Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aneczkaaaaaaa

Pytanie do obecnych i przyszłych mam !! WAŻNE !!

Polecane posty

Gość aneczkaaaaaaa

mam do was pytanie ! otóz w jakim proszku mozna prac ubranka dla noworodków. Moze to byc zwykły proszek, typu Vizir, Bonuks, Percil ??? A jak nie to jakie Bo mam ubranka do wyprania i niewiem w czym najlepiej !! dziekuje za wszystkie odpowiedzi !!

Gość a może wybierzesz
Ja kupowałam takie specjalnie dla dzieci. Chyba Jelp się nazywał. Ponoć można prać w zwykłym, ale trzeba płukać conajmniej 2x

Ja polecam ci proszek Dzidziuś. Sama go uzywałam i nigdy nie było problemów z uczuleniem. :) Czytałam na jakims forum wypowiedzi na temat tego proszku i wszystkie mamy go chwaliły. Problemem jest tylko natrafienie na niego, bo nie kupisz go w marketach. Trzeba pochodzic po małych sklepach.

w zadnym wypadku nie moze to byc zwykly proszek!!! mozesz uzywac wersji sensitive ale od 3go miesiaca dopiero, teraz najlepszy jest specjalny do delikatnej skory: jelp, dzidzius... zapytaj w sklepie, na pewno znajdziesz taki ktory ci bedzie odpowiadal cenowo itd, jest duzy wybor, ale w zadnym razie nie mozesz uzywac zwyklego!!!

Jeśli masz ubrania dla noworodka odradzam pranie ich w proszkach,które wymieniłaś. Są specjalne proszki do tego celu - Jelp,Lovela (jest też płyn),Bobas, Dzidziuś...Wybór jest spory.Przez pierwsze 3 m-ce (min.m-c) musisz 2x płukac ( chyba wszystkie pralki mają już opcje \"podwójne płukanie\") i prasować. Pozdrawiam

ja uzywalam Lowelle i byla super, ladnie pachniala i dopierala plamki po marchewce ;) w zwyklym proszku zaczelam prac ubranka jak synek mial ok 8 miesiecy, i plukalam je w plynie do plukania ubranek dzieciecych z kolei moja kolezanka od urodzenia prala ciuchy swojego dziecka z najzwyklejszym proszku, nie jakims tam vizirze itp, tylko ja najtanszym proszku uniwersalnym i zadnej alergii jej dziecko nie mialo....

Gość Moniqua100
Ja polecam Jelp, inne proszki dla dzieci uczulają, a ten jest anty alergiczny

Gość aneczkaaaaaaa
a ile mniej wiecej kosztuja te proszki Dzidzus, Jelp, Lovella i jakiej wagi sa i ile kosztuja płyny do płukania i jaka nazwa. Ja dzidzie bede miała za 12 tygodni ale chce juz sobie to porobic bo potem czasu niebedzie, a akurat dzis mam dzien ze cos mi sie chce zrobic od X czasów :) aha i czy lepiej prac recznie czy w automacie, niewiem czy mój mam podwójne płukanie, bo niby jeden z lepszych automatów, BYŁ jakies 5 lat temu :):)

A mojego syna uczulił Jelp, więc to bardzo indywidualna sprawa. Radzę kupowac na początek małe opakowania, bo różne proszki uczulaja różne dzieci.

Aneczko, chyba sama będziesz sie musiała przejśc i popatrzec na ceny:) Wszystkie z proszkow, które ja wymieniłam mają swój odpowiednik w płynie (tzn nie mam pojęcia czy jest Jelp w płynie?), Dzidziuś ma też płyn do płukania (ale od 3 lat - ja używam go mniej więcej od czasu kiedy moja córka skończyła rok, nic się nie działo chociaż jest alergiczką) - plyny do płukania odradzane są jeśli chodzi o "noworodkowe" ubrania - dwustronne prasowanie ma zmiękczyć ciuszki. Wszystkie te proszki są i w pudełkach (chyba 600 gram) i w workach (ok.2,5 kg). Jelp i Lovela są w wersji \"białe\" i \"kolory\" ale są droższe od Dzidziusia czy Bobasa ( mniej więcej dwukrotnie). Miłego wybierania :)

ja na poczatku pralam w jakims specjalnym ale nie pamitam jakim, chyba jelp. ale uzyalm tylko jedno duzo opakowanie. jak sie skonczylo, przeszlam na normalny (ariel albo persil, zawsze uzywam tylko tych) i od tamtej pory piore ciuszki dziecka z naszymi.

Ja zaczelam prac w Loveli, a potem, chyba pod wplywam reklamy mam na pewnym forum dzieciowym, przeszlam na Jelpa. I zaluje - Jelp nie dopiera nawet kupki, a juz ciekawe co by bylo np, z marchewka (poki co synus je tylko mleko). Nie zepral mi tez plam po oliwce. Dlatego wracam do Loveli - mimo, ze mam malego alergika, ona mu nie szkodzi.

Gość aneczkaaaaaaa
byłam i kupiłam.............. 3 2 1 DZIDZUSIA :) innych niebyło, a dzidzius chyba dobry nie? :) idem prac prac prac....... :)