Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość detest

faceci,którzy o siebie nie dbają...

Polecane posty

Gość detest

Przeszkadza mi dziurawa koszulka faceta i jego nieposprzatany pokój. Jestem pedantką?? Nie potrafie zyc z kims takim!!! a przeciez kocham...

Gość moj facet
chodzi w kurtce z dziura pod pacha juz od 3 tyg.... wstyd:(

Gość jak go kochasz
to mu zaceruj i posprzątaj - skoro tobie to przeszkadza.

Gość very
dbanie o siebie jest wyrazem szacunku do własnej osoby.... ktos , kto nie potrafi zadbać o siebie nie będzie potrafił równiez zadbac o nikogo innego...

Gość detest
tak, kocham Go...i robie to- sprzatam...itd. Ale kurde, ile mozna?? Faceci wymagaja od nas wszystkiego- dla nich sie staramy pieknie wygladac, depilujemy nogi i inne cuda, a Oni??? Nawet dziury nie potrafia zacerowac!!!

Gość ale pieprzycie głupoty
To WAM się wydaje, że skoro ktoś nie sprząta pokoju to o siebie nie dba. Najwyraźniej przykładacie na siłę własne standardy do cudzego życia. To się nazywa egocentryzm i nie świadczy o Was najlepiej. Brak poszanowania wobec faktu, że każdy sam wybiera sobie sposób na życie.

i nie zdziwcie się, jak taki "oprany, posprzątany, zaopiekowany i zacerowany" facet któregoś dnia kopnie Was w wydepilowany starannie tyłek i zostawi dla innej - może nie tak pięknej, nie tak ładnie opalonej i nie tak szczuplutkiej - ale potrafiącej zrozumieć, że każdy człowiek żyje dla siebie a nie dla innych. Dobrze jest uświadomić sobie, że związek dwojga ludzi to nie jest podporządkowanie tylko harmonijne życie razem - obok siebie. Chcesz mieć wszystko po swojemu - to daj spokój facetowi i kup sobie psa - tylko jakiegoś małego, żeby Cię nie zagryzł - będziesz mu mogła farbować futerko na taki kolor jaki Tobie się podoba :P

Gość lolcia fasolcia
moj facet tez nie dbal o siebie jak go poznalam, jak tylko razem zamieszkalismy dalam mu szkole, ze teraz nawet deske klozetowa opuszcza :P to są bledy w wychowaniu, mama ubierala bele jak bo "i tak to chlopak i sie zaraz wybrudzi" i nie rozwinela mu zmyslu estetycznego. potem ciezko odzwyczaic od niedbalstwa bo osoby ktore nie mialy odpowiednich wzorcow nie zwracaja uwagi na nieporzadek czy niehlujny wyglad, nie przeszkadza im to. a co do cerowania i sprzatania...to nie te czasy ze ma to robic tylko kobieta, moze meny by nam uprali skarpetki i wyprasowali spodnie? :) kazdy dba o siebie, to niwe dzieci

Gość detest
o wypraszam to sobie,...Ja wiele rzeczy toleruje, naprawde...tylko po porstu to mnie strasznie wkurza a tak w ogole to mam zaokroglona pupe i rozstepy. I nigdy nie bylam chodzaca pieknoscia i nie bede i wcale mi nie jest z tym zle...Chodzi o sam fakt starania sie dla drugiej osoby.

Gość lolcia fasolcia
"Dobrze jest uświadomić sobie, że związek dwojga ludzi to nie jest podporządkowanie tylko harmonijne życie razem - obok siebie" no wlasnie, chyba uzyles/as argumentu przeciw sobie, bo zeby zyc harmonijnie to trzeba isc na kompromis a nie sprzatac po kims jego brudy w imie milosci- PODPORZADKOWYWAC SIE jego nawykom i "sposobie bycia"

detest, nie unoś się :-) Choć to raczej niemożliwe, spróbuj na chwilę "rozstać się ze swoim jestestwem" i przeczytać swoje posty jak osoba postronna. To co z nich emanuje to Twoje odczucia. TY się wkurzasz, TOBIE przeszkadza bałagan i ta symboliczna "dziurawa koszulka". Próbując sobie to wytłumaczyć, piszesz że Twój partner "nie dba o siebie". Staranie się dla drugiej osoby? Tak, ale jest delikatna różnica pomiędzy robieniem czegoś (nie wbrew sobie) co sprawi przyjemność drugiej osobie a wyrzekaniem się własnej natury. Sprawianie komuś przyjemności - to piękny budulec związku. Postępowanie wbrew sobie żeby zaspokoić oczekiwania drugiej osoby - to korozja, która potrafi zniszczyć niepostrzeżenie każdy związek. Poza dyskomfortem który wywołują w nas rzeczy obiektywnie niegodziwe - np. wykorzystywanie i krzywdzenie bezbronnej osoby - każdy z nas ma zaszyte gdzieś w podświadomości rozmaite mniejsze i większe bagaże. Ilekroć coś Cię denerwuje i wkurza (a nie czarujmy się, dziura w gaciach to nie jest problem takiej wagi jak dziura ozonowa) - zastanów się, jaka struna w Tobie została uderzona. Bardzo trudne, często niewykonalne. Pozdrawiam serdecznie 👄

Gość głupie to
czy to znaczy, że wchodząc do pokoju mojego chłopaka( a właściwie potykając się co krok o jakiś rzucony na ziemię ciuch , gazetę, popielniczkę z niedopałkami, brudne kubki, talerz z cuchnącymi resztkami jedzenia) mam usiąść spokojnie na nie posłanym łóżku (wolnym jedynie w tym miejscu, w którym mam usiąść) z brudną zrolowaną pościelą i siedzieć w milczeniu bo nie mogę naruszyć jego prywatności, jego wolności? czy ktoś o zdrowych zmysłach, zaprasza do swojego domu dziewczynę, pragnąc by ona została z nim na noc, do takiego syfu? właściwie wszędzie jest ten syf: w łazience i kuchni walają się jakieś niepotrzebne rzeczy, stoją tam od zawsze, od kiedy go znam. to przytłaczające, a nie wyzwalające wolność! :P kocham go naprawdę, ale kiedy jestem u niego doznaję uczucia klaustrofobii, tak niewiele jest wolnej i czystej przestrzeni. brzydzę się pić z kubka do ktorego nalewa mi kawy. w moim domu jest czysto. czy nie mam prawa wymagać, żeby posprzątał, kiedy mam przyjść? czy to zakłóci mu jego wolność?! nosz kurde, czegoś tu nie rozumiem :)

Gość Moj pieknie ubrany
zawsze wypachniony Facecik, zapiety na ostani guziczek z super porzadkiemw swoim domu, mnie zdradzil z moja kumpela (jej pewnie tez podobal sie ten jego porzadek) Szkoda ze nie mial na tyle poukladane w glowie zeby mi powiedziec ze ma ochote odkrywac zycie glebej i beze mnie. Teraz mam kogos kto dba bardziej o to jak nasz zwiazek sie rozwija anizeli ladnie uczesana czuprynka. Zgadzam sie z z pieprzycie glupoty, moze ostro napisane, alez ile w tym prawdy! pozdrawiam dziewczyny

głupie to: czy Ty w ogóle przeczytałaś moje posty? Chyba nie. A zresztą - to bez znaczenia. Podrawiam i życzę dobrej nocy :-)

Gość głupie to
przeczytałam, nic z nich ie wynika poza tym, że za niego sprzątasz :P

Gość głupie to
ach i jeszcze może to, że drażni Cię jego dziurawa koszula :D