brzuch :( może to z tego ? bosze, niech już będzie ta 23,00 bo zwariuje

Moze nie ma co panikowac...ja sama mialam wysypke na poczatku ciazy ok 7,8 tyg ,wyskoczyla po mydelku zapachowym ale po pardu dniach nie bylo poniej sladu

Gość Wiewiórek
Ja też miałam wysypkę na brzuchu - chyba podobną. Swędziało mnie jak nie wiem co. Po tygodniu smarowania oliwką (bez skutku) poszłam do dermatologa. Pani dr popatrzyła mna moj brzuch przez szkło powiększające i powiedziała, że wygląda to jak... potówka! Dostałam taki krem robiony w aptece wyglądający jak specyfik na ospę. No i chodziłam sobie z taką skorupką na brzuszku cały tydzień. Przeszło. A potem nawrót. Ale przetrzymałam już bez lekarstw.I teraz jest ok. Trudno mi cokolwiek radzić, każdy przypadek jest inny... jeśli nie przejdzie, może jednak odwiedzisz dermatologa...

Gość i ja tez
i ja mialam jaks wysypke w pierwszym miesiacu.to byly taki male kropki rozsiane po calym ciele-nie ma co panikowac

Gość i ja tez
i ja mialam jaks wysypke w pierwszym miesiacu.to byly taki male kropki rozsiane po calym ciele-nie ma co panikowac

To bardzo prawdopodobne ze to po truskawkach. Podobno ciężarne tak juz mają. Wcześniej uczulenia nigdy nie miałaś, a w ciąży wysypka.

Gość Paula28
Hej! ja w 27 tc dostałam wysypkę na całym ciele z wyjątkiem twarzy, takie dziwne bo za dnia jest mało widoczne (małe różowe chrostki) natomiast uwidaczniaja sie bardzo po kąpieli i do tego wszystkiego skóra strasznie świeżbi. Bylam u lekarza rodzinnego i na nie wiele się to zdało bo kobieta w ciązy nie wiele rzeczy może stosowac tzn: można pić wapno i dostałam kremik ale nie pamietam nazwy w tej chwili. A i lekarz powiedział że takie uczulenie może sie utrzymywac nawet 2 tyg, ja je dostałam albo od magnezu z wit B6 albo od mandarynek -jedno i drugie może wywoływac reakcje uczuleniowe.

Gość kukunamuniu
KROSTKI!!! a nie chrostki. zmilujcie sie

Gość Kamil99
Ja tez mam wysypke tylko ze ona mnie nie swedzi i jest tylko na brzuchu. ja niewiem co to jest i jak z tym sobie radzic ale moze wy wiecie.pomozcie mi

Gość Ciężarna
Jestem w 27 tg. i tez mam wysypkę, zaczeło się na udach teraz mam już na rękach, pupie chyba wszędzie poza brzuchem tłowiem i twarzą, strasznie swędzi, w ciągu dnia kiedy jestem zajęta i nie drapie się krostki zanikają ale na wieczór kiedy kładę się spać zaczyna swędzieć i kiedy drapie robi się widoczna i większa, mam to już od 2 tydodni nie znika :( dziś dzwoniłam do swojego lekarza co zrobić czy mogę pić wapno itp.. ale nie odbiera i mnie trafiaa

Gość cika
Moja sytuacja jest podobna swędząca wysypka na brzuchu i zauważyłam że pojedyncze kropki pojawiły się w innych częściach ciała jednak taka sytuacja pojawiła się u mnie kiedy urodziłam pierwsze dziecko już w szpitalu na caaałym ciele strasznie swędziało męczyłam się 1 miesiąc smarowałam maściami przepisane przez p.dermatolog nie mogłam drastycznych lekow brać ponieważ karmiłam piłam dziennie wapno ale niestety nie za barzdzo pomagało jednak z czasem samo zaczęło znikać dlatego nie ma co się zamartwiać ponieważ to samo zniknie jednak nie można jeść ostrych potraw . Pozdrawiam

Gość cika
Obecnie jestem w 35 tc i wysypka swędząca pojawiła się na brzuszku

Gość niestety miałam świerzb
zaczęło się od brzucha, swędziało okropnie, potem nogi objęło, wylądowałam w szpitalu, na ginekologii żadne lekarz nie wiedział co to, aż staruszek dermtolog wezwany na konsultację powiedział,m ze o świerzb. Do dziś nie wiem, gdzie to świństwo złapałam, mąż sie nie zaraził, tylko ja chorowałam.

Gość Joanna-s
Hej! Wlasnie z takim samym problemem weszlam do neta aby znalezc cos na temat wysypki!! Jestem w 18 tygodniu ciazy i mam taki sam problem, dzisiaj popoludniu mnie wysypalo!! Okropnie swedzialo, male rozowe krostki na calym brzuchu. Rano nie mialam czasu po prysznicu sie posmarowac oliwka a po poludniu skora na brzuchu byla bardzo wysuszona no i swedzaca. Posmarowalam brzuch gruba warstwa tlustego kremu Nivea i sytuacja sie polepszyla. Mam nadzieje, ze to nic strasznego!!

ja mam dokładnie to samo jestem w 13 tygodniu i od 2 dni mam taką wysypkę ale tylko na brzuchu mam nadzieję że sama przejdzie. Najgorzej że nie wiem od czego to

Gość ??????? I dont nothing
Hejka mam niemalże taką samą wysypkę co czytałam z waszych wypowiedzi nawet mogę powiedzieć że taką samą u mnie wystapiła na brzuchu plecach i szyi tylko że nie spełniam jednego warunku co wy CHYBA nie jestem w ciąży. Taka wysypka na moim ciele pojawiła się pierwszy raz i nie wiem ci mam myśleć ponieważ nie przypominam sobie co mogłam zjeść nie takiego proszę o jakąś porade co zrobić prócz odwiedzin u lekarza bo już byłam

Gość wysypana
mnie też powychodziły swędzące krostki na brzuchu i udach w miejscach których smarowałam kremem fissan na roztępy. jestem w 18 tyg ciąży. Myślę więc że to uczulenie. Drugi dzień nie stosuje kremu a swędzi dalej. Trochę się przestraszyłam i zaczęłam szukać czegoś w necie, trafiłam do was.

hah ja tez mam wysypke na brzuchu.. tzn z 3 swedzace takie rozowe krosty... podejrzewam, ze moze to po gruszkach... bo nie zmienialam ani kremu, ani proszku, ani jakos diety..

Gość anetim
hej Kobietki! Też należę do grona Pań "dapiących się":( Ale u mnie jest chyba jeszcze inna sytuacja bo ja mam krostki (zgrubienia z czerwoną kropeczką które cholernie swędzą!) w zasadzie od początku ciąży! jestem w 12tym tyg ciąży i jak były tak są! Obecnie przebywam za granicą i tu lekarz stwierdził: "to nie zagraża dziecku" i całe szczęście ale to jest cholernie męczące! Za parę dni jadę do pl i mam nadzieje że mój gin mi pomoże...

Gość maziajka
ja również dostałam tą wysypke w okolicy brzucha i spodziewam się ze jest to reakcja na krem fissan (na rozstępy). Lekarz przepisał mi hydrocortizone 1%, po którym troche schodzi, ale gdy sie lekko podrapie uczulenie wraca mocno zaczerwienione ;/ Chyba należy mocno nawilżać tlustym kremem dla dzieci.

Gość gość
pojdz do dermatologa, na pewno pomoze, osobiscie zawsze chodze do poradni tutaj www.medis.pl