Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
endorfinkaa

Makijaż permanentny - doświadczenia

Polecane posty

Gość jagussia
do Patrycji- ja zrobilam delikatne kreski gorne i dolne, jestem bardzo zadowolona. ja tez przewaznie malowalam dosc grubo dolne kreski, ale kreski permanentne wolalam zrobic cieniutkie, tak zeby oko bylo wyraziste ale zeby tez naturalnie wygladalo, bo np rano duzo lepiej sie prezentuje delikatniejszy makijaz. poza tym pomysl ze moze ci sie znudzic gruba dolna kreska, czasami tak bywa, i wtedy mozesz miec problem. ja radzilabym ci zrobic delikatne dolne kreski, tzw. na zageszczenie. naprawde super efekt, nawet sie nie spodziewalam ze bede tak zadowolona.a pogrubic zawsze mozna:) pozdr.

Gość makeupstyl
tak z kreskami trzeba uważac albo obie grube albo delikatne będziesz niezadowolona jak zmyjesz oko i góry bedzie brak a dół bedzie mega..

Gość sasilka
Ja planuję zrobić sobie makijaż permanentny - kreski, ale chcę także iść na mikorermabrazję. Można za jednym zamachem przeprowadzić powiedzmy najpierw mikro, a później od razu kreski zrobić? Bo muszę mniej więcej wiedzieć ile dni będę potrzebowała na odpoczynek po zabiegu :)

Jestem 6 dni po zrobieniu oczu-krechy górne i dolne.Miały być tyklo na linii rzęs.Tak się umawiałam.Strupki juz odpadły i teraz widać,że nie są!Nie mogę się przyzwyczaić(dołu nigdy nie malowałam).Jak czytałam na forum to faktycznie jest efekt więzienny..... Mam miec korektę.Ale jak ona mi to poprawi skoro jest MOCNO! A miało nie być.Mówiła,ze się wykruszy,zblednie. Czasem jest oczekiwany efekt i nie mozna się na siebie napatrzeć a czasem wręcz unika sie lustra.Jak tak właśnie mam.

Mam \"maly\" problem... zdecydowalam sie na makijaz trwaly brwi. Dlugo zastanawialam sie gdzie go zrobic i w koncu poszlam do lingeristki ktora polecila mi kolezanka. Robila brwi mamie kolezanki i mama byla zachwycona... Niestety ja ze swoich brwi zadowolona nie jestem. Sa zdecydowanie za ciemne i za grube... Chcialam taki sam kolor, jak miala lingeristka ktora wykonywala makijaz. Byl dosc naturalny i napewno pasowalby do mojej karnacji. Lingeristka zrobila mi brwi tym samym barwnikiem, ale moje sa naprawde strasznie ciemne w porowaniu do koloru jej brwi. Wiem, ze po zabiegu tak jest i ze barwnik musi sie wyluszczyc. Jestem dopiero 2 dni po zabiegu, wiec jest jeszcze wczesnie. Ale mysle ze nawet jesli kolor bedzie jasniejszy, to przez to ze brwi sa zbyt grube, to i tak bedzie za bardzo rzucalo sie w oczy... Czy jest jakis sposob dzieki ktoremy wyluszczyloby sie mozliwie jak najwiecej barwnika??? Caly czas chodze z bepantenem na brwiach. Tak mysle ze moze jesli caly czas bede nawilzac, to nie powstanie taki twardy strup ktory bedzie hamowal wyluszczanie... Ale nie wiem czy dobrze mysle... Naprawde jestem podlamana... Szukalam juz salonow gdzie usuwaja makijaz permanenty... Jesli ktos wie co powinnam zrobic prosze o pomoc...

Gość makeupstyl
Betik jak masz cały dół zrobiony to nie sądzę , żeby mogla zrobic korektę ( zgumuje?) pamiętajcie zeby nie decydować się na cale doły bo są bardzo nienarturalne- więziennne kreski . Kate... gdyby wszystkie nasze klientki tak reagowały chodziłybysmy my ( Linergistki) siwe!!!! NIe panikuj masz 4 dni na wyłuszczenie się ten efekt zblednie nawet o 70% wiec nie szalej tylko poczekaj spokojnie z szukaniem innego gabinetu. Skoro linergistka zrobiła Ci taki sam kolor jak mamie to dlaczego miałby byc mega ciemny? Pamiętajcie , ze makijaż trwały to nie henna i trzeba być świadomym , że kilka dni chodzi sie wygladajac lekko ( groteskowo) Od 5 lat robię makijaż trwały i nawet ja jak mam zrobione świeżo brwi to chodzę ( kanałami):)))Każda z nas musi to przeżyć!!!!

Gość Robjana
MAKEUPSTYL święte słowa. Cała prawda. Amen.

Gość zawalona robotaaa
makeup styl skoro masz doswiadczenie -to mam pytanie:) zrobilam brwi i kreski 8 dni temu dokladnie. kreski -super efekt, ale brwi.... wyszły moim zdaniem za ciemne po pierwsze, a po drugie wyglądają jak hmmm szarawa kalka...:( cięzko okreslić. malo naturalnie:( W kazdym razie poprawiam ołówkiem (a nie o to mi chodzilo:() ale nie to jest najgosze. najgorsze, ze maly fragment na poczatku jest po prostu za ostry, na probie wygladalo to inaczej, a permanentny wyszedl inaczej. mam taki jakby kant na koncu brwi, a chcialabym zaokrąglone początki. poniewaz te brwi sa długie, nie ma mowy o przedłuzeniu w kierunku nosa przy korekcie i zaokragleniu. jedyne wyjscie to jakies odbarwienie tego początku, ewentualnie usuniecie 'czyms". ale nie mam pojecia czy to jest mozliwe. masz w tej kwestii jakies doswiadczenie...?

Gość ptarycja
do Jagussia: pieknie dziekuje za odpowiedz...chyba faktycznie zdecyduje sie na cienka kreske (a\'la zageszczenie rzes) bo nie chcialabym jak niektore dziewczyny nie moc spojrzec w lustro.. to juz dzisiaj takze juz nie moge sie doczekac i jestem strasznie ciekawa efektu...pozdrawiam

Gość makeupstyl
jeśli chodzi o odbarwianie to juz nie jest tak kolorowo niestety:( cóż masz po prostu krzywo zrobione brwi jedna inna druga inna przynajmniej początek - zależy na ile masz wbity barwnik po opsie myslę , ze masz jakis grafit zrobiony lub czarny . Jest możliwosć wydrapania tych początkow ale jest to żywa rana czeka sie aż wyłuszcza się brwi i jeszcze raz sie drapie i wtedy taki świeży makijaż można wydrapać prawie do zera i nałożyc inny kolor i zrobić nowe tak naprawde brwi.. Takie korekty są najgorsze !!!! Jeśli macie możliwosc polecam metodą włoskow . Pracuję na innowacyjnym sprzęcie do tej właśnie metody jest mega naturalna jeśli chcecie zobaczyć jak wygladaja to mogę podesłać zdjecie . Nie widac , że jest to permanentny - po prostu super!!!!!

Gość zawalona robotaaa
no to mnie załamalas:( wydrapywanie do krwi brzmi malo ciekawie, a znajac moje tendencje zostałyby mi blizny i wygladałoby to jeszcze gorzej:( no cóz pozostaje mi życ z tym co jest, trudno. a tak długo szukalam gabinetu i znalazłam taki gdzie same pochlebne opinie chodziły... doswiadczenie, naturalny efekt ehhh:( moze to moja skora tak reaguje, juz sama nie wiem. mialam nadzieje, ze taki kolor da sie pokryc innym, a widze ze nic z tego:( a o metodzie włoskowej i baardzo delikatnym efekcie mowilam tysiac razy linergistce. zapewniala, ze bede zadowolona na 100%. zaufałam kobiecie i sie doigrałam:(

Gość zapraszamy
Serdecznie zapraszamy na forum www.feelbeauty.eu/forum na temat operacji plastycznych,medycyny estetycznej oraz wiele innych ciekawych tematow.Tworza go ludzie bedacy sami po zabiegachi,ciekawe historie,przygotowania,dylematy...Moze i Ty jesli mialas/miales zabieg opisz!

Gość etinka
Witam. Jestem zdecydowana na zrobienie makijażu permanentnego ust z wypełnieniem i górnych kresek na powiekach. Czy ktoś mógłby polecić mi jakiś dobry salon w Warszawie, gdzie zrobią mi to naprawdę dobrze. Po przeczytaniu kilku komentarzy na tej stronie trochę się przeraziłam. Dzięki

Gość Robjana
Trzeba być pozytywnie nastawionym do tego co się chce zrobić i oddać się w ręce specjalisty. Dla jednych dany salon będzie odpowiedni dla innych inny. Proszę się nie bać. Są ludzie, którzy ciągle narzekają i nic im się nie spodoba...bo za bardzo nie wiedzą czego sami chcą, to tak jak z makijażem. Jeśli jasno określisz co chcesz to tak Ci zrobią...usta, kreski, czy też brwi. Powodzenia. A jeśli wybierzesz kilka salonów to zalosuj, a los sam wybierze dla Ciebie odpowiedni, najlepszy. :):):) Odezwij się jak będziesz już po wszystkim.

No to żeś mnie pocieszyła makeupstyle! Ale dobre i to-dzięki za odp. Mam mieć pociągnięte dolne kreski dłużej ,do kącika oka bo teraz mam tak do połowy.Ale nie wiem czy to dobry pomysł? Może to dociągnięcie tak tylko aby-aby? Górna ma byc zagęszczona(NAPRAWDĘ).Mam taka nadzieję.Nie wiem jak to się dzieje,że przedstawiasz swoje wymagania,babka przytakuje,ze zaczaiła o co chodzi a potem...rozczarowanie. Mam koleżankę,która zrobiła sobie oczęta i wygląda przecudnie.Mogłabym patrzeć na jej oczy bez konca.Nawet zrobiłam fotę i pokazałam babce. Widocznie moja skóra inaczej przyjmuje barwnik?A może....? Gdybac mozna bez konca.Nie o to chodzi. Grunt to zabardzo się nie przejmowac bo mozna oszaleć. Przyznaję,ze zajęło mi to troche czasu,żeby sie oswioc z myślą,ze mogę nie mieć jak np.koleżanka. 3-majcie się!Odezwę się po korekcie.

Gość makeupstyl
Wiecie ... to jest tak , ze na fajnym podkladzie się fajnie robi..tzn. nie zawsze mamy takie same oczy jak koleżanka , skórę itd..itp..wiele rzeczy się na to składa są skory , które barwnika nie chwytają i koniec ..koleżanka bedzie miała mega efekt a my po wyluszczeniu mamy coś niby kreskę..gdybyśmy wszystklie Linergistki robily na manekinach byłoby wspaniale ale niestety pracujemy na żywym człowieku.. i to tak jak u fryzjera jednej da sie zrobic wszystko z włosami jednej nie , jednej paznokcie trzymają a u jednej nie ma szans...dużo by tu pisać ..musicie sie nastawic na to , ze Linergistka w skóre nie wejdzie i koniec!!!!! Oczywiście na 100% nie można zwalać na skórę ..ale nie powiem ostatnio robilam czterem kosmetyczom oczy i u trzech mega efekt a u jednej koniec :( nie ma szans zrobić oczy mega puchną a barwnik nie wchodzi i koniec... wiec same widzicie:((( Fajnie jak makijaze nam wychodzą bo wtedy każdy jest zadowolony:)) Pozdrawiam wszystkie Linergistki oraz Nasze Przyszle Klientki:))

Gość makeupstyl
Betik... zastanow się nad tym podciagnieciem... cała kreska? do połowy jest ok. przy wyjsciu bardzo ciemna a do wewnątrz delikatni e taka fajnie wygląda.

Gość Robjana
Betik, lepiej zostaw kreski do połowy.....bo może pojawić się efekt więzienny. Z resztą lepiej wygląda do połowy ponieważ wtedy możesz tworzyć szersze spektrum makijażu....tak doradzam swoim klientkom i są zadowolone (mam nadzieję)...jeszcze sie tutaj żadna nie wypowiedziała negatywnie :) wszystkim optymizmu i buziaki :)

Dziewczyny jeśli poszukujecie linergistki godnej polecenia z okolic Śląska to z czystym sumieniem mogę polecić Panią Violę z Rybnika. Miałam u niej robiony makijaż perm. ust (kontur z wycieniem), brwi oraz kreskę górną z zagęszczaniem rzęs. Muszę przyznać, iż się bardzo zdziwiłam kiedy okazało sie że taki makijaż wcale nie musi boleć :) Najbardziej bałam się robienia ust. Niepotrzebnie zresztą, gdyż linergistka ta ma tak b.dobry znieczulacz że zamiast bólu miałam relaks. Dodatkowo fachowo dorbrała mi kolor ust no i odwiodła mnie od pomysłu wypełniania całych ust. I dzięki bogu bo teraz mogłabym wyglądać jak klaun:) Kreski z zagęszczeniem to naprawdę rewelacja! - jeśli ktokolwiek myśli o kreskach górnych a ma jasną oprawę oczu to polecam zrobienie zagęszczania. Super sprawa... Oko naprawdę nabiera wyrazu no i oczywiście skraca się czas robienia porannego makijażu. Najlepsze jest jednak to że zarówno kresek jak i ust nie trzeba było wcale poprawiać. Barwnik przyjął się bardzo ładnie. Idealnie zrobione! Bardzo się cieszę iż zdecydowałam się na permanenta. Nie muszę się już męczyć z poprawianiem \'zjedzonej\' szminki ani też zawracać sobie głowy robieniem makijażu np na basen czy to na wczasach. Same plusy! No może za wyjątkiem ceny która dla zwykłego zjadacza chleba jest niemała. Jednak naprawdę warto. Pani Viola ma bardzo przystępne ceny i pracuje na najlepszych barwnikach Long Time Liner. Ostatnio stwierdziłam iż taki makijaż brwi jest nawet dużo tańszy niż regularne wizyty u kosmetyczki przez okres np dwóch lat (zrobienie henny i regulacji). Jeśli ktokolwiek będzie zainteresowany chętnie podam namiary na tą Panią. W okolicy na pewno nie ma lepszego fachowca. Szukałam chyba pół roku osoby która zna się na perm. i to jest jedyna osoba która miała tak profesjonalne podejście. Wszystko mi dokładnie wyjaśniła, odpowiedziała na wszystkie moje pytania i rozwiała jakiekolwiek wątpliwości (nie ma co ukrywać iż było ich niemało - w końcu taki makijaż nosi się parę lat). Jak czytam wasze opinie o nieudanych makijażach to mi aż ciarki przechodzą i cieszę się z całego serca ze nie trafiłam na prawdziwą profesjonalistkę

Gość linergistka
BYDGOSZCZ- ZAPRASZAM DO SIEBIE NA MAKIJAZ PERMANENTNY 052.3214688

Gość linergistka
BYDGOSZCZ-ZAPRASZAM DO SIEBIE NA MAKIJAŻ PERMANENTNY-BRWI METODĄ WŁOSKOWĄ 052 3214688

Gość popek1
Witajcie:) Ja również polecam Wioletę Drożdż! naprawdę fantastyczna linergistka!!:) kawę tez ma dobraw zakładzie:D a powaznie mowiac- robiłam u niej brewki i jestem bardzo zadowolona:) polecam!!!!

Gość popek1
aaaaa..... wypowiem się raz jeszcze :D jesli moge doradzic i od razu ODRADZIC - TO ODRADZAM PANIA BEATE U. Z RACIBORZA....DZIEWCZYNY - CHOCBY WAM CGCIALA ZA GRATIS WYKONAC MAKIJAZ OCZU, UST CZY BRWI - TO ZREZYGNUJCIE!!!! dobrze ze po jej spartaczonej robocie trafilam na Wioletę D.!!! uff..... :))

Gość makeupstyl
MOje drogie klientki - nie lubie się chwalic i reklamować na siłę!! Ale dziekuję bardzo za takie komentarze.NIe ma nic lepszego jak zadowolona klientka:)) Jeszcze raz dzieki wielkie:)

Gość Megi33
Ja robiłam kontur z cieniowaniem u Pani Małgorzaty Kowalskiej , charakteryzatorka z kilkunastoletnim doświadczeniem . Fachowe doradztwo do całej architektury twarzy. Wszytkim polecam wizytę i konsultację u P. Małgosi, Doktor mnie znieczulił oczywiście musiałam zapłacić ale jestem bardzo zadowolona i szczęśliwa bo mam usta o jakich marzyłam.

Gość Megi33
Drogie dziewczyny zapomniałam Wam powiedzieć , że Pani Małgorzata Kowalska pracuje na barwnikach z atestem medycznym i każda pacjentka ma wgląd do składu barwników firmy LONG- TIME- LINER Conture- Make-up.

Gość małgorzata1
WITAM Dwa tygodnie temu zrobiłam makijaż permanentny brwi.barwnik nie rosprowadził się równo,słyszałam że można zafarbować brwi henną wówczas kolor będzie długo się trzymał i można ładnie zatuszować brak koloru. Czy któraś z pań wykonała farbowanie brwi na makijażu permanentnym? Pozdrawiam

cześć mam pytanie gdzie zrobić makijaż permanentny ust w lublinie? lub niedaleko lbn? jak ktoś wie to chętnie skorzystam:)

do małgorzata1 po 2-3 tygodniach powinna być korekta!miałaś już robioną?

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować