Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość yorka

Piesek MINIATURKA, jakie polecacie?

Polecane posty

Gość yorka

chciałbym kupić sobie pieska, jednak z powodu małego mieszkania, powinien to być mały pies, zastanawiałam się nad YORKIEM,są słodkie i śliczne ale z rodowodem są zbyt drogie, a bez, to nie wiadomo na co się trafi :o a są podobno takie co ważą nawet po 4kg sznaucery mi się nie podobają, jamniki też nie czy są jeszcze inne rasy podobne do yorków?

Gość pinczerek miniaturka
mam - nie jest puchaty jak yorczek, ale też słodki - waży (mój) 1, 20 kg.

Gość yorka
widziałam, ale niestety nie w moim guscie :( jezeli mozecie prosze wstawiajcie linki ze zdjeciami :)

Gość yorka
up

Buldożek francuzki jest super. Trochę większy ale przyjemniejszy. I ma jedną zaletę z racji swojej mordki: albo szczeka albo oddycha :) A jak już szczeka to krótko.

Gość ludmiła
no milusi, frajniutki

A moze pekinczyk miniaturka,ja mam suczke i wazy okolo 3 kg,jest slodka i uwielbia pieszczoty,czasami zachowuje sie jak dziecko,nigdy nie spotkalam sie z takim pieskiem,jest poprostu cudowna,jak ide z nia ulica to ludzie pytaja skad mam taka slicznotke :D Polecam graco pomimo opini iz sa to uparte i nieznosne pieski,bo w moim przypadku sie to nie sprawdzilo,te pieski sa bardzo inteligentne i do tego takie male rozrabiaki :D No I cena bardzo dostepna,moja kosztowala ok 400 zl :)

Gość yorka
pekińczuki? nie :)

Gość armata hari
Jack Russel Terrier jest malutki i fajny , tylko to pies mysliwski , jest dosc ruchliwy i potrzebuje sobie pobiegac. Jest w wersji ktorkowlosej i dlugowlosej Ratler tez jest malutki

Gość yorka
:o

Gość armata hari
to przeciez zart byl

No co. Miniaturki też powstały w wyniku zmian genetycznych, mieszania ras itd. To to samo tylko trochę szybciej proponuję. :D

Gość spaniel tybetanski

Gość Sławcia
Jestem zdanie że powinnaś dać sznsę jakiemuś małemu kundelkowi ze schroniska. Najwierniejsze, najkochańsze są właśnie takie psiaki. A na rasowe zawsze znajdą się chętni :) .

beagle- to nie male psy! Raczej srednie, no i naprawde sporo trzeba sie napracowac zeby takiego ulozyc :) wiem co mowie ;)

Gość a moze westy

Gość ewi2302
hmm ja mam od dwóch dni 3 msc sznaucera miniaturkę. Po pierwszym dniu myślałam że go oddam bo był troszke nie znośny tzn ciągle szarpał,gryz,szczekał,skamlał. Dziś jest trzeci dzień i chyba się zaklimatyzował. Jest kochany i wierny. Gdy do niego mówię wpatruje swe maleńkie oczęta:) i słucha.Załatwia się jeszcze w domu ale robi postępy. Gdy chce kupkę to szybko podstawiam mu papier i wie że trzeba na niego zrobić:) Cały czas mi towarzyszy, chodzi za mną krok w krok.Rano jak za szybko wstaje to daje mi do zrozumienia że trzeba jeszcze pospać:) Uwielbia się tulić,głaskaćitp. Za dnia nie mogę niczego zrobić bo ciągle za mną chodzi i chce żebym go wzieła na kolana bo chce spać i mógłby spać ciągle ale tylko gdy ja koło niego jestem. Zachowuje się jakby był dzieckiem i czasem jak uśnie a ja coś chcem zrobić to chodzę po cichu bo on słyszy i zrywa się na równę łapki i chodzi za mną:) Spacerować nie lubi długo bo zaras piszczy żeby go nosić:) Śpi obok mojego łóżka i jak się przebudza to daje mu swoją ręke a on zasypia. To tak jak z niemowlęciem:) Polecam pieska bo jest to najukochansze zwierzątką i wierne swojemu panu:) Jk kocha to całym serduszkiem.