Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

asiura

Gitara-trudne początki.

Polecane posty

Hej Ludziska!!! Wicie co kupiłam sobie gitarę i baaaaaardzo chcialabym się na niej nauczyć grać tylko ie bardzow eim jak mam się za t o zabrać. Może ktoś (ten już bardziej doświadczony ode mnie) podsunąłby mi jakieś wskazówki a może nawet jakiś stronki z dobrymi początkami. Tzn jakieś chwyty mam już i to ćwicze ale nie wiem jak to tak ładnie wychodzi w pratyce to granie bo próbuję, próbuję i to wcale nie przypomina żadnej z jakichkolwiek piosenek:( Nie wiem:(((

Mi w miare cos tam wychodzilo... Powiedzmy... Ale palce mi wysiadaly... I za chiny ludowe nie chcialy mi opuszki zrogowaciec... A chwytow barowych (czy jak im tam...) to juz w ogole docisnac nie moglam... :( Powodzenia zycze!!! Bedzie dobrze! Dasz rade!

No hej Ci:) A dlugo próbowałaś? Boo mie już tez palce zaczynają boleć ale mam nadzieję że to z czasem przejdzie. Nie wiem na razie mam jakiś głupi zapała mam nadzieję że nie zniknie bo od dawna już o tym myślalam ale sama sobie chyba nie poradzę:(

Ja tez myslalam, ze paluchy mi sie przyzwyczaja... Nic z tego... :( I wymieklam... A szkoda, bo zawsze marzylam by sie nauczyc... mi tato pokazywal i gralam tak jak On :)

Ho ho to może jeszce raz warto spróbować:))) Ja nie mamnikogo kto by mi mógł pokazać więc sama próbuję:) Pomyśl o tym bo może warto???

No więc ja mam więcej zapału:) Gitarę na szczęście też mam. Ale nic poza tym, bo u mnie w domciu nikt nie umie nawet porządnie trzymać gitary;) Mam nadzieję, że ten zapał wystarczy. A Ty może będziesz miała ochotę zacząć jeszcze raz razem ze mną? Zawsze raźniej;)))

A co z moimi biednymi paluszkami!!! ;) Ja w sumie dlatego wymieklam... Bo myslalam, ze po jakims czasie mi zrogowacieja opuszki... Tak wszyscy mowili... heh... ;)

Ojoj :) Wiesz szkoda że w sklepie nie można kupić jakichś specjalnych rękawiczek albo czegoś w tym stylu;) Ale by był ubaw!!! Wiesz jak tylko będziesz miała ochotę to daj znać ja będę ( przynajmiej tak mi się wydaje) wytrwale ćwiczyć :)))) Pozdrowionka:)))

Gość hmy hmy hmy
może za szybko sie poddałaś? pamiętam że mnie palce przestały boleć jak któregoś dnia cały czas "grałam" wieczorem ich w ogóle nie czułam, były spuchnięte i czerwone, ale następnego dnia zero bólu. Zaczęłam grać jakieś pół roku temu. Na początek polecam granie z nut, bo łapie sie tylko jedną strunę i od razu można usłyszeć melodie. Warto kupić sobie samouczek i znaleźć kogoś kto umie grać. Pozdrawiam i życze sukcesów!

Gość Alg2
Jeśli będziecie dłużej i częściej grać to się przyzwyczają...nie ma rady....moje się przyzwyczaiły i wcale nie są zrogowaciałe hahaha, serio:)...gam od dobrych paru lat:):) troche na początku też pocierpiałam ,ale było warto bo uwielbiam to robić!!!..:P:P

ja moze i jestem slepa, ale nie doczytalam, jaka ty masz gitare? klasyczna? akustyczna? elektryk? :D tydzien grania codziennie i bedziesz miala spokoj z palcami ;) (to przepis gitarzysty)

to moze ja pomoge ;) przez pierwsze dni paluszki beda bolaly bo mocno dociskasz by gitara brzmienie wlasciwe miala z biegiem czasu palce bedziesz delikatnie dociskać a struny beda wydawac czysty dzwiek :) wiec zycze wytrwalosci ....jesli wytrzymasz miesiąc bedziesz grać :)