Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
endorfinkaa

Makijaż permanentny - doświadczenia

Polecane posty

Gość maria w
Witam serdecznie:) nie moge zgodzić sie z opinia Pani daniry- robilam sobue makijaż brwi, kresek i ust w DER- MED-zie w Katowicach i jestem bardzo zadowolona. Wszystko było dokładnie wytłumaczone, linergistka narysowała mi kształty, wyjaśniła pielegnacje itp, jużp poleciłam tą Panią kilku koleżąnką wiem ze korzystały i podobnie jak jak są bardzo zadolowone. Nie ma lepszego salonu niż DER-MED w Katowicach. A jeżeli Pani Danira ma jakkieś watpliwości i chciałaby Coś zmienić to zachęcam do konsultacji w gabinecie- linergistk ana 100% pomoże jestem tego pewna. Widziałam makijaż który skorygowała i byłam w pozytywnym szoku. Pozdrawiam

Gość koloradosprings
I właśnie czytając taką renner i podobne panie trafia mnie cholera. Bo ta pani jak i wiele innych powtarza ciągle ten sam błąd. Najpierw robią zabiegi a potem szukają referencji. Pani dokładnie zrobiła tak samo. Proszę przeczytać swój post. Licencję sprawdziła pani po wykonaniu makijażu, który nie przypadł do gustu. Dopiero wtedy pisze pani o tym ,że w sharleyu nie słyszeli o takiej osobie, trzeba było najpierw zadzwonić i zapytać czy słyszeli. No ale przecież pani tam wykonywała wiele innych zabiegów i była cała w mądrościach. Tylko żadna z tych danych nie była sprawdzona przez panią. Znane powiedzenie Polak mądry po szkodzie. Co do sądów do powiem , krótko, co do makijaży to sprawa nie jest taka prosta. Gdyby nabawiła się pani choroby podczas zabiegu to co innego. a co do strony estetycznej to zawsze jedna ze stron może powołać biegłego. Tylko kto miałaby być tym guru od makijaży permanentnych, kto miałby w sądzie wystąpić w roli biegłego? Kosmetyczka z innego salonu? Paragon czy kwitek za zabieg nie jest jedynym dokumentem do oddania gotówki za zabieg, z którego klient nie jest zadowolony. To jest najmniejszy problem. Problemem często są same klientki, które podpisują w kartach zgodę na wykonanie zabiegu. Tu strona może się upierać ,że właśnie takiego efektu pani oczekiwała i wyraziła na to pisemną zgodę. I będziecie tak się ciągnąć raz w lewo raz w prawo. to nie jest tak ,że tylko niezadowolony klient ma swoje prawa, kosmetyczka też ma prawo się bronić i często robią to skutecznie, prawnicy i sądy są dla wszystkich. wyjątkiem są osoby u których doszło do bardzo dużych nieprawidłowości widocznych gołym okiem. Niestety pani renner Polska to nie Stany Zjednoczone gdzie na każdym kroku można kogoś pozwać i uzyskać swoje. Co do zgody , którą panie podpisują na wykonanie zabiegu to ta zgoda dotyczy też wybranego koloru, bo tu zabieg rozumiany jest zarówno forma wykonania, nadania kształtu i użycia koloru. A to ,że barwniki zmieniają kolory po jakimś czasie...śliska sprawa, u jednych zmieni, bo był źle dobrany kolor do fototypu, u innego bo był słaby producent, a u innego bo klientka źle opiekowała się makijażem po zabiegu, a u innych zwyczajnie forma zejścia koloru ma swoje pierwszeństwa, barwa składa się z kilku kolorów, najszybciej wyłuszczają się kolory ulotne, najdłużej zostają te które wyłuszczają się najpóźniej. I często jest tak że najpierw jest ok, a po roku masz ci los kolor zmienił się nieoczekiwanie. Firmy na całym świecie pracują nad tym aby barwniki nie przebarwiały się ale niestety ciągle jednak tak się dzieje i trzeba kombinować aby się przed tym uchronić. Wszelkie neutralizacje. dlatego powtarzam. Należy dokonywać przemyślanych wyborów w każdej dziedzinie życia. Swoje profesjonalistki sprawdzajcie panie przed wykonaniem usługi a nie tylko cenniki, promocje i rabaty.

prosilabym aby przestala sie pani popisywac swoimi madrosaciami pani Turczynska na forum. bo ja u pani zgody na zabieg nie podpisalam. mieszkam w niemczech i mam juz opinie specjalisty w tej dziedzinie mam pani stwierdzenie,ze makijaz jest zle i nierowno bez zadnych zasad wykonany. trzeba uwazac co komu sie mowi i pisze. tu pani madroscia sie nie wykazala sprawa jest dla pani przegrana bo pozew oprocz indywidualnego jest rowniez zbiorowy tak czy owak wiele instytucji jest powiadomionych przez wiele osob gdyz wiele osob sie odezwalo niezadowolonych z uslug w pani gabinecie bedzie ciekawie jak to sie rozwinie jesli ktos cos psuje i robi komus krzywde to powinien miec odwage do przyznania sie do tego. pani na spotkaniu ze mna przyznala sie do tego a potem jak male dziecko wycofała zrywajac kontakt tak robi dorosla osoba, chyba nie nie potrafi pani stanac na przeciwko problemu tylko chowa sie pani jak szczur w dziurze. te osoby ktore sie wymadrzaja na forum sa po postu glupie. kazdemu moze sie cos takiego przydarzyc i nalezy o tym innych ostrzegac. po to jest forum. jesli ktos jest zadowolony to rowniez dobrze. przeciez ja nie twierdze ze pani T. robi wszystko zle. zdarza jej sie popełaniac błedy ale nie ma cywilnej odwagi stawic im czola. zapraszam na kontakt bezposrednio mailowy jak ma pani odwage pani T.

Gość koloradosprings
Ja nie jestem osobą o której pani pisze i nie komentuję tego , że raz używa pani nazwiska tej osoby a raz tylko literówki. Co świadczy o pani dużych emocjach. Ja tylko na forum , będąc z boku i patrząc na to obiektywnie piszę jakie ma pani realne szanse a na co się pani szarpie z długo oczekiwanym efektem końcowym. Myślę ,że najbardziej zabolała panią prawda którą wytknęłam pani prosto w oczy i tu się powtórzę, to pani sobie sama wybrała ten gabinet i profesjonalistkę do wykonania zabiegu bez uprzedniego sprawdzenia kwalifikacji, umiejętności i doświadczenia w tej dziedzinie. I to tyle na ten temat. Bo gdyby było inaczej do tego zdarzenia by nigdy nie doszło. I właśnie po to jest to forum między innymi żeby ciągle takim osobom to przypominać. I po to jeszcze żeby swoje wybory dobrze przemyślały, i naprawdę sprawdzały, sprawdzały, sprawdzały kwalifikacje. Nie po wykonanym zabiegu ale przed

takie osoby jak pani powyzej nie powinny sie wypowiadac. jesli ktos ma dobre opinie, to decyduje sie u takiej osoby na zabieg prawda? i tak tez w temacie tatuazu bylo. okazalo sie ze mi akurat zrobila to krzywo ale to spaprala totalnie. nigdzie nie stwoerdzilam,ze nam kogos komu tatuaz zle zrobila. wiec czemu pani zasmieca forum i dyzkutuje na ten temat. pani to nie dotyczy wiec prosze sie wyciszyc. szukam osob w jakikolwiek sposob pokrzywdzonych przez pania T i juz kilka mam. jesli ktos nie umie odpowiedziec samodzielnie za wyrzadzone szkody to odpowie przed instytucjami. proste. poza tym ja mieszkam w niemczech i tam wykonuje zabiegi usuwania, tam dostalam jak i w polsce opinie. prosze poczytac jakie zasady sa przy regulacji brwi. jesli one sa zaburzone i brwi nie wygladaja tak jak opisuja ksiazki kosmetyczne tzn ze sa zle wykonane. i nikomu profesjonalista nie jest potrzebny jesli jedna brew jest gruba a druga nie, jesli jedna jest wyzej a druga nizej, jesli zaburzony jest nie tylko kształt ale i dlugosc i brwi schodza sie razem na nosie. nawet slepy by to zauwazyl. podczas zabiegu nie widzi sie co wycznia pani wykonujaca zabieg wiec najpierw poczytaj kobieto i doksztalc sie a potem wypowiadaj. i nie martw sie tym ile potrwa proces ani tym czy go wygram bo to nie twoja sprawa. mam adwokata i prao jest po mojej stronie.nie rzucam sie na wiatr tylko na osobe z krwi i kosci ktora odpowie za wyrzadzona mi krzywde.

Gość koloradosprings
naprawdę szczerze życzę udanej przeprawy przez polskie sądy. Te opinie niemieckie proszę także przygotować w polskiej wersji, bo tu prawo unijne nie działa. po co ma pani kręcić się w kółeczko. Zebrane osoby także pokrzywdzone pomogą pani tylko i wyłącznie kiedy same zdecydują się na odwiedziny w sądzie lub powołane w roli świadków przez sąd wstawią się na sprawy sądowe.... tu może wyjść słomiany zapał Polaków i okaże się ,ze nie będzie miała pani nikogo, poza spisem imion i nazwisk zakładając ,że są prawdziwe. należy się liczyć z tym, ze zostanie Pani sama, bo taka wersja jest wielce prawdopodobna. Co do sądu to jak znam życie zaproponuje ugodę. Bo polskie sądy nie mają wprawy w wydawaniu podobnych wyroków, zwyczajnie są to sprawy precedensowe. a ugoda jest wygodna dla sądów, bo szybko załatwiają sprawę, a ta schodzi z wokandy i już nigdy nie wraca, bo apelacji od ugody zwyczajnie nie ma. Pani natomiast zjadła wszystkie rozumy i jedyne co panią kieruje to odwet, ale to za mało, by wygrać sprawę w stu procentach satysfakcji dla pani. Polskie realia i tyle. Powodzenia jednak życzę. Proponuję jednak z nazwiskiem tej pani na forum tak się nie rozpisywać, bo zdziwi się pani jak założy pani swoją sprawę w sądzie , a na inną będzie pani wezwana, bo właścicielka gabinetu oskarży panią o destrukcyjny wpływ publicznych oszczerstw na forum , które rzutują na prowadzoną przez nią działalność . Bo nie ma co ukrywać, afiszuje pani nazwiskiem tej pani wszem i wobec z małymi wyjątkami, a sama robi to anonimowo. Bo pani imienia i nazwiska tu nie widać. Pani się domaga uczciwości dla siebie ale innym jej pani od siebie oddać nie chce. nie ma co porównywać pani do szczura chowającego się w norze, bo sama pani nie zachowuje się inaczej działając anonimowo na forum oczerniając z nazwiska. I tu nie jest ważne to co pani chce ugrać i czy pani ma racje. Chodzi o zasady. Proszę swoją drogą iść, załatwiać sprawy w sądzie i tam dochodzić swojej sprawiedliwości. Forum zapewniam w tym pani nie pomoże, a boję się ,że nawet zaszkodzi. Całe forum jest anonimowe i właściwie nie wie pani z kim pisze. ja nie życzę pani źle doprawdy, chcę tylko aby pani miała świadomość tego co panią czeka i co panią jeszcze wiele razy zaskoczy i zaszokuje.

dziekuje za tak wyczerpujaca odpowiedz. widze ze spotkalam tutaj zwolenniczke pani T albo ja sama. Na ugode ta pani nie poszla polubownie wiec pojdzie w sadzie. mi zalezy nie na odszkodowaniu ale na zaplaceniu za usuniecie tatuazu. tyle mi sie nalezy i dostane to w sadzie. a dokumenty mam w polskiej wersji. pozdrawiam pania i informuje ze zniechecona sie nie czuje weic nie dopieła pani swojego celu. wazne ze moj wpis jest na forum i ostrzeze inne osoby. pozdrawiam ale nie zycze powodzenia w szkalowaniu innych wpisow bo tym sie pani zajmuje jak widac.

Gość koloradosprings
Niestety większość społeczeństwa składa się z takich ludzi jak anonimowa renner. Nie można im powiedzieć prawdy, nie można im pokazać palcem ,że za własną głupotę i nie przemyślane decyzje, życie późniejsze jest dla nich ciężkim i bolesnym, że tracą poźniej nerwy i czas na dochodzenie swoich praw, ale prawa mają nie tylko oni lecz i przeciwnik (morderca ma prawo do obrońcy z urzędu nawet jeśli dowody świadczą na jego niekorzyść), uważają ,że niosą wielką misję oświadczając na forum jaką to paskudną osobą jest ta i ta pani, a sami działają anonimowo , bez cienia wyrzutów sumienia, że działają bądź co bądź nie fair. Co innego dochodzić swoich praw w gabinecie, gdzie doszło do wykonania usługi, a co innego robiąc to publicznie np. na forum. Każda kosmetyczka obrażana w takich miejscach jak to, może zgłosić do moderatora nadużycie i przez prokuratora po numerze IP szukać sprawcy i to też są sprawy do wygrania. Są już specjalne firmy w Polsce, które zajmują się takimi sprawami. Bo w każdej dziedzinie jest podobny problem. Tylko tu należy podzielić grupę na dwie: niezadowolonych klientów i konkurencję, która dobitnie zatruwa życie podobnej firmy. Sytuacja z tego forum z przed kilku wpisów. Opisywany był DER MED jako ten negatywny i usługa , która miała być fatalnie wykonana. Osoba poproszona o pokazanie zdjęć tych nieudanych i fatalnych brwi ulotniła się jak kamfora. Już jej nie ma na forum. nie pisze , nie ma zdjęć nie ma daniry. Chcę tu wszystkim powiedzieć nie tylko pani z poprzedniego postu, że forum nie działa tak jakby większość tego chciała i sobie życzyła. Uczciwości jet tu namiastką. Większość to stałe bywalczynie, które z jednej strony pomagają merytorycznie ale nie oceniają i nie prowadzą rankingów gabinetów, ale są i takie , które całym swoim działaniem wprowadzają zamieszanie, a i takie , które swoimi wpisami potrafią zniszczyć karierę i dorobek mam na myśli doświadczenie zbierane latami-- bo ona ma akurat dziś taki dzień żeby nasmrodzić konkurencji. Często ludzie na forum szukają polecanych gabinetów, w życiu bym z tego nie skorzystała, właśnie dlatego, że nie wiesz z kim piszesz. Można poczytać, ale później i tak trzeba sprawdzić gabinet pod każdym względem i osobę , która nam to wykona. Najwyższa forma zaufania to kontrola,a forum jest dla wszystkich, dla niedoszłych klientek, dla klientek, które miały wykonaną usługę, dla kosmetyczek i dla ludzi - każdego kto tylko zawita na taką stronę, dla prawników, dla szarych ludzi , którzy chcą poczytać, a nie tylko dla klientek które ostrzegają i wykrzykują- trzeba być tolerancyjnym tu uwaga do renner,

Gość kryniaola
zgadzam się z poprzedniczką w 100%.

Gość zgracja13
Coloradospring, zgadzam sie rowniez z Twoimi wypowiedziami , od niedawna sledze to forum i juz po kilku pierwszych przeczytanych postach zauwazylam ile zlosliwosci, nierzyczliwosci ,krytyki i negatywu przewija sie tutaj.Mnie rowniez na dzien dobry to spotkalo.Jezeli ktos napisze ze cos fajnie wyszlo, jest zadowolony, to na tym sie konczy,natomiast lawina postow sypie sie dla tych ktorzy krytykuja ,narzekaja i odgrazaja sie w jaki kolwiek sposob.

Gość KarinaKitty
Pani Marjolu25 :Jeśli chodzi o Der-med również słyszałam niepochlebne wypowiedzi na ich temat także być może w dziedzinie makijażu nie są specjalistami, przynajmniej Krakowski oddział Pani Gekona: Ja robiłam kreseczki na górnej powiece w Studiu Makijażu Permanentnego Artline i tam panie linergistki absolutnie zakazały malowania oczu do czasu wygojenia się, mówiły, że grozi to zakażeniem także ja bym na pani miejscu nie ryzykowała. Nie myłam też oczu wodą ani ydłem, jedynie raz-dwa razy dziennie stosowałam specjalną maśc którą dostałam w salonie oraz przemuywałam oczka płynem micelarnym. Makijaż pięknie się trzyma, polecam to miejsce.

Gość potulnaiza
Jeśli chodzi o DER MED to mają kilka oddziałów, ale ten źle opisywany to nie był z Krakowa tylko z Katowic...zresztą niesłusznie bo dziewczyna z Katowic stara się jak może żeby robić dobrze, a co w Krakowie robią dziewczyny to nie wiem niestety.

Gość ta Pani T. reklamuje
się na Kafeterii bezczelnie od dawna. Pisze sama o sobie komentarze. Uwaga na nią!

Gość potulnaiza
na kafeterii 75% gabinetów prowadzi autoreklamę.

Gość koloradosprings
Ja myślę, że samo założenie forum to dobra rzecz, jak wszystkie inne dobra, z tym zastrzeżeniem, że dobre są do czasu, dopóki człowiek swojej łapy na tym nie położy i nie zaczyna wykorzystywać w złych celach. dobrodziejstwa internetu doceniam każdego dnia, bo bardzo ułatwia mi to pracę i życie...naprawdę. Ale patrzę na to także z innej perspektywy, ile nieszczęść przyniósł internet. Od pedofilii zaczynając, a kończąc na kradzieży zdjęć z galerii, włamaniami na konta itp. itd. Co do forum to zgadzam się. Są kosmetyczki, które zaczynają i szukają klienta, więc tu postanowiły się zareklamować, stosując autoreklamę. Są dziewczyny , które mają już staż ale nie mają z jakiegoś powodu klientów( bo nie są zbyt dobre, lub są lepsze od nich na rynku lub w danym mieście, albo mają zbyt wygórowane ceny, a konkurencja ma niższe) i też stosują autoreklamę. Są kosmetyczki które czują swoje niedociągnięcia więc na forum podszywając się pod klientki wypytują o różne zagadnienia jak sprawa gojenia, za ciemnego pigmentu itp. Są tu dziewczyny , które na bieżąco starają się te sprawy wyjaśniać aby uspokoić lub zwrócić uwagę na niebezpieczeństwa. i okey nie czepiam się. Jeśli dziewczyna nie ma odwagi zapytać wprost może udawać zaniepokojoną klientkę, bo usprawiedliwia ją to ,że w jej działaniu jest jakaś determinacja do stawania się lepszą, do naprawy błędów , do ciągłej przemiany a nie trwania w błędzie. Są też i klientki, które pierwszy raz mają makijaż i są całe w strachu, chociaż kosmetyczka wszystko wytłumaczyła, ale boją się co będzie pod strupkami i wypytują. I jeśli znajdą tu ukojenie to też dobrze, a jeśli mają na coś zwrócić uwagę to też dobrze ,że dostają taką info. Podoba mi się to ,że można wymienić poglądy na temat urządzeń, barwników, choć tego jest najmniej, że można porozmawiać o technice, co nie znaczy absolutnie, że osoba bez profesjonalnego szkolenia, czytając sobie takie posty może i ma odwagę zacząć pigmentować co to to nie, to byłaby dopiero brawura, ale są takie kami- kadze. Wyrażane opinie o znieczuleniach i ich zagrożeniach to wszystko jest dobre jeśli czyni dobry skutek, pozytywny efekt. Natomiast wściekam się jak ktoś bezpardonowo obraża innych, zabiera się za wyzwiska, a sam anonimowo pod nickiem czy pseudo siedzi jak mysz pod miotłą. Uczciwość za uczciwość. Jeśli szczerze chcesz odradzić jakąś kosmetyczkę i podajesz powód, niezbite dowody to podaj swoje prawdziwe dane osobowe. Albo pisz swoje opinie w dyplomatyczny sposób, bez chamstwa i obelg. Każdemu nawet najlepszemu czasem coś nie pójdzie albo nie dogodzi klientce( bo ta jest chimeryczna, albo wymagająca), nie myli się ten co nic nie robi. Gorzej jeśli dochodzi do poważnych naruszeń i zagrożeń, to nie może mieć miejsca i tu są odpowiednie instytucje, gdzie można swoich praw dochodzić. a tu trzeba pamiętać o takiej sprawie, jedna ze stron musi udowodnić ,że do naruszeń nie doszło np. zdrowotnych. I tu kosmetyczki muszą mieć dokumenty na to ,że autoklaw w który sterylizują jest sprawny, że ma raz do roku przegląd techniczny mimo, że działa, testy sterylizacyjne wklejane każdego dnia do raportu, odpowiednie płyny do dezynfekcji, zakup ich i faktury, znać wyrywkową znajomość ich działania, stosowania i datę ważności po rozrobieniu roztworu. prowadzone karty do zabiegów inwazyjnych, oraz dokumentacja np. fotograficzna przed zabiegiem, po zabiegu i przechowywana, bo zawsze może zdarzyć się tak że trzeba będzie się wybronić. Dodam, że nie posiadanie paragonu za wykonaną usługę wcale nie jest brakiem podstawy do złożenia reklamacji, i bez paragonu jest to możliwe. Posiadanie paragonu też nie jest jedynym dowodem na wykonanie usługi, bo mogła go dostać od innej osoby lub wyjąć z kosza po klientce. Dlatego karty, dokumentacja fotograficzna są takie ważne. I warto to robić.Jest coraz więcej klientek, które próbują wyłudzać odszkodowania i to też jest plaga, tu nie tylko mówię o wykonaniu makijażu, bo to czasem są błahe pierdoły. Lecz mają prawo i korzystają z tego nagminnie, klientki zatajają jakieś choroby, przyjmowanie leków lub przeciwskazania do zabiegów i też musicie prowadzić skrupulatny wywiad karty i brać CZYTELNE podpisy pod tym co klientka wyjawiła. Parafa pod umową zawarcia jest nieważna. Natomiast klient ma prawo do rzetelnej usługi na najwyższym poziomie i też ma swoje prawa. Ma prawo sprawdzić działalność, kwalifikacje, dyplomy, osiągnięcia, ma prawo zobaczyć twoje prace na żywo nie tylko w galerii i nie ma się co obruszać, że przyszła taka jedna co wymyśla. Dobrze ,ze przyszła i dobrze ,że wymyśla ona chce mieć pewność ,że dobrze wybrała i nic więcej. Trzeba się postawić na miejscu klientki i pomyśleć jak ja bym się zachowała gdybym była na jej miejscu, bez żadnej wiedzy, bez wyobraźni na jej efekt końcowy, dosłownie na wszystko. Rutyna trochę zabija i często nam się wydaje ,że pewne sprawy są dla wszystkich oczywiste ale tak nie jest. Trzeba nowej klientce tłumaczyć jak dziecku. I takie klientki są potem najlepszymi. Najgorsze są te narwane, co to godzinę temu wymyśliła sobie super przemianę i przy każdej wizycie będzie szukać poprawek albo szukać nowego imidźu lub wogóue nie ma pojęcia co dostanie w efekcie. Są i takie które biegają od gabinetu do gabinetu i szukają same nie wiedzą czego brak zdecydowania. Taką należy odrzucić dla własnego dobra i grzecznie wytłumaczyć ,że musi dojrzeć do decyzji a potem może wrócić do gabinetu na zabieg inaczej będzie droga przez mękę. Często pojawia się wątek nadmiernego zaufania, coś klientka słyszała, coś przeczytała, źle się zasugerowała, a teraz jest załamana. Ale ile razy na tym forum był przerabiany temat przemyślanych wyborów, gabinetów. Życie pokazuje, że jednak dzieje się inaczej. Może brakuje klientkom odwagi na sprawdzanie, nie mają śmiałości, ale jeśli chcą wykonać zabieg na kilka lat i to na twarzy to muszą się przełamać i pytać, bo potem będą miały traumę na kilka lat patrząc w lustro, jeśli w rozmowie klientka czuje niedosyt, albo coś ją niepokoi to lepiej się wstrzymać, albo obejść inne gabinety i zaczerpnąć wiedzy, przeprowadzić wywiad, pooglądać klientki. Wszystko po to aby potem nie żałować i cieszyć się z makijażu bo w gruncie rzeczy dobrze wykonany dostarcza wielu radości. Pozdrawiam wszystkich serdecznie.

Gość Kasiulaaa12
Czy ktoś wie gdzie ładnie zrobić makijaż permanentny w Chrzanowie. Czy ktoś może robił w salonie u Marty na ul.Sokoła ???

Gość Ela_69
Dziewczyny :) Dwa tygodnie temu robiłam makijaż permanentny na górnych i dolnych powiekach. Za dwa tygodnie czeka mnie jeszcze korekta. Ale już podoba mi się to co widzę :) Zanim zdecydowałam się na ten krok wiele czytałam na ten temat - zresztą na tym Forum również. I powiem Wan, że im więcej czytałam tym bardziej bałam się efektu końcowego. Jaki gabinet wybrać ? Czy to boli ? Jakie mogą być komplikacje ? Sama poszukałam gabinetu nie kierując się żadnymi sugestiami. Mieszkam w Częstochowie, więc chciałam gdzieś w pobliżu. No i nie ukrywam, że cena również grała ogromną rolę - zwłaszcza, że planuję jeszcze usta :) Szukałam w sieci - i .... znalazłam...Tarnowskie Góry salon ESTEVISAGE !!! ... i nie żałuję ... zabrałam ze sobą kuzynkę, która przyjechała w odwiedziny z Irlandii - obie jesteśmy zadowolone, ładnie wygląda, świetnie się goiło, opuchlizna 1-2 dni i to niewielka :) Pani Natalia jest przesympatyczną osobą, świetnie doradzi, czas nie ma znaczenia - ważne zadowolenie klientki. Jest to dość nowy gabinet zajmujący się mikropigmentacją medyczną i kosmetyczną, dzięki czemu przy świetnej jakości usług, są tam ciekawe promocje cenowe !!!! Ból - no cóż, trochę boli, ale czego my kobiety nie zniesiemy by być piękne :)

Gość Malagji
polecam Medikor krakow robilam u nich rok temu makijaz brwi i jestem bardzo zadowolona

Gość Tresa
Cześć Dziewczyny! Idę do gabinetu Pani Olgi Beczek na ul,Wspolną ,czy jest chociaż jedna ktora robiła tam makijaz permanentny. Jak wyszło

do koloradosprings abys sie dokształciła i nie wymyślała ze nie można podawać danych osobowych lekarzy. ważne aby pisać o nich prawde i o tym co zrobili Tu masz decyzję Generalnego Inspektora Danych Osobowych (GIODO) w podobnej sprawie. " Generalny Inspektor Ochrony Danych Osobowych: Ponadto podkreślić należy, iż zawód lekarza uznawany jest za zawód zaufania publicznego, którego wykonywanie jest istotne z punktu widzenia interesu publicznego. Ze względu na specyfikę wykonywanego zawodu lekarz udzielający świadczeń zdrowotnych musi liczyć się z tym, iż jego dane osobowe - w zakresie dotyczącym wykonywanego przez niego zawodu - podlegają słabszej ochronie. Nie ulega bowiem wątpliwości, iż świadczona przez lekarza praca, w szczególności sposób jej wykonywania i uzyskane efekty, podlegają społecznej kontroli. Natomiast serwis internetowy umożliwiający użytkownikom zamieszczanie opinii i komentarzy dotyczących lekarzy jest jednym z narzędzi za pomocą, którego pacjenci mogą wykonywać tę społeczną kontrolę. (decyzja z dnia 23 grudnia 2009 r., w sprawie numer DOLiS/DEC-1323/09 dot. DOLiS-440-67 /09)."

Gość koloradosprings
z tą tylko różnicą że ciebie ten lekarz NIE LECZYŁ

Gość koloradosprings
Makijaż permanentny nie jest świadczeniem zdrowotnym, gdyby tak było kosmetyczki nie mogły by go wykonywać. A to ,że usługę wykonał lekarz, nie zmienia faktu, że można to zdarzenie podpiąć pod ten artykuł. Powtarzam ta osoba nawet jeśli jest lekarzem i świadczy takie usługi, nie leczyła Panią w rozumieniu samym w sobie , bo pigmentacja nie jest formą leczenia, czy uleczania z choroby. jest tylko formą poprawy wizerunku. Natomiast każde pomówienie publiczne jeśli takie ma miejsce z użyciem danych osobowych, może skończyć się w sądzie jeśli tylko osoba poczuje się poszkodowana lub publiczne oskarżenia biją bezpośrednio w zawód przez nią wykonywany. Potem ewentualnie może dojść do sprostowań lub publicznych przeprosin. Prawo działa w dwie strony

do koloradosprings Pomówienie to zarzucenie komuś czynów których się nie dokonało. i o to można się sądzić. A widzisz tu coś takiego w moich wypowiedziach skoro mnie nie znasz? bo oprócz mądrowania się to nic sensownego w twoich opiniach nie wyczytałam.

Przeprowadzenie zabiegu kosmetycznego z ujemnymi skutkami, może rodzić dla lekarza również odpowiedzialność cywilną. W świetle prawa cywilnego zabiegi kosmetyczne są umowami cywilno-prawnymi pomiędzy lekarzem, wykonującym owy zabieg, a pacjentem. Podstawą wspomnianego wyżej roszczenia prawnego wnioskowanego przez pacjenta, jest negatywna ocena wyniku przeprowadzonego zabiegu. Odpowiedzialność cywilną lekarza wynikająca z zawartej umowy cywilno prawnej, którą regulują przepisy z art. 471 k.c i następne, mówiące o odpowiedzialności kontraktowej za niezachowanie należytej staranności. W związku z tą odpowiedzialnością poszkodowany pacjent może zwrócić się o zadośćuczynienie w postaci odszkodowania za doznaną krzywdę

Gość koloradosprings
Co do prawa odszkodowania za doznaną krzywdę, to chyba ten temat jet już dawno za nami. Nikt nie kwestionuje tego, że każdy ma do niego prawo, jeśli krzywda jest uzasadniona. O tym już pisaliśmy. I nieważne kto wykonał usługę (lekarz czy kosmetyczka, czy mechanik) , podlega pod ten sam artykuł, jeśli mówić o umowie cywilno-prawnej. I tu niepotrzebnie się Pani pyszczy, po raz kolejny. I tu znowu powtarzam,że jeśli dwie strony nie dogadają się między sobą, to mogą wystąpić na drogę sądową, żeby sąd rozstrzygnął ich spór. Po to są sądy, ale w sądzie też zostanie zaproponowana ugoda, aby sprawę załatwić polubownie. Jeśli jedna ze stron nie będzie zadowolona z propozycji, ma prawo nie godzić się na ugodę i wtedy sprawa nabiera innego biegu, czyli sąd ma za zadanie ocenić krzywdę jeśli taka ma miejsce i ocenić jej rozmiar. W ostateczności wydając wyrok. Natomiast renner ciągle miota się między dwoma kwestiami. Tą powyższą i mam nadzieję wyjaśnioną już raz na zawsze. A drugą to zamieszczanie i upublicznianie danych osobowych wraz z komentarzami, które mogą albo naruszają sinie życie zawodowe, prywatne, lub destrukcyjnie mogą wpływać na całokształt życia osoby , która negatywnej ocenie została poddana. I teraz odświeżyć tu należy inforacje: Pani renner nie ma jeszcze wyroku sądu, że została np. oszpecona, to jest tylko jej osobista ocena i być może osoby, która jakieś pismo wydała na prośbę poszkodowanej- ale ta ocena na piśmie zostanie w sądzie zweryfikowane lub zostanie powołany biegły jeśli tylko jedna ze stron będzie przy tym obstawać, bo nie zgadza się z opinią. Pani renner nie korzystała ze śwadczenia medycznego i nie poddała się leczeniu u tego lekarza, a jedynie usłudze. Dlatego wątek, który pani poruszyła DOLiS/DEC-1323/09 owszem jest ciekawym artykułem i warto go przeczytać, tyle tylko, że nie można go czytać wybiórczo lub czytać to co mi pasuje do sytuacji. Bo chyba do tego się zbiegło. W orzeczeniu jest mowa o lekarzach, którzy zajmują się leczeniem w rozumieniu jako takim to raz, dwa to portal został stworzony do zamieszczania opini negatywnych jak i pozytywnych w rozumieniu wykonywanego zawodu -lekarz , co jest napisane w orzeczeniu. Jeśli opinie negatywne- to są tam wyszczególnione dokładne kryteria z ZASTRZEŻENIEM, że te opinie w każdej chwili mogą zostać usunięte, jeśli dojdzie do naruszeń i przekroczenia wyznaczonych granic, a osoba pisząca taki komentarz, będzie powołana do złożenia wyjaśnień w tej sprawie, z pomocą moderatora. Czyli taka osoba musi udowodnić ,ze zamieszczona opinia choć negatywna miała uzasadnienie, ale bez naruszeń moralnych, etycznych, społecznych. To orzeczenie wyraźnie ogłasza to co już wcześniej pisałam. Dozwolone jest prawie wszystko, ale z pewnymi konsekwencjami. Pani swoich praw może dochodzić i o tym pisałam i nawet powodzenia życzyłam, tylko nie będzie pani łatwo to raz, dwa, przeciwnik też ma prawo do obrony to dwa. Sprawa trzecia to uzasadnienie krzywdy jeśli taka ma miejsce i całe mnóstwo tematów pobocznych, które albo pani będzie udowadniać albo usługodawca. w orzeczeniu DOLiS... mowa o portalu lekarskim, może tam warto pisać swoje posty. Na kafeterii działają nieco inne prawa choć podobne i może się pani nieprzyjemnie rozczarować zamieszczając w swoich postach opinie jak wcześniej.. I nie kłócę się o to czy do naruszeń przez usługodawcę doszło, bo nikt nie widział tu na forum pani nieszczęścia, ja też. A zwracam uwagę na to ,ze pośrednio do swojego nieszczęścia przyczyniła się pani sama: nie sprawdzając kwalifikacji, nie zasięgając opnii, nie dopełniając formalności, które ostatecznie zaszkodziły pani wizerunkowi. Sprawy chirurgów plastyków, którzy bez licencji wykonywali swoją pracę, to są sprawy bardzo pokrewne. I tam też kobiety robiły zabiegi, chociaż wiele z nich wcześniej nie pytała o kwalifikacje, bo wydawało im się to naturalne., że chirurg ma uprawnienia. Dopiero w chwili nieszczęścia oczy się otwierały, i wstydem się okrywały panie, które skorzystały z takich usług....no bądź co bądź u lekarza jak by nie patrzeć.

do koloradosprings to pani się miota tutaj i próbuje wykluczyć mnie z forum bo jak widac czuje pani jakieś zagrożenie co do kwestii pani wypowiedzi to wynika z niej jasno,ze jest pani strona zainteresowana i usilnie probuje mi pani wypersfadowac sady i dochodzenie swoich spraw. maszyna juz ruszyla i nie zatrzyma sie. a publicznie nie musze pani wypisywac co i jak robie bo to bedzie zaskoczeniem dla pani, bo jak wczesniej wspomnialam wiem kim pani jest. do zobaczenia wkrotce. Dodam jeszcze,że jesli ktos u pani T zażada odszkodowania to pomimo iż ona zna ta osobe, potrafi przejsc obok niej obojetnie wrecz perfidnie sie usmiechając. Czekam na dzień gdy ten uśmiech zetre jej z buzi i wstawie na forum dokumenty sądowe o wygranej sprawie. upublicznie to po to aby na przyszlosc inne osoby wiedziały jak walczyć o swoje prawa Każdy wie i widać to na wielu tematach,że pani T czuje sie właścicielką forum kafeteria. Ale nietędy droga. Takie reklamy wprowadzają w bład uzytkowników forum a to jest karalne. w dzisiejszych czasach nie sposób dowiedzieć się z jakiego komputera, telefonu czy intermetu na karte zostały dokonane wpisy. Bardzo dokładnie mozna ustalić wszystko i zlokalizować daną osobe.

Dziekuje za kontakt osoby,które do mnie się odezwały i czekam na kolejne niezadowolone z usług w Sulęcinie.

Gość koloradosprings
Doprawdy nie mam już siły udowadniać pani renner ,ze nie jestem osobą, za którą ona mnie bierze. zwyczajnie jestem forumowiczką jeśli tak można powiedzieć. A samej renner próbuję przedstawić za i przeciw jej działania na forum, przede wszystkim. Do niczego nie zniechęcam, a jedynie pokazuję pani jej własne błędy na , które nie zwraca kompletnie uwagi. Ja rozumiem całe niezadowolenie z nie pomyślnie wykonanego w pani ocenie makijażu. Lecz to nie pozwala na bezpardonowe działania na forum publicznym, albo inaczej....może pani przyjąć taki tok działania, ale musi się pani liczyć z ewentualnymi konsekwencjami tegoż właśnie działania. I to dotyczy wszystkich, nie tylko pani. Ja się pani nie czepiam tylko "przypadku", którego pani dostarczyła. Pani ma prawo dochodzić swoich praw, ale w sposób jaki pani to załatwia, kładzie się na pani niekorzyść i mam tu tylko na myśli działania na forum. Jeśli chce się pani podzielić informacją o swoim niezadowoleniu z usługi, to proszę ocenę formułować luźno, bez symptomów jakiegokolwiek naruszenia norm , bo tylko daje pani przeciwnikowi atuty do ręki ...no czy to jest takie trudne do zrozumienia. Przecież ja po polsku piszę.. Coś pani powiem, nie jestem tą osobą, o którą mnie pani podejrzewa, ale kolejna uwaga moja jest taka. Gdybym nawet nią była, to pani w swoich wypowiedziach już o tyle za dużo powiedziała, że dała już pani wystarczające instrukcje swojemu przeciwnikowi,by wiedział jaką strategię powinien objąć. Przez cały czas daję pani zrozumieć, że każda ze stron, ma prawo do sądu, do zawalczenia o swoje, że każda ze stron się nie będzie chciała poddać, że jeden będzie walczył ,żeby wygrać, a drugi żeby nie przegrać. Jak sąd się ustosunkuje tego pani nie wie i nie jest w stanie przewidzieć, tak samo jak i ta druga strona. A może być niekorzystny wyrok dla was obu. I żadna nie poczuje się zadowolona, czyli każda coś ugra, ale to będzie pyrusowe zwycięstwo, więcej straci niż odzyska, czy uzyska. I od niczego pani nie odwodzę. Jedyne o co apeluję to o to żeby rozważniej pisała renner swoje posty zwłaszcza dotyczące opnii negatywnych. Każdy ma do nich prawo, ale sposób ich wyrażania publicznie jest trochę zapętlony i może" odbić się czkawką". Tak na marginesie krótko opowiem sytuację może z przed roku około 9-10 mcy. Dziewczyna wykonała makijaż- poszło źle od strony technicznej co zaważyło na efekcie estetycznym. Strona techniczna w tym wypadku, to nie błędny rysunek, krzywo, za grubo czy co kolwiek innego ale za głęboko. W efekcie pigment pochłonęły naczynia krwionośne. Poza rysunkiem brwi, ma jeszcze inne rysunki...prześwitujacy barwwnik z naczyń krwionośnych nad brwiami. Za ugodą dostała odszkodowanie dość wysokie w stosunku do ceny za zabieg. Uważano,że kilka zabiegów laserowych załatwi sprawę i pieniędzy starczy. Efekt jest taki, że pieniądze wydane już dawno przekroczyły odszkodowanie, otworzyły kolejną pulę pieniędzy z kieszeni własnej i to również nie starczyło, bo kolejna pula pieniędzy z kieszeni własnej została otwarta, a efektu nie ma. Pacjentka czy klientka twierdzi ,ze jest lepiej niż było. To chyba jednak tylko jej zdanie, bo wszyscy w koło nie widzą żadnego efektu lub prawie niewidoczny, ale na pewno wszyscy wkoło mam na myśli znajomych widzą różnicę na skórze po wielokrotnym poddawaniu się zabiegowi. Skóra jest ścieńczała, cienka jak pergamin, jakby poparzona od częstej i dużej dawki usuwania laserowego. Być może po roku, dwu ta skóra w tych okolicach się zregeneruje. Tymczasem efekt marny, pieniędzy nie ma, a decydując się na ugodę nie może wystąpić o zwiększenie odszkodowania, nawet jeśli ma rachunki za wykonane zabiegi. Może jedynie z wolnej stopy prosić kosmetyczkę o partycypowaniu w dodatkowych kosztach ale ta nie musi się zgodzić i tu z pewnością tak nie będzie. Dla kosmetyczki sprawa jest rozwiązana i zamknięta. Kto popełnił błąd. Firma, która szkoliła przez trzy dni dziewczynę i wszystkich aspektów makijażu nie wyjawiła? kosmetyczka która dostała licencję ale nie miała bogatego doświadczenia? lub nie wiedziała o tych najgorszych z możliwych, bo firma nie zraża uczących i nie mówi o pewnych kwestiach? Czy prawodawcy za brak prawa, które nakazuje minimalną ilość godzin na zdobycie takiej licencji od strony teoretycznej i praktycznej? Czy sama klientka popełniła błąd bo nadmiernie zaufała i nie dokonała pełnej weryfikacji gabinetu? Takich spraw jest wiele i prawie zawsze brak winnych. Choć często winni są wszyscy w różnym stopniu. Najgorzej ma to ostatnie ogniwo, bo z nieszczęściem chodzi po ulicy każdego dnia. Na tym zakończę pisanie i nie będę już z renner wymieniać opinii bo na pewno są tu inne osoby, które chciałyby popisać, wymienić poglądy itp itd, a ja swoją osobą już zbyt dużo zajęłam czasu i stron. Pozdrawiam wszystkich renner także i życzę wszystkim sukcesów w każdej dziedzinie.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować